Στο… μεταίχμιο Under και Over
ΣΑΟ ΠΑΟΥΛΟ
Επέστρεψε στις νίκες στη Σέριε Α μετά από 10 αγωνιστικές, επικρατώντας με 2-1 εντός έδρας της Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο. Η ομάδα του Ντοριβάλ Ζούνιορ δεν είχε την κατοχή, αλλά ήταν πιο αποτελεσματική. Στο 13' ο Λουσιάνο κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0, ενώ στο 45’+4' ο Γκουστάβο Σαντάνα εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και σκόραρε με πλασέ από κοντά για το 2-0. Στο πρώτο ημίχρονο η Σάο Πάουλο δεν κυριάρχησε, αλλά περιόρισε τις καθαρές ευκαιρίες της Μπραγκαντίνο και αξιοποίησε τις δικές της στιγμές. Μετά την ανάπαυλα έπαιξε πιο συντηρητικά, ο ρυθμός έπεσε και δέχθηκε το 2-1, αργά, στο 90', χωρίς να κινδυνεύσει τελικά με ισοφάριση.
Βρίσκεται στην 11η θέση με 30 βαθμούς, έχοντας 8 νίκες, 6 ισοπαλίες και 1 ήττες σε 24 αγώνες. Δεν έχει καταφέρει ακόμη να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη, καθώς απέχει μόλις 5 πόντους από τη 17η Βάσκο Ντα Γκάμα, η οποία, αν το πρωτάθλημα έληγε τώρα, θα υποβιβαζόταν. Προφανής στόχος της, πάντως, είναι παραμείνει τουλάχιστον εκεί που είναι, ώστε να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για το Κόνφερενς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Με 29 γκολ υπέρ και 28 κατά φαίνεται πως πρόκειται για μία μάλλον μέτρια ομάδα, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Στα έξι τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, έχει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και δύο ήττες.
Προσφορά* που φέρει την έγκριση του Agones.gr! 👉ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
Αγωνιστικά Νέα: Τραυματίες παραμένουν οι κεντρικοί μέσοι Νταμιάν Μπομπαντίγια (17/0), που έχει ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο και βρίσκεται σε στάδιο επανένταξης, και Νιούτον (4/0), που προέρχεται από οίδημα στον αριστερό προσαγωγό και μέχρι την Πέμπτη είχε συμμετάσχει μόνο σε μέρος της ομαδικής προπόνησης. Εκτός είναι επίσης ο δεξιός εξτρέμ Λούκας Μόουρα (8/1), μετά από επέμβαση για ρήξη αχίλλειου τένοντα, και ο αριστερός εξτρέμ Λούκα (16/0), λόγω κατάγματος στη γνάθο. Αντίθετα, επιστρέφουν ο σημαντικός σέντερ φορ Τζόναταν Καλέρι (24/7), που ξεπέρασε διάστρεμμα στον αστράγαλο, και ο αριστερός εξτρέμ Βίκτορ Σα (4/0), που αποθεραπεύτηκε, επίσης, από διάστρεμμα στον δεξιό αστράγαλο και προπονήθηκε σε κανονικούς ρυθμούς.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΪΡΟ
Νίκησε 2-1 εντός έδρας τη Βιτόρια στον προηγούμενο αγώνα της για τη Σέριε Α, παρά το γεγονός ότι ο Εντουάρντο Ντομίνγκες χρησιμοποίησε αρκετούς αναπληρωματικούς. Ήταν καλύτερη από την αρχή και στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε σαφώς περισσότερες ευκαιρίες. Στο 24' ο Τιάγκο Μπόρμπας εκμεταλλεύτηκε κακή απομάκρυνση της αντίπαλης άμυνας και σκόραρε από κοντά για το 1-0. Η εικόνα της παρέμεινε καλή μετά την ανάπαυλα και στο 62' ο Ρεϊνιέρ πήρε την μπάλα μετά από νέο λάθος της Βιτόρια, μπήκε στην περιοχή και έκανε το 2-0 με συρτό σουτ. Δέχθηκε τη μείωση στο 86' και πιέστηκε στα τελευταία λεπτά, χωρίς, όμως, να χάσει τη νίκη.
Είναι 8η με 36 βαθμούς, έπειτα από 10 νίκες, 6 ισοπαλίες και 8 ήττες σε 24 παιχνίδια. Ο βασικός στόχος και γι’ αυτήν είναι ένα εισιτήριο για το Κόπα Σουνταμερικάνα, όμως, ούσα μόλις στο -4 από την 5η Μπαΐα, δικαιούται, γιατί όχι, να κοιτάει και προς το Κόπα Λιμπερταδόρες. Έχει σκοράρει 32 γκολ στο Μπραζιλεϊράο και έχει δεχθεί 28. Με άλλα λόγια, το βασικό της πρόβλημα είναι η αμυντική λειτουργία της, όπου δέχεται περισσότερα από ένα γκολ ανά αγώνα. Μετά τη Βιτόρια μεσολάβησε το εντός έδρας 2-1 στο μεγάλο ντέρμπι επί της Κρουζέιρο, που της χάρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Βραζιλίας, μετά το 0-0 στην έδρα της αντιπάλου της. Πλέον, στα έξι τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, έχει 3 νίκες και 3 ισοπαλίες, παραμένοντας αήττητη.
Αγωνιστικά Νέα: Τραυματίες είναι οι κεντρικοί αμυντικοί Ρουάν Τρεσόλντι (25/2), με μυϊκό τραυματισμό στον οπίσθιο μηριαίο του αριστερού ποδιού, Λιάνκο (18/0), με ρήξη της πελματιαίας περιτονίας στο αριστερό πέλμα, και Λέο Ντουάρτε (-), με μυϊκό τραυματισμό στον οπίσθιο μηριαίο του δεξιού ποδιού. Εκτός είναι ακόμη ο τερματοφύλακας Έβερσον, με κάταγμα στο αριστερό πέλμα, ο κεντρικός μέσος Μάικον (20/2), λόγω μυϊκής επιβάρυνσης στον αριστερό μηρό, ο επιτελικός μέσος Ίγκορ Γκόμες (25/1), με τραυματισμό στο δεξί πέλμα, και ο σέντερ φορ Τιάγκο Μπόρμπας (7/1), επίσης με μυϊκό τραυματισμό στον οπίσθιο μηριαίο του δεξιού ποδιού.
Βασίλης Μαυρόπουλος
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Η Σάο Πάουλο έβαλε τέλος στο μεγάλο αρνητικό σερί της και μετράει μία σημαντική ενίσχυση με την επιστροφή του Καλέρι. Η Ατλέτικο Μινέιρο βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και παραμένει αήττητη στα έξι τελευταία παιχνίδια της, όμως πηγαίνει στο Μορουμπίς με πολλές και σημαντικές απουσίες, κυρίως στην άμυνα. Προβάδισμα στη Σάο Πάουλο για τη νίκη, όμως, εναλλακτικά, και με βάση το γεγονός ότι στα παιχνίδια των δύο ομάδων μπαίνει συνήθως πάνω από ένα γκολ ανά αγώνα, το να σημειωθούν 2 έως 3 συνολικά και στην εν λόγω αναμέτρηση μοιάζει με καλή επιλογή.