Ψάχνει αντίδραση ο Ολυμπιακός
Περιστέρι Betsson
H διακοπή δεν επηρέασε αρνητικά το Περιστέρι Betsson, που κάνει εξαιρετική χρονιά! Στην Stoiximan GBL νίκησε το Μαρούσι με 80-78, αν και στο τέλος πήγε να... αυτοκτονήσει, με τον Βαν Τούμπεργκεν να έχει 16 πόντους και 8 ριμπάουντ και τον Πέιν 15 πόντους. Η μεγάλη νίκη όμως, ήρθε μεσοβδόμαδα, όταν για την πρεμιέρα της δεύτερης φάσης του FIBA Europe Cup επικράτησε εκτός έδρας της Σαραγόσα με 80-92, με τον Τάι Νίκολς να σημειώνει τους 17 από τους συνολικά 25 πόντους του στην τέταρτη περίοδο! Ακολουθεί σημαντικό παιχνίδι με τη Σάσαρι την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε ίσως το μυαλό των παικτών του Βασίλη Ξανθόπουλου να είναι περισσότερο στην ευρωπαϊκή συνέχεια.
Αγωνιστικά Νέα: Ο Κώστας Παπαδάκης ήταν στη δωδεκάδα στη Σαραγόσα, αλλά δεν έπαιξε, ωστόσο μοιάζει να είναι έτοιμος για την επιστροφή του μετά από τη δίμηνη απουσία του. Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς χτύπησε στο δάχτυλό του στο ματς με το Μαρούσι, δεν έπαιξε στην Ισπανία και είναι εξαιρετικά αμφίβολος.
Ολυμπιακός
Δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ο Ολυμπιακός και αυτό αποδείχθηκε την Παρασκευή στη Βαρκελώνη. Μπορεί να πήρε τη νίκη την περασμένη Κυριακή κόντρα στην ΑΕΚ με 100-93, αλλά δεν διόρθωσε τα αμυντικά κενά και στο Παλάου Μπλαουγκράνα έχασε μάλλον εύκολα με 98-85, παρά τους 22 πόντους του Σάσα Βεζένκοφ και τους 19 του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο Ολυμπιακός πάντως, σε αρκετά φετινά παιχνίδια, δεν έχει την σκληράδα που τον χαρακτηρίζει στα χρόνια του κόουτς Μπαρτζώκα, ο οποίος φέρεται να είχε και φραστικό επεισόδιο με τον Κώστα Παπανικολάου στη διάρκεια ενός τάιμ άουτ. Ακολουθεί "διαβολοβδομάδα" στην EuroLeague με εντός έδρας αναμετρήσεις κόντρα σε Βαλένθια και Βιλερμπάν. Ανακοινώθηκε η απόκτηση του Μόντε Μόρις, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία από το ΝΒΑ, αλλά έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν έχει φτάσει ακόμα ο Μόρις, οπότε φυσικά δεν υπολογίζεται. Εκτός σταθερά οι Έβανς, Φαλ, αλλά και ο ΜακΚίσικ. Είναι πιθανό να δώσει κάποιες ανάσες ο κόουτς Μπαρτζώκας στους βασικούς του, αν το επιτρέψει η εξέλιξη του αγώνα.
Hooper
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Με την εικόνα του Ολυμπιακού, θα ήμουν αρκετά ζεστός για τον άσο με το χάντικαπ, αν το Περιστέρι δεν είχε τα δύο σημαντικά ευρωπαϊκά ματς πριν και μετά την αναμέτρηση. Μόνο στον άσο κοιτάμε στο +15.5, αλλά καλύτερα να μην ασχοληθούμε.