Με τον ρυθμό της Μπρίστολ Σίτι
/
ΟΞΦΟΡΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
Πρόκριση στα πέναλτι πήρε η Όξφορντ στην έδρα της Μίλτον Κέινς Ντονς (1-1 σκορ κανονικής διάρκειας και παράτασης), σε αναμέτρηση που οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άξιζαν περισσότερα συγκριτικά με το τελικό σκορ. Απόλυτα δίκαιο ήταν το 1-0 του ημιχρόνου, με την Όξφορντ να μην πατάει καθόλου καλά στο γήπεδο. Στο 52' ο Λανκσέαρ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με τους Μίλτον Κέινς Ντονς να συνεχίζουν την πίεση στο υπόλοιπο του αγώνα. Απόλυτα εύστοχη (4/4) στην διαδικασία των πέναλτι η Όξφορντ που είχε συνολικά πρωταγωνιστή στο παιχνίδι τον, κατά τ' άλλα αναπληρωματικό της τερματοφύλακα, Ίνγκραμ.
Ανακοινώθηκε ο τεχνικός Μπλούμφιλντ που έχει αρκετή δουλειά μπροστά του. Στο πρωτάθλημα η εικόνα της Όξφορντ επίσης δεν είναι καλή, με την 23η θέση να κρίνεται φυσιολογική βάσει εικόνας και φυσικά αποτελεσμάτων. Έχασε εκτός έδρας με 2-1 από την Ίπσουιτς στο τελευταίο, ενώ μετράει μόλις μία νίκη στα τελευταία επτά (1-1-5). Στην εμβόλιμη αγωνιστική που ακολουθεί θα αντιμετωπίσει την ΚΠΡ εντός έδρας.
Αγωνιστικά Νέα: Ο επιθετικός Ντονλεϊ αποχώρησε τραυματίας στο ντεμπούτο του. Δεν υπολογίζονται οι Πλατσέτα (Μ 19/3), Πρέλετς (Ε 18/1).
ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ
Απολύτως κυριαρχική ήταν η Μπρίστολ Σίτι στο παιχνίδι με την Γουότφορντ για το κύπελλο με το υπέρ της τελικό 5-1 να λέει την πλήρη αλήθεια για όσα παρακολουθήσαμε. Με γκολ από τα αποδυτήρια (2') μπήκε η Μπριστολ που εκμεταλλευόμενη κάθε κενό της αντίπαλης άμυνας έφτασε στο 2-0 με τον δικό της μεγάλο πρωταγωνιστή φέτος Μέχμέτι στο 37'. Δεν άλλαξε η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ριις να έχει συμμετοχή στα τρία από τα πέντε γκολ (χατ τρικ και μία ασίστ).
«Με τέτοιες εμφανίσεις οι προσωπικές μου προσδοκίες αυξάνονται. Μπορούμε να ονειρευόμαστε για τον επόμενο γύρο και επίσης για την Τσάμπιονσιπ» ανέφερε χαρούμενος ο Στρούμπερ. Αυτή ήταν η σούπερ αντίδραση μετά την ήττα που είχε υποστεί για το πρωτάθλημα (εντός με 0-2 από την Πρέστον) και θα ψάξει τέτοιες για να αποδείξει πως αξίζει να βρίσκεται στην κουβέντα της εξάδας αν και ξεκινάει την 27η αγωνιστική από την 10η θέση (-2 από την 6η Γουότφορντ). Μετράει τρία όβερ 2,5 στα τελευταία τέσσερα.
Αγωνιστικά Νέα: Σταθερά απουσιάζουν οι Μπερντ ( Μ 4/1). ΜακΝάλι (Α) και Γουίλιαμς (Μ). Απόντες και ο επιθετικός Μαγιουλού (Ε 10/0). Ο βασικός αμυντικός ΜακΡόρι (26/2) θα λείψει στα επόμενα τρία.
Εκτίμηση
Σε κακό μομέντουμ η Όξφορντ παρά την πρόκριση στο κύπελλο, σε πολύ καλό η Μπρίστολ Σίτι που πείθει σε μεγαλύτερο βαθμό. Τέτοια «διπλά» είναι ικανά κάνουν ακόμα περισσότερο ανταγωνιστική την ομάδα του Στρούμπερ για τον μεγάλο στόχο της εξάδας και με την Ίπσουιτς (εκτός) να ακολουθεί την Τρίτη εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος πως το σημερινό παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί «κλειδί». Διπλό.