Πιο... ξεκούραστη η Μπιλμπάο
* Γειτονικό ντέρμπι στη Χώρα των Βάσκων.
** Υπέρ της Μπιλμπάο η παράδοση, με 6-3-1 στα 10 πιο πρόσφατα μεταξύ τους, ως γηπεδούχος, για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Βέβαια το διπλό προήλθε πέρσι, όπου η Αλαβές επικράτησε 1-0, μετά από 20 χρόνια στο «Σαν Μαμές».
ΜΠΙΛΜΠΑΟ
Το παιχνίδι με τη Λεβάντε για την 6η αγωνιστική, αναβλήθηκε, λόγω σφοδρής καταιγίδας στην περιοχή της Βαλένθια. Ορίστηκε να γίνει στις 21 Οκτωβρίου. Για την 5η αγωνιστική, είχε παραχωρήσει 1-1 υποδεχόμενη την Έλτσε. Το αποτέλεσμα θεωρείται αποτυχία και ήταν έκπληξη. Παρουσιάστηκε κατώτερη προηγούμενων εμφανίσεων, κυρίως επιθετικά. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε χωρίς τέρματα, με σημαντικότερη ευκαιρία το δοκάρι του Ναβάρο στο 40'. Στη συνέχεια στο 50' δέχτηκε το 0-1, αντέδρασε, έχασε αρκετές ευκαιρίες και στο 79' κατάφερε να ισοφαρίσει με αυτογκόλ, σε προσπάθεια του Ινιάκι Γουίλιαμς. Σημαντικότερη ευκαιρία στη συνέχεια, στο 90+2' πλασέ του Σανθέτ, που αποκρούστηκε.
Έκπληξη αυτό το αποτέλεσμα, με δεδομένο το 3-0 επί της Ατλέτικο, της προηγούμενης αγωνιστικής, δείχνει ότι η ομάδα έχει σκαμπανεβάσματα και ψάχνει να βρει σταθερότητα στην απόδοσή της, κάτι σχετικά φυσιολογικό, αφού φέτος έχει νέο προπονητή στον πάγκο, τον Τέρζιτς. Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος και πρέπει να υπάρχει συνεχής προσπάθεια αμείωτης έντασης σε όλα τα παιχνίδια. Την επόμενη αγωνιστική (10/10) αντιμετωπίζει εκτός την Ράγιο Βαγιεκάνο.
Αγωνιστικά Νέα: Θα απουσιάσουν, λόγω τραυματισμών, οι κεντρικοί αμυντικοί Εγκιλούθ και Βιβιάν. Ξεπέρασε το δικό του πρόβλημα ο επιθετικός χαφ Κανάλες (3/0), ενώ επανέρχεται ο σέντερ φορ Γκουρουθέτα (4/0).
ΑΛΑΒΕΣ
Έχασε εντός έδρας από την Βαλένθια με 1-0. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, παρ' ότι χαρακτηρίζεται μεγάλη έκπληξη. Το παιχνίδι κύλησε στη μεγαλύτερη διάρκειά του στο ρυθμό που είχε επιβάλει η Βαλένθια. Μετά τα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου, παρουσίασε κόπωση, που μετουσιώθηκε σε ασυνεννοησία μεταξύ των παιχτών της. Δεν μπόρεσαν να πιάσουν την απόδοση, που είχαν σε άλλους αγώνες. Από την άλλη μεριά η Βαλένθια είχε καθαρό μυαλό και περισσότερο πάθος για τη νίκη. Στο.78', σε μια υποδειγματική πήρε προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι το τέλος.
Πολύ κακή εμφάνιση της ομάδας, από ένα σημείο και μετά άδειασαν οι μπαταρίες και κάποιος που παρακολουθούσε τον αγώνα καταλάβαινε την επερχόμενη γκέλα. Βαθμολογικά η μέχρι τώρα πορεία της κρίνεται κάτι περισσότερο από ικανοποιητική, βρίσκεται στη 6η θέση με 10 βαθμούς. Επόμενος αγώνας στις, 10/10 εντός έδρας με την Ατλέτικο.
Αγωνιστικά Νέα: Θα απουσιάσει ο τραυματίας Ροντρίγκεθ (μέσος, 3/1), αμφίβολος ο σέντερ φορ Αϊτόρ Μάνιας (4/0). Εκτός λόγο τιμωρίας από την FIFA, ο στόπερ Φακούντο Γκαρσές.
Εκτίμηση
Η Μπιλμπάο έδειξε μία σταθερότητα στους τελευταίους αγώνες της. Επίσης, επιθετικά έδειξε αποτελεσματικότητα και συνέπεια, ενώ δεν αγωνίστηκε μεσοβδόμαδα. Η Αλαβές με την τελευταία της ήττα, αλλά κυρίως με την απόδοση που είχε, προβλημάτισε, μάλλον το ρόστερ της δεν είναι τόσο ευρύ για να ανταπεξέλθει σε αυτή τη συχνότητα αγώνων. Με την έδρα. ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ με ένα Δωρέαν Στοίχημα μέσω αποκλειστικής προσφοράς*
1