Ώρα να κερδίσει η Νις
* Η Νις θα αγωνιστεί με επετειακή φανέλα με 86 αστέρια στη μνήμη των 86 θυμάτων στην τρομοκρατική επίθεση του 2016 στην Promenade des Anglais. Θα παρευρεθούν στο γήπεδο συγγενείς των θυμάτων, θα υπάρχει ειδική εκδήλωση πριν το ματς.
ΝΙΣ
Πλήρωσε την κάκιστη αμυντική λειτουργία και τα πολλά αμυντικά λάθη γνωρίζοντας εύκολα την ήττα 3-0 στο Παρίσι από την Παρί FC. Η ομάδα του Ολιβιέ Πανταλονί που δεν έχει νίκη σε 2 ματς (1 βαθμός) υπέπεσε σε πολλά λάθη στο ανασταλτικό κομμάτι με τον Ενταγισιμίγε να κάνει πέναλτι στο 17’ και τον Σιναγιοκό να σκοράρει για το 1-0. Δέχθηκε ακόμα δύο γκολ στο 51’ και στο 89’, όμως αν οι παίκτες της Παρί FC ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσε να δεχθεί ακόμα περισσότερα. Επιθετικά τελείωσε τον αγώνα με 16 τελικές, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη προς την αντίπαλη εστία (0/77 xGoals).
Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών απόκτησε τον 19χρονο Αλγερινό αμυντικό Αμπεντελάκ Μπεν Ιντέρ, ο οποίος υπέγραψε για πέντε χρόνια. Την ίδια ώρα, ο Ολιβιέ Πανταλονί έβαλε τέλος στα σενάρια που θέλουν τον μέσο Χισέμ Μπουνταουί να φεύγει για τη Μονακό λέγοντας πως: «συνεχίζει κανονικά μαζί μας». Γενικά ο τεχνικός της Νις εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την εκκίνηση της σεζόν τονίζοντας: «Δεν θέλω να ανησυχώ. Υπάρχουν λάθη που μας κοστίζουν ακριβά, δουλεύουμε και πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. Από το ματς με τη Λε Μαν κιόλας. Αν και νεοφώτιστη είναι ομάδα που τα δίνει όλα στα παιχνίδια της».
Αγωνιστικά Νέα: Από την προετοιμασία λείπει ο αμυντικός Αμπντί, πρόβλημα στο γόνατο εδώ και ένα μήνα για τον μέσο Αμπερκέλ, ο μέσος Σανσόν υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, ενώ και ο Μπομπίτο είναι εκτός με τραυματισμό στο πόδι Μπομπίτο. Από την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί ο Μπουνταουί. Ο επιθετικός Αμούρα (0/0) είναι στην αποστολή και μπορεί να πάρει χρόνο συμμετοχής, όπως και ο αριστερός μπακ Ενκουνκού (0/0).
ΛΕ ΜΑΝ
Η Λε Μαν άρχισε πολύ άσχημα το ματς με τη Ρεν, αντέδρασε αλλά τελικά έχασε με 3-2 στη Βρετάνη. Δέχθηκε γκολ στο 5’ και στο 26’, αλλά με πρωταγωνιστή τον Μαφουτά (45+1’, 51’ πεν.) ισοφάρισε σε 2-2. Στο 68’ και μετά από μόλις 45 δευτερόλεπτα παρουσίας στο γήπεδο, ο πρώην δεξιός μπακ της ΑΕΚ Τζιμπρίλ Σιντιμπέ αποβλήθηκε για φάουλ στον Λεπόλ και έμεινε με δέκα παίκτες. Δέχθηκε μεγάλη πίεση, γλίτωσε σε δύο περιπτώσεις από τα δοκάρια, όμως στο 92’ ο Μπουάς έκανε χέρι, το πέναλτι καταλογίστηκε μετά από παρέμβαση του VAR και ο Λεπόλ με το δεύτερο γκολ στο ματς διαμόρφωσε το 3-2. Στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων κέρδισε πέναλτι με τον Ραμπιγιάρ, αλλά το VAR εντόπισε off side στην αρχή της φάσης και η απόφαση άλλαξε.
Την Τρίτη ανακοίνωσε την απόκτηση του έμπειρου επιθετικού Χαμπίμπ Ντιαλό, την ώρα που ο κεντρικός χαφ Ρομπίν αποχωρεί για την Εστορίλ.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο δεξιός μπακ Τζιμπρίλ Σιντιμπέ (1/0) που αποβλήθηκε την προηγούμενη αγωνιστική και τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική αποκλεισμό. Δεύτερο σερί εκτός ο επιθετικός Κολάς (1/0), όπως και ο φορ Ντιαλό (0/0), έχει υποστεί διάσειση ο αριστερός μπακ Λαρουσί (1/0), ενώ δεν έχει παίξει καθόλου ο αμυντικός Γιοχού. Έγινε αλλαγή στο ματς με τη Ρεν ο γκολκίπερ Κοτσίκ και είναι αμφίβολος.
Εκτίμηση
Η εποχή Πανταλονί στη Νις έχει αρχίσει με άσχημο τρόπο. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα της Νίκαιας δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις της, αντίθετα με τη νεοφώτιστη Λε Μαν που παίζει με αυτοπεποίθηση, αλλά και αφέλεια. Ίσως το συγκεκριμένο ματς είναι μια καλή ευκαιρία για τη Νις να πετύχει την πρώτη της νίκη.