Υπό προϋποθέσεις ... G/G
League Phase - 7η Αγωνιστική. Στους «16» προκρίνονται οι ομάδες «1-8» της βαθμολογίας, ενώ οι ομάδες «9-24» συνεχίζουν στα πλέι οφ. Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 4) Περισσότερες νίκες, 5) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες, 6) Ματς με αντιπάλους της League Phase (Βαθμοί, Διαφορά τερμάτων, Καλύτερη επίθεση), 7) Λιγότεροι βαθμοί ποινής, 8) Βαθμολογία στο Ranking της UEFA.
ΝΙΣ
Η πρώτη ήττα με τον Πιέλ στον πάγκο είναι γεγονός και μάλιστα πολύ βαριά. Η Νις υπέστη εκτός έδρας συντριβή από την Τουλούζ με 5-1, παρέμεινε στους 18 βαθμούς και υποχώρησε στη 15η θέση της Ligue 1. Απέχει μόλις τέσσερις βαθμούς από τη ζώνη υποβιβασμού, ο κίνδυνος είναι κάτι παραπάνω από ορατός και το κλίμα ιδιαίτερα αρνητικό. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στη League Phase του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι η μοναδική ομάδα που πορεύεται δίχως βαθμό έπειτα από έξι αγώνες, έχει φυσικά αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης και μένει να φανεί αν θα καταφέρει να πανηγυρίσει έστω μία νίκη γοήτρου. Στο φινάλε θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Λουντογκόρετς. Έχει συμπληρώσει 18 σερί ευρωπαϊκά παιχνίδια δίχως νίκη, με 13 ήττες σε αυτό το διάστημα. Το σύνολο τερμάτων 2-3 εμφανίστηκε στους οκτώ από τους έντεκα πρόσφατους ευρωπαϊκούς αγώνες.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν επιστρέφουν στο σημερινό ο βασικός τερματοφύλακας Ντιουφ (16/0) και ο σημαντικός στόπερ Μεντί (14/0). Τραυματίες ο βασικός μπακ Μπαρντ (18/1), ο εξτρέμ Μπογκά (14/2) και ο σημαντικός μεσοεπιθετικός Ντιόπ (17/6), άρρωστος ο χαφ Μπανταουί (13/1). Στην πόρτα της εξόδου ο επιθετικός Μοφί (10/2), χωρίς δικαίωμα συμμετοχής οι Ουαΐ, Μπερναρντέου και Ντιαλό.
ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ
Παρέμεινε για ενδέκατο σερί αγώνα δίχως νίκη αλλά η έβδομη ισοπαλία σε αυτό το διάστημα προκάλεσε ικανοποίηση. Η ομάδα του Μπουλ ήρθε ισόπαλη 2-2 με τον Άγιαξ στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα, παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0. Εξακολουθεί βέβαια να χάνει έδαφος αναφορικά με τη συμμετοχή στα play offs Ευρώπης. Υπάρχει φυσικά και το Κύπελλο, όπου έχει προκριθεί στα προημιτελικά και το οποίο κατέκτησε πέρυσι, εξασφαλίζοντας και την παρουσία στη League Phase του Γιουρόπα Λιγκ. Για τη συγκεκριμένη διοργάνωση ηττήθηκε σε ένα άλλο γαλλικό γήπεδο, αυτό της Λιόν με 2-1 και υποχώρησε στην 28η θέση. Με έξι βαθμούς ορίζει η ίδια τη μοίρα της, χρειάζεται όμως υπέρβαση για την πρόκριση. Την τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενήσει την Μπράγκα. Σε οκτώ από τα εννέα τελευταία παιχνίδια της επιβεβαιώθηκε το G/G.
Αγωνιστικά Νέα: Τραυματίες ο αναπληρωματικός εξτρέμ Πέτερσον (5/0) ο αναπληρωματικός μέσος Βάινενμπερχ (2/0), ο σημαντικός στόπερ Νάουμπερ (9/2), ο αναπληρωματικός αριστερός μπακ Σάατοφ (χωρίς συμμετοχή) και ο ενίοτε βασικός μεσοεπιθετικός Τένγκστεντ (χωρίς συμμετοχή). Εκτός ευρωπαϊκής λίστας ο νεοαποκτηθείς και εσχάτως βασικός εξτρέμ Σλόρι (2/0) και ο αναπληρωματικός επιθετικός Μπάετεν (9/1).
Εκτίμηση
Δεν βλέπεται η Νις φέτος και οι εναπομείναντες αγώνες στο Γιουρόπα Λιγκ αποτελούν αγγαρεία. Η Γκόου Αχέντ Ιγκλς έχει ισχυρότερο κίνητρο αλλά πρόκειται βέβαια για ομάδα περιορισμένης δυναμικότητας. Αν η γηπεδούχος το δει σοβαρά τότε είναι πιθανό να δούμε αγώνα με γκολ εκατέρωθεν.