Σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση οι Καταλανοί
* Μόνο ένα διπλό έχει πάρει η Τζιρόνα σε 6 επισκέψεις της στην έδρα της Λεβάντε, για όλες τις διοργανώσεις (1-3-2). Και τα 6 αυτά παιχνίδια είχαν γκολ εκατέρωθεν.
ΛΕΒΑΝΤΕ
Μια σπουδαία βαθμολογική επιτυχία είχε η ομάδα, επιβλήθηκε της Αλαβές, με 2-0. Ήταν καλύτερη, είχε δοκάρι στο 47' με τον Άλβαρεθ, αλλά την βοήθησε βέβαια και η αριθμητική υπεροχή που απέκτησε μετά το 61'. Σε όλο τον αγώνα έδειξε διάθεση, υπερείχε ξεκάθαρα μετά την αποβολή κι έκαμψε την αντίσταση των αντιπάλων στο 88', όταν ο Εσπί έκανε το 1-0. Στο 90+7' μετά από ασίστ του Ετα Εγιόνγκ ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Πήρε μικρή βαθμολογική ανάσα , σταματώντας αρνητικό σερί τεσσάρων ηττών, που την είχαν φέρει στη δίνη του υποβιβασμού. Βρίσκεται στην 19η θέση με 21 βαθμούς, στο -5 από τη σωτηρία. Έχει 15 ήττες, που είναι οι περισσότερες από όλες τις ομάδες (μαζί με την ουραγό Οβιέδο). Πάντως, το πρόσφατο αποτέλεσμα έδειξε πως θα συνεχίσει με όλες της τις δυνάμεις τον αγώνα της για επιβίωση. Στο επόμενο δοκιμάζεται στην έδρα της Ράγιο Βαγεκάνο (16/3).
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε ο μέσος Αριάγκα (16/1), θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμών, οι χαφ Κάρλος Άλβαρεθ (26/3), Πάμπλο Μαρτίνεθ (17/1), Ραχούμπερ (6/0), ο επιθετικός Μπρουγκέ (15/0) και ο κεντρικός αμυντικός Ελγκεθάμπαλ (12/1).
ΧΙΡΟΝΑ
Σε ένα συναρπαστικό αγώνα, με 3 γκολ κι από δύο δοκάρια για τις ομάδες, δεν είχε την τύχη με το μέρος της κι έχασε υποδεχόμενη την «εφτάψυχη» Θέλτα (1-2). Ήταν καλύτερη και το αποτέλεσμα την αδικεί. Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και το γκολ που έβαλε το 35' ο Βανάτ δημιούργησε την εντύπωση, ότι θα έπαιρνε θετικό αποτέλεσμα. Η εξέλιξη όμως ήταν διαφορετική. Στο 58' ο Γιουτγκλά ισοφάρισε σε 1-1 και στο 70' ο Ρέις με αυτογκόλ έκανε το 1-2, ο οποίος ήταν και ο μοιραίος παίχτης της ομάδας του, μιας και δεν κατόρθωσε να διορθώσει το λάθος του και να ισοφαρίσει στο 90+3', σουτάροντας άουτ από ευνοϊκή θέση.
Μετά το κακό αυτό αποτέλεσμα έπεσε στην 14η θέση με 30 βαθμούς, στο +6 από αυτόν που υποβιβάζεται. Παρουσιάζει μια αστάθεια στην απόδοσή της, έχασε από την Οβιέδο και κέρδισε την Μπαρτσελόνα, αλλά σχετικά με το πως έπαιζε στον πρώτο γύρο, αποδίδει σαφώς καλύτερα και στη μέρα της είναι ικανή για θετικά αποτελέσματα, κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Επόμενος αγώνας στις 14/3 εντός με την Μπιλμπάο.
Αγωνιστικά Νέα: Γεμάτο το απουσιολόγιο. Θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμών ο αριστερός μπακ Μορένο (21/0), οι αριστεροί εξτρέμ Χιλ (24/0), Πόρτου (10/0), ο επιθετικός Στουάνι (13/3), ο μέσος Ντε Μπέικ (2/0), ο μέσος Αρτέρο, οι κίπερ Μαρτίν (7/0), Τερ Στέγκεν (2/0). Επέστρεψαν ο σέντερ φορ Βανάτ (22/8), ο χαφ Λεμάρ (16/2).
Εκτίμηση
Αδύνατη ομάδα η Λεβάντε, αγωνίζεται για να σωθεί κι αναμένεται να διεκδικήσει βαθμό ή βαθμούς από το παιχνίδι. Ανώτερη ποιοτικά η Τζιρόνα και δεν είναι απόλυτα ασφαλής βαθμολογικά, μια και έχουμε αρκετές αγωνιστικές ακόμη. Μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα.