Με την καλύτερη Λανούς
*Τελευταία αγωνιστική.
ΣΕΝΤΡΑΛ ΚΟΡΔΟΒΑ
Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται η Σεντράλ Κόρδοβα ενόψει της επόμενης σεζόν, λόγω του χαμηλού συντελεστή της την ειδική κατάταξη υποβιβασμού. Παράλληλα, «αγνοεί» τη νίκη στους έντεκα τελευταίους αγώνες της (0-4-7), ενώ αυτό είναι το χειρότερο σερί της από το 2019, όταν και επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία. Λογικό επακόλουθο η λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Ντομίνγκες, που κάθισε στον πάγκο της για 14 παιχνίδια (2-4-8). Η διοίκηση ψάχνει τον διάδοχο του, ενώ προσωρινή λύση θα είναι οι τεχνικοί της δεύτερης ομάδας, Ρολδάν και Κοντρέρας, που θα καθίσουν στον πάγκο κόντρα στη Λανούς.
Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της γνώρισε εκτός έδρας ήττα με 2-0 από την Πλατένσε. Ο Μαϊνέρο άνοιξε το σκορ στο 58´, ενώ ο Κουέστα στο 74’ διπλασίασε τα τέρματα για τους φιλοξενούμενους. Αυτή ήταν η ένατη ήττα της στο πρωτάθλημα (2-4-9) και είναι ουραγός της βαθμολογίας του ομίλου της. Έχει εξασφαλίσει, πάντως, την παραμονή.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών τους οι σημαντικοί Αγκιλάρ (Α), Μογιάνο (Α), Ιακομπέγις (Μ), Κραβέρο (Μ) και ο μακροχρόνια απών Χουάρες (ΜΕ). Εξέτισε αλλά δεν υπολογίζεται ο εφεδρικός Μασιέλ (Α), που είναι ένας από τους 11 παίκτες που έχουν ενημερωθεί από τη διοίκηση ότι δεν θα συνεχίσουν.
ΛΑΝΟΥΣ
Η παραμονή του Πελεγκρίνο στον πάγκο της Λανούς αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκηση, η οποία επιθυμεί να συνεχιστεί η συνεργασία τους. Ο έμπειρος τεχνικός, πάντως, απασχολεί και τη Ράσινγκ Κλουμπ, καθώς συγκαταλέγεται στους υποψήφιους για την τεχνική της ηγεσία της. Το συμβόλαιό του με τη Λανούς ολοκληρώνεται τον προσεχή Δεκέμβριο, με το μέλλον του να παραμένει ανοιχτό. Στο τελευταίο της παιχνίδι δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την έδρα της (1-1) απέναντι στη Χιμνάσια Μεντόσα, χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς. Η Λανούς πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα, χάρη στο γκολ του Λόμπος στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
Στο 72' οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια με αυτογκόλ του Λοάισα. Σε ό,τι αφορά τη μάχη για την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, χρειάζεται απλά τη νίκη, μετά την ήττα της Ντεφένσα Χουστίσια. Παράλληλα, κέρδισε και τη συμμετοχή της στο Σουνταμερικάνα.
Αγωνιστικά Νέα: Ερωτηματικά αποτελούν οι σημαντικοί Κανάλε (Α) και Καρντόσο (Μ). Παραμένουν τραυματίες ο πολύτιμος Μεδίνα (Μ) και ο ικανός Λ. Ρομέρο (Α). Αντίθετα, ο αρχηγός Ισκιέρδος (Α) εξέτισε και τέθηκε στη διάθεση του Πελεγκρίνο.
Γιάννης Σελαλμαζίδης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
«Άντε να... τελειώνουμε» είναι η κατάσταση στη Σεντράλ Κόρδοβα σε ό,τι αφορά το τελευταίο ματς, ενώ δεν έχει στόχους και θα παραταχθεί με τεχνικό υπηρεσιακό δίδυμο. Αντίθετα, «καίγεται» για τη νίκη η Λανούς, που θέλει να κερδίσει θέση στην πρώτη τετράδα και πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Λογική επιλογή η νίκη της.