Χωρίς φρένα
ΧΑΛ
Με εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) επέστρεψε στην δράση απέναντι στην Όξφορντ. Το σκορ άνοιξε ο Μπελούμι στο 4', που πλέον επέστεψε κανονικά στην δράση αφήνοντας πίσω τον τραυματισμό του, όμως η απάντηση των γηπεδούχων δεν άργησε με το παιχνίδι να έρχεται στα ίσα στο 13' με πέναλτι. Η Όξφορντ ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, η άμυνα της Χαλ πιέστηκε αρκετά όμως κατάφερε να αντέξει παίρνοντας έναν σημαντικό βαθμό για την προσπάθεια της να τερματίσει εντός εξάδας.«Μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό το βαθμό, επειδή ο αντίπαλος είχε καλές ευκαιρίες προς το τέλος. Μας έλειπε η δημιουργικότητα ειδικά με την μπάλα» ανέφερε ο Γιακίροβιτς που συνηθίζει να μεταφέρει στις δηλώσεις του ακριβώς αυτό που πραγματικά παρακολουθήσαμε στο γήπεδο. Μπορεί να βρίσκεται στην 5η θέση όμως είναι γεγονός πως η εικόνα της θα πρέπει να γίνει περισσότερο πειστική. Εντός έδρας έχει την 10η καλύτερη επίδοση (10-3-7), με τα πέντε τελευταία παιχνίδια που έγιναν μπροστά στο κοινό της να λήγουν όβερ 2,5.
Αγωνιστικά Νέα: Νοκ άουτ παραμένουν οι πολύτιμοι Σλάτερ (Μ 39/2), Τζάιλς (Α 28/8 ασίστ). Επιστρέφει από τιμωρία ο Χιουζ (Α 35/1). Συνεχίζουν εκτός ο επιθετικός Γκιάμπι (20/2), ο στόπερ Φαμέουο (15/1) και ο μπακ Τζέικομπ (5/0), όλοι τους κυρίως αναπληρωματικοί. Τραυματίας είναι ο Χιρακάουα (Ε 5/0) που θα λείψει μέχρι το τέλος της σεζόν.
ΚΟΒΕΝΤΡΙ
Ακόμα ένα βήμα προς την πρωτιά και ακόμα περισσότερο ένα βήμα προς την επιστροφή της στην Premier League έκανε απέναντι στην Ντέρμπι την οποία κέρδισε με 3-2. Ο Ονιέκα άνοιξε το σκορ στο 12', με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 38'. Ο κομβικός Ρουντόνι έδωσε ξανά το προβάδισμα στους πρωτοπόρους στο 68', με την Ντέρμπι να βρίσκει ξανά απάντηση με πέναλτι στο 77'. Το τελικό 3-2 διαμορφώθηκε στο 80' ξανά από τον Ρουντόνι που πέρασε ως αλλαγή στο 63' κι έγινε απόλυτος παράγοντας της αναμέτρησης.
«Ήταν μία μεγάλη δοκιμασία για εμάς απέναντι σε μία καλή ομάδα, σε καλή φόρμα, σε φόρμα play off. Είμαι ενθουσιασμένος με τα παιδιά και ναι είναι μία μεγάλη νίκη» ανέφερε ο Λάμπαρντ που στάθηκε ιδιαίτερα στον MVP Ρουντόνι και στο πόσο «διψασμένος» είναι για να βοηθήσει την ομάδα του παρά τον πρόσφατο τραυματισμό που τον κράτησε εκτός λίγες εβδομάδες. Μετράει οχτώ νίκες στα εννέα τελευταία (8-0-1), εκτός έδρας έχει την δεύτερη καλύτερη συγκομιδή (10-5-5), έχοντας πάντως το κορυφαίο ενεργητικό (41 γκολ).
Αγωνιστικά Νέα: Αμφίβολος είναι ο επιθετικός Τόμας-Ασάντε (27/12). Δεν επηρεάζει η απουσία του τερματοφύλακα Ντόβιν και του εφεδρικού μπακ Μπράου.
Εκτίμηση
Δύο ομάδες που βρίσκονται στο top5 κοντράρονται σήμερα, όμως οι πρωτοπόροι βρίσκονται ξεκάθαρα σε καλύτερο αγωνιστικό «φεγγάρι». Η Χαλ δυσκολεύεται και το σημερινό εμπόδιο μοιάζει ιδιαίτερα υψηλό. Ο πρώτος λόγος στην σούπερ φορμαρισμένη Κόβεντρι. Διπλό.
Ασσος από ημίχρονο λόγω κόπωσης Κοβεντρι μετά την υπερπροσπάθεια με την Ντέρμπι....