Αλλαγές στην Μακάμπι
Τι ισχύει: League Phase του Γιουρόπα Λιγκ. Οι οκτώ πρώτες ομάδες της βαθμολογίας προκρίνονται απευθείας στους «16» της διοργάνωσης, ενώ όσες τερματίσουν στις θέσεις 9-24, θα παίξουν διπλά νοκ-άουτ παιχνίδια για να συμπληρώσουν το παζλ του επόμενου γύρου. Οι τελευταίοι 12 της κατάταξης αποκλείονται από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 4) Περισσότερες νίκες, 5) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες, 6) Ματς με αντιπάλους της League Phase (Βαθμοί, Διαφορά τερμάτων, Καλύτερη επίθεση), 7) Λιγότεροι βαθμοί ποινής, 8) Βαθμολογία στο Ranking της UEFA.
* Το παιχνίδι γίνεται στην Σέρβια και συγκεκριμένα στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Έχασε με απίστευτο τρόπο το ντέρμπι με την Χάποελ με 1-2. Αν και κέρδιζε με 1-0 μέχρι το 92', κατάφερε μέσα σε 3' να χάσει με 1-2'! Ήταν ελαφρώς καλύτερη πάντως και σίγουρα η ήττα δεν θεωρείται δίκαιο αποτέλεσμα. Με δύο διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα του Ισραήλ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 36 βαθμούς και απέχει 10 ολόκληρους από την πρωτοπόρο Μπεϊτάρ. Μετά από την ήττα στο ντέρμπι όμως, υπήρχαν σημαντικές εξελίξεις στην ομάδα. Ο προπονητής Λάζετιτς απολύθηκε άμεσα, καθώς ήδη υπήρχε ένα κλίμα εναντίον του. Ο πρόεδρος Γκόλνταρ τον έδιωξε και πλέον υπηρεσιακός προπονητής θα είναι ο Νταν Ρόμαν, μέχρι πρότινος προπονητής της U19.
Μέσα σε όλα αυτά δίνει και παιχνίδι στην Ευρώπη. Στο Γιουρόπα Λιγκ γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Φράιμπουργκ και συνεχίζει την καταστροφική της πορεία. Βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις έναν βαθμό, έχοντας 6 ήττες και μία ισοπαλία σε 7 παιχνίδια, την ώρα που διαθέτει την χειρότερη άμυνα με 19 τέρματα και την χειρότερη επίθεση με μόλις 2 γκολ στο ενεργητικό της! Προφανώς και δεν υπάρχει κανένα απολύτως κίνητρο στο σημερινό παιχνίδι.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός είναι ο αμυντικός Ασάντε (18/1) και ο επιθετικός Νικολαέσκου (9/2). Στο ντέρμπι χτύπησε και αναμένεται να λείψει ο βασικός αμυντικός Μοχάμεντ Καμαρά (14/1).
Προτεινόμενη στοιχηματική για εγγραφή από το Agones.gr!
ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Συνεχίζει να προβληματίζει με τις εμφανίσεις της. Στο τελευταίο της παιχνίδι ηττήθηκε από την Τζένοα με 3-2, σε ένα ματς που πήρε περίεργη εξέλιξη. Βρέθηκε να κερδίζει με 0-2 και με την κόκκινη που δέχτηκε άλλαξαν τα δεδομένα, με αποτέλεσμα να χάσει το ματς στο 91'. Δέχτηκε 3 γκολ από 8 τελικές των γηπεδούχων και ο Ιταλιάνο μόνο ικανοποιημένος δεν είναι με την άμυνα της ομάδας του. Με 30 βαθμούς βρίσκεται στην όγδοη θέση και έχει χάσει σημαντικό έδαφος από την εξάδα και τις ευρωπαϊκές θέσεις βρισκόμενη στο -10 από την Κόμο.
Στο Γιουρόπα Λιγκ έμεινε στο εντός έδρας 2-2 με την Σέλτικ, σε ένα αποτέλεσμα που μάλλον δεν θα το περίμενε κανείς. Η Σέλτικ με ελάχιστες φάσεις και με παίκτη λιγότερο μπόρεσε να σκοράρει δύο φορές, με την Μπολόνια να έχει συνολικά 36 τελικές προσπάθειες στον αγώνα! Με ένα σερί 3-3-1 πάντως στην διοργάνωση μέχρι τώρα έχει 12 βαθμούς και ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την πρόκριση της στην επόμενη φάση. Δεν μπορεί να μπει στην πρώτη οκτάδα οπότε θα αρκεστεί σε μία τελευταία νίκη, εφόσον έρθει. Ακολουθεί η εντός έδρας αναμέτρηση με την Μίλαν.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός αποστολής έμεινε ο επιθετικός Ντομίνγκεζ (10/0) για να επιστρέψουν ο μέσος Φρόιλερ (15/0) και ο επιθετικός Μπερναρντέσκι (14/1) .Δεν ταξίδεψαν στην Σερβία ο αμυντικός Λουκούμι (15/1), ο κάπτεν/μπακ Ντε Σιλβέστρι (7/0), ο στόπερ Χέλαντ (-) , ο χαφ Σοχμ (17/0) και ο φορ Ιμόμπιλε (6/0).
Εκτίμηση
Η Μακάμπι βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση τον τελευταίο καιρό. Η απόλυση του προπονητή της είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. Η Μπολόνια επίσης δεν είναι καλά, αλλά είναι μία ομάδα που δημιουργεί πολλές φάσεις και σκοράρει, ασχέτως με το ποιοι παίκτες βρίσκονται στην ενδεκάδα. Δεν μπορούμε να κοιτάξουμε κάτι διαφορετικό από το διπλό.
2 ΚΑΙ NO GOAL