Η σειρά της Πάφου...
*Αγώνας ρεβάνς για τον 2ο προκριματικό γύρο. Σε περίπτωση νίκης της Πάφου με δύο γκολ διαφορά μετά τη λήξη του 90λέπτου ακολουθεί παράταση και (αν χρειαστεί) η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί θα παίξει στον 3ο προκριματικό γύρο με τη Σάλτσμπουργκ, ενώ η ομάδα που θα αποκλειστεί θα παίξει στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ με τον νικητή του ζευγαριού Ντιναμό Τιφλίδας - Ζαλγκίρις.
Α' Ματς: Χάιντουκ Σπλιτ - Πάφος 2-0
ΠΑΦΟΣ
Με άδεια χέρια αποχώρησε από την Κροατία η κυπελλούχος Κύπρου, καθώς η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού της στοίχισε μια βαριά ήττα με 2-0 από τη Χάιντουκ Σπλιτ. Οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν στο έπακρο το καλό τους φεγγάρι στην αναμέτρηση και έγειραν την πλάστιγγα υπέρ τους μέσα σε ένα οκτάλεπτο φωτιά στο δεύτερο μέρος.
Το σκορ άνοιξε στο 56' με μια αριστοτεχνική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σέκο, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 64' με τον Μέλνιακ να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία στα μετόπισθεν και να σκοράρει με κοντινή προβολή.
Η κυπριακή ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει, έβγαλε μερικές αξιόλογες φάσεις στην κόντρα, αλλά έμεινε μπλοκαρισμένη στην τελική προσπάθεια. Ο Ζάζα ήταν μακράν ο πιο ορεξάτος παίκτης των ηττημένων, παίρνοντας πολλές πρωτοβουλίες, όμως αποδείχθηκε απελπιστικά άστοχος στην τελική ενέργεια. Ο ίδιος πάντως βρίσκεται στο προσκήνιο, καθώς ακούγονται έντονες μεταγραφικές σειρήνες από συλλόγους της Ισπανίας και της Ρωσίας, χωρίς ωστόσο να έχει κατατεθεί κάποια επίσημη πρόταση στα γραφεία της διοίκησης.
Πλέον, το συγκρότημα του Σα Πίντο καλείται να ανατρέψει την κατάσταση στη ρεβάνς του «Alphamega», με τον έμπειρο τεχνικό να επισημαίνει ότι η σκληρή δουλειά πρέπει να μετουσιωθεί σε γκολ. Πάντως το πρωτάθλημα της Κύπρου αργεί ακόμα και αυτό φαίνεται στο γήπεδο.
Αγωνιστικά Νέα: Όλα γυρίζουν γύρω από το αν ο εξτρέμ Κορέια θα είναι διαθέσιμος απόψε. Στο πρώτο παιχνίδι δεν ήταν. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα κάνει προσπάθεια να είναι στον πάγκο απόψε και να βοηθήσει εφόσον κριθεί απαραίτητο. Δύσκολα θα πειράξει κάτι άλλο ο Σα Πίντο, τουλάχιστον δε φαίνεται τέτοια πρόθεση για μαζικές αλλαγές.
ΧΑΙΝΤΟΥΚ ΣΠΛΙΤ
Έχοντας εξασφαλίσει ένα πολύ ισχυρό πλεονέκτημα από το πρώτο κιόλας εντός έδρας παιχνίδι, το συγκρότημα του Γκονθάλο Γκαρσία έφτασε στο νησί της Αφροδίτης με αποκλειστικό σκοπό να σφραγίσει το εισιτήριο της επόμενης φάσης.
Οι Κροάτες δεν συνάντησαν ιδιαίτερη αντίσταση από την Πάφο και χάρη στα τέρματα των Σέκο και Μέλνιακ κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Στο στρατόπεδο των φιλοξενούμενων υπάρχει απόλυτη επίγνωση ότι το παιχνίδι θα έχει υψηλές απαιτήσεις και πίεση, όμως δηλώνουν πανέτοιμοι να διαχειριστούν την κατάσταση και να υπερασπιστούν το υπέρ τους σκορ.
Για τον σύλλογο του Σπλιτ το διακύβευμα είναι τεράστιο, καθώς κουβαλάει μια αρνητική παράδοση δεκαπέντε ολόκληρων ετών μακριά από τους ομίλους των ευρωπαϊκών κυπέλλων, γεγονός που καθιστά τη φετινή πρόκριση τον απόλυτο και μεγάλο στόχο της χρονιάς. Ωστόσο, η προετοιμασία της ομάδας δεν κύλησε χωρίς απώλειες, αφού προέκυψε μια πολύ σοβαρή είδηση στο ιατρικό δελτίο. Η Χάιντουκ δέχθηκε ένα πολύ βαρύ πλήγμα στα πλάνα της, καθώς ο βασικός της εξτρέμ, Μπράικοβιτς, στάθηκε εξαιρετικά άτυχος κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, υφιστάμενος ρήξη χιαστού, κάτι που τον θέτει νοκ άουτ για μεγάλο χρονικό διάστημα και αναγκάζει τον προπονητή του να αναζητήσει νέες λύσεις για την επιθετική γραμμή.
Στις 2/8 ανοίγει την αυλαία του Κροατικού πρωταθλήματος κόντρα στην Βαραζντίν.
Αγωνιστικά Νέα: Το πρόβλημα με τον Μπραίκοβιτς είναι το πιο σοβαρό που προέκυψε. Από 'κει και πέρα, επιστρέφει ο χρήσιμος μπακ/χαφ Σιγκούρ, που είχε παραπάνω μέρες άδειας από το Μουντιάλ. Ο κόουτς Γκαρσία δεν αναμένεται να... γυρίσει πίσω την ομάδα του στον επαναληπτικό, αφού έδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί το πλεονέκτημα που έχει αποκτήσει η ομάδα του παίζοντας με το μυαλό... στο να τιμωρήσει τα κενά.
Εκτίμηση
Η Χάιντουκ έκανε επιτυχημένα το «κομμάτι» της και κέρδισε μέσα στην Κροατία. Περιμένουμε τώρα το ανάποδο να γίνει στην Κύπρο. Εύκολα ή δύσκολα, η Πάφος θα πάρει τη νίκη, αλλά το ζήτημα είναι αν θα καταφέρει να βρει δύο γκολ διαφορά για να στείλει έστω το παιχνίδι στην παράταση. Ένα άλλο σημείο που μας αρέσει από το παιχνίδι, είναι το Over 0,5 γκολ των Κύπριων στο πρώτο ημίχρονο. Δεν αποκλείεται να πάρουν ρίσκα από νωρίς.
Το 2 το δίνει 4? Ρε τιν Πάφο. Μπαρτσελονα χαχαχαχαχ