Δεν κόβονται οι συνήθειες
ΝΑΠΟΛΙ
Παρά τα μπόλικα προβλήματα τραυματισμών που έχει, η Νάπολι καταφέρνει να διατηρηθεί στην τετράδα και μάλιστα μοιάζει να βρίσκεται και σε θέση οδηγού. Το τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι με την ουραγό Βερόνα, δεν κύλησε σε καμία περίπτωση όπως θα ήθελε, αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα καμιά φορά, παίρνοντας τη νίκη με 2-1.
Κυριολεκτικά «μίλησε» δύο φορές στο παιχνίδι, στην αρχή και στο τέλος αυτού. Ο Χόϊλουντ κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, χαρίζοντας έτσι προβάδισμα στους Ναπολιτάνους, οι οποίοι το διατήρησαν χωρίς ιδιαίτερη απειλή ως στο 65’. Εκεί δέχθηκαν την ισοφάριση από τον Άκπα-Άκπρο. Ναι μεν είχαν κατοχή, αλλά εντελώς ανούσια. Η λύτρωση για την ομάδα του Κόντε ήρθε στη τελευταία φάση του αγώνα. Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων, η Νάπολι κέρδισε φάουλ για γέμισμα-προσευχή και δικαιώθηκε με τον Ρομέλου Λουκάκου να πετυχαίνει το πρώτο του φετινό τέρμα. Ο θηριώδης φορ της αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού για μήνες και τον τελευταίο καιρό έχει ολιγόλεπτες συμμετοχές στα… χασομέρια των αγώνων.
Προς κάθε επισκέπτη του Agones.gr:
Μεγάλη προσφορά* καλωσορίσματος στην πρώτη κατάθεση! Για περισσότερα απαιτείται ↪εγγραφή. (*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις)Τα δύο διαδοχικά εντός κόντρα σε Τορίνο και Λέτσε, αλλά και η εκτός έδρας νίκη απέναντι στη Βερόνα, μπορούν να της προσφέρουν ένα βαθμολογικό μαξιλάρι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Με τρεις νίκες στα έξι τελευταία (3-1-2), βρίσκεται στην 3η θέση και στο -4 από την 2η Μίλαν καθώς και στο +5 από την 5η Κόμο.
Αγωνιστικά Νέα: Μετά από πολύ καιρό, είναι διαθέσιμοι, φυσικά όχι στο 100%, τόσο ο πολύτιμος ηγετικός επιτελικός χαφ Ντε Μπρόινε (8/4), όσο και ο χρήσιμος δυναμικός χαφ Ανγκισά (11/4). Βέβαια δεν θα μπορούσε να το χαρεί ο Κόντε, αφού είδε τον κομβικό χαφ Λομπότκα (23/1) να τραυματίζεται στο τελευταίο παιχνίδι. Σταθερά εκτός οι ΜακΤόμινεϊ (Μ, 23/6), Ντι Λορέντζο (Α, 23/1), Νέρες (ΜΕ, 16/3) και Ραχμάνι (Α, 16/1), όλοι βασικοί.
ΤΟΡΙΝΟ
Μετά την 1η Φεβρουαρίου, η Τορίνο πέτυχε την επόμενη νίκη της την 1η Μαρτίου. Με νίκη, λοιπόν, ξεκίνησε τη θητεία του στη «γκρανάτα» ο Ρομπέρτο Ντ’Αμβέρσα, αφού η ομάδα του επιβλήθηκε με 2-0 της Λάτσιο εντός έδρας και έκανε ένα σημαντικό βήμα για τη παραμονή της στην κατηγορία.
Σε ένα παιχνίδι με μπόλικες φάσεις, αλλά ποιοτικά… λίγες, η Τορίνο πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Ο Σιμεόνε της έδωσε το προβάδισμα στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης μετά τη χρήση του goal-line technology και ο Ζαπάτα στο 53’ με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Η Λάτσιο δεν την απείλησε ιδιαίτερα, αφού ο κίπερ Παλεάρι χρειάστηκε ουσιαστικά μόνο στη φάση του 87’ και σε μια κοντινή κεφαλιά την οποία απομάκρυνε.
Με το +6 από την επικίνδυνη ζώνη δεν αισθάνεται την παραμικρή ασφάλεια και θα χρειαστεί βαθμούς στη συνέχεια. Την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την Πάρμα.
Συμβαίνουν δύο παράδοξα. Έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (47 γκολ - 27 αγωνιστικές), μετά την ουραγό Βερόνα. Από την άλλη, έχει οκτώ νίκες στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων οι επτά συνοδεύτηκαν με N/G!
Αγωνιστικά Νέα: Οριακά... ανύπαρκτα είναι τα προβλήματα του νεοφερμένου κόουτς Ντ'Αμβέρσα. Ο βασικός χαφ Ιλκχάν (12/0) εξέτισε και επιστρέφει. Αναμένεται να πάρει χρόνο ο βασικός φορ Ανταμς (24/4), που προφυλάχθηκε στο τελευταίο παιχνίδι. Μοναδική απουσία αυτή του εξτρέμ Αμπουκλάλ.(15/0).
Εκτίμηση
Η Νάπολι είναι σε μια πολύ καθοριστική φάση της σεζόν, που ψάχνει τις νίκες με ομάδες του κάτω μισού για να σταθεροποιηθεί μέσα στην πρώτη τετράδα. Η δε Τορίνο άλλαξε προπονητή για να βελτιώσει την τραγική αμυντική συμπεριφορά της, καθώς έχει δεχθεί 47 τέρματα σε 27 αγώνες. Μόνο και μόνο γι'αυτό, θα στραφούμε στο καλοπληρωμένο Over 2,5.
G/G σε ακραία καλή απόδοση!