Αμφότερες σε δύσκολη θέση
ΧΟΥΑΡΕΖ
Είχε εξαιρετικά δύσκολη αποστολή την προηγούμενη αγωνιστική στο «Νεμέσιο Ντιες», όπου αντιμετώπισε την ανώτερη ποιοτικά, Τολούκα. Δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να εμφανιστεί μαχητική και γνώρισε δίκαια την ήττα με σκορ 4-0, βγάζοντας απογοητευτικό πρόσωπο.
Τέταρτη διαδοχική ήττα για την ομάδα του προπονητή, Βαλέρο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει βαθμό στο πρωτάθλημα, πράγμα που την κρατάει σταθερά στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Παράλληλα, διαθέτει τη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας με μόλις τρία γκολ ενεργητικό, όπως επίσης και τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας, με 19 γκολ παθητικό.
Αγωνιστικά Νέα: Αμφίβολος ο επιθετικός, Αγιόν. Σταθερά εκτός δράσης ο χαφ Ρομέρο και ο επιθετικός Ντοπούι.
ΠΑΤΣΟΥΚΑ
Άφησε καλές εντυπώσεις την περασμένη αγωνιστική, απέναντι στην ποιοτική Τσίβας Γουαδαλαχάρα. Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς, ωστόσο ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και διαμόρφωσε το τελικό 1-1, με πέναλτι του Σαλομόν Ροντόν στο 79ο λεπτό.
Δεύτερη διαδοχική ισοπαλία για την ομάδα του προπονητή, Μπενχαμίν Μόρα, η οποία θέλει να επιστρέψει άμεσα στις νίκες. Μέχρι στιγμής στο Απερτούρα, δεν έχει ικανοποιήσει βέβαια, αφού έχει πετύχει μόλις μία νίκη (1-2-3), απέχει ήδη πέντε βαθμούς από την πρώτη 8άδα του πίνακα (πλέι-οφ). Στα θετικά πως ο φορ Ροντόν, είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, με έξι τέρματα.
Αγωνιστικά Νέα: Πολύτιμη η επιστροφή του στόπερ Μπάουερμαν, ο οποίος εξέτισε. Αποχώρησε για την Κρουζ Αζούλ ο δεξιός μπακ/χαφ, Άλαν Μόσο. Σταθερές οι όποιες απουσίες λόγω τραυματισμών.
Εκτίμηση
Με τεράστια ανάγκη για βαθμούς και οι δύο ομάδες. Δεν έχουν άλλα περιθώρια για απώλειες και καλούνται να πάρουν ρίσκα απόψε, ψάχνοντας αποκλειστικά τη νίκη. Περιμένω ανοιχτό ματς στο «Μπενίτο Χουάρες», όπου μπορεί εύκολα να ξεφύγει το σκορ.