Η Οντένσε δεν θα πέσει εύκολα
ΛΙΝΓΚΜΠΙ
Η Λίνγκμπι μεσοβδόμαδα πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Δανίας, επικρατώντας εκτός έδρας της ΦΑ 2000 με 0-1. Στο πρωτάθλημα, ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίσσονται το ίδιο καλά, καθώς την τελευταία αγωνιστική γνώρισε την ήττα από τη νεοφώτιστη Χόρσενς με 2-1. Η ομάδα του Γιέσπερσεν μπήκε νωθρά στο παιχνίδι και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 15ο λεπτό. Παρότι ανέβασε σταδιακά την απόδοσή της, δεν κατάφερε να ισοφαρίσει πριν από την ανάπαυλα. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε ολοκληρωτικά, με τη Λίνγκμπι να κυριαρχεί, να πιέζει και να δημιουργεί ευκαιρίες. Τελικά ισοφάρισε στο 66ο λεπτό, ενώ λίγο αργότερα έχασε πέναλτι για την ανατροπή. Η Χόρσενς τιμώρησε την αστοχία της και πετυχαίνοντας το 2-1 στο φινάλε.
Έτσι, μετά από πέντε αγωνιστικές η Λίνγκμπι βρίσκεται στην προτελευταία θέση με μόλις δύο βαθμούς (0-2-3), έχοντας παράλληλα τη χειρότερη άμυνα μαζί με Χόρσενς και Σοντερίσκε.
Aγωνιστικά Νέα: Μοναδικός απόντας είναι ο τερματοφύλακας Όσκαρ Σνόρε (-), ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο αποθεραπείας.
ΟΝΤΕΝΣΕ
Η Οντένσε πέρασε το εμπόδιο της Φρεντερίτσια εκτός έδρας (1-2) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Δανίας. Ωστόσο, στο πρωτάθλημα τα πράγματα δεν κυλούν ιδανικά. Παρ’ όλα αυτά, την περασμένη αγωνιστική κατάφερε να μην ηττηθεί εκτός έδρας (2-2) κόντρα στην Άαρχους, παρότι ήταν αυτή που δέχτηκε πρώτη γκολ στο 21ο λεπτό. Η απάντηση, όμως, δεν άργησε να έρθει από την ομάδα του Τόμασμπεργκ, αφού πέντε λεπτά αργότερα ισοφάρισε, ενώ λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου πέτυχε και δεύτερο γκολ, πηγαίνοντας με το προβάδισμα στα αποδυτήρια. Η Οντένσε δέχτηκε έντονη πίεση στο δεύτερο μέρος, με την Άαρχους να κερδίζει 10 (!) κόρνερ μόνο στο δεύτερο 45λεπτο και να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης στο 75ο λεπτό. Παρά την πίεση των γηπεδούχν, το 2-2 παρέμεινε μέχρι το φινάλε, με την Οντένσε να αντέχει στους κραδασμούς.
Η ομάδα του Τόμασμπεργκ με αυτή την ισοπαλία έσπασε ένα αρνητικό σερί δύο συνεχόμενων ηττών, αλλά έχει μόλις μία νίκη στις πέντε πρώτες αγωνιστικές (1-1-3), δείχνοντας πως ψάχνει ακόμη να βρει σταθερότητα.
Aγωνιστικά Νέα: O κεντρικός χαφ Σουχόνεν είναι αμφίβολος. Για μεγάλο χρονικό διάστημα θα λείψει ο επιθετικός Νιέμετς, ο οποίος πιθανότατα να χάσει όλη τη σεζόν, ενώ και ο κεντρικός χαφ Μάρτιν υπολογίζεται πως θα μείνει εκτός όλο το 2026.
Εκτίμηση
Η Λίνγκμπι παραμένει χωρίς νίκη μετά από πέντε αγωνιστικές και συνεχίζει να παρουσιάζει αμυντικές αδυναμίες. Η Οντένσε, παρότι έχει μόλις μία νίκη, δείχνει πιο ανταγωνιστική και δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες. Με την ψυχολογία μετά το θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Άαρχους, οι φιλοξενούμενοι μπορούν να φύγουν αήττητοι από την έδρα της Λίνγκμπι.