Με άλλο αέρα στο Μπέργκαμο
ΑΤΑΛΑΝΤΑ
Είχε ένα σερί πέντε αγώνων χωρίς ήττα, μεταξύ των οποίων και ο αποκλεισμός στα ημιτελικά του κυπέλλου από την Λάτσιο. Ταξίδεψε στην έδρα της Μίλαν ασφαλώς ως μεγάλο αουτσάιντερ κόντρα στους νευριασμένους «ροσονέρι» που έψαχναν αγωνιστική αντίδραση. Κανένα πρόβλημα για την ομάδα του Παλαντίνι, που είδε την ομάδα του να φεύγει με «διπλό» (2-3) από την έδρα της ισχυρής Μίλαν.
Προηγήθηκε στο 7ο λεπτό με τον Έντερσον, για να δει την αντίπαλο της να διπλασιάζει τη διαφορά στο 2-0, στο 29'. Τι θα ήταν πιο φυσιολογικό; Να δεχθεί τη μείωση από την Μίλαν. Στο 51' όμως τα κατάφερε και ανέβασε τον δείκτη στο 3-0. Άφησε την μπάλα στη Μίλαν να κάνει παιχνίδι, αφού πρακτικά είχε... κερδίσει, αλλά στο τέλος δέχθηκε δύο γκολ που αλλοίωσαν την «άνεση» της. Ο Πάβλοβιτς μείωσε στο 88ο και ο Νκουκού ευστόχησε σε πέναλτι στο 90+4'.
Πρακτικά χρειάζεται ένα βαθμό στα επόμενα δύο παιχνίδια, αφού είναι στους 58 βαθμούς, στο +6 δηλαδή από την 8η Μπολόνια. Ακόμα και ήττα με ένα γκολ διαφορά της κάνει, αφού έχει κερδίσει με 2-0 στον πρώτο γύρο.
Αρκετά ικανοποιητική η συνολική εντός έδρας συγκομιδή της (9-6-3), η οποία όμως στα τέσσερα τελευταία είναι φτωχή (1-2-1). Μάλιστα έχει καταγράψει τρία διαδοχικά Under στην έδρα της. Ρίχνει αυλαία στην έδρα της Φιορεντίνα, σε ένα παιχνίδι που ελπίζει ότι θα είναι απολύτως αδιάφορη.
Αγωνιστικά Νέα: Χωρίς τον κομβικό στόπερ Ιέν θα παραταχθεί απόψε η Αταλάντα, αφού συμπλήρωσε κάρτες. Εκτός έμεινε με τραυματισμό και ο χρήσιμος μπακ Κοσονού και ο κομβικός μπακ Σκαλβίνι (22/3), ενώ αμφίβολος είναι και ο άλλο κομβικός μπακ Τζιμσίτι (32/0). Με άλλα λόγια, κρίση στην άμυνα. Χάνει τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι ο συνήθως βασικός χαφ Μπερνασκόνι.
ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Ο,τι έκανε η Αταλάντα στην έδρα της Μίλαν, το έκανε και η Μπολόνια στην έδρα της Νάπολι. Μόνο που παρά το 2-3, χρειάστηκε γκολ στο φινάλε, σε αντίθεση με την Μπολονια. Ιδανικό ξεκίνημα με το 1-0 του Μπερναρντέρσκι στο 10' και τον Ορσολίνι να μετατρέπει σε εύστοχη εκτέλεση το πέναλτι που κέρδισε η Νάπολι στο 35'.
Το τροπάριο άλλαξε σε δύο στιγμές αδράνειας της, πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και αμέσως μετά την επιστροφή από το ημίχρονο. Ντι Λορέντζο (45+2') και Άλισον Σάντος (48'), την έφεραν στα όρια της, αλλά η λύτρωση ήρθε στο 90+1', όταν ο Ρόου έπραξε το 2-3 με εντυπωσιακό τρόπο.
Για να τερματίσει στην 7η θέση θέλει νίκη με πάνω από τρία γκολ διαφορά αφού είχε χάσει στο πρώτο παιχνίδι με 2-0 και στη διαφορά τερμάτων υστερεί κατά... 16 γκολ. Συνολικά πάντως θέλει το 2/2 και το 0/2 της αντιπάλου της. Αυτό συμπεριλαμβάνει νίκη σήμερα αλλά και κόντρα στην νταμπλούχο Ίντερ, την ώρα που η Αταλάντα θα αγωνίζεται κόντρα στη Φιορεντίνα. Το πιο πιθανό είναι τη νέα σεζόν να μην αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Το παράδοξο της φέτος είναι εκτός έδρας (31 βαθμοί, 9-4-5) αποδίδει πολύ καλύτερα απ' ότι εντός (21, 6-3--9). Έχει καταφέρει να κατακτήσει το «τρίποντο» στις 6/7 πιο πρόσφατες εξόδους της. Ολοκληρώνει τη σεζόν της εντός έδρας, απέναντι στην πρωταθλήτρια και κυπελλούχο Ίντερ.
Αγωνιστικά Νέα: Η μεγάλη απώλεια ακούει στο όνομα του κομβικού στόπερ Λουκούμι (28/1) που συμπλήρωσε κάρτες. Ξανά εκτός ο εφεδρικός μεσοεπιθετικός Καμπιάγκι, όπως και οι εφεδρικοί μπακ Βιτίκ (19/0) και Κασάλε (12/0). Πρακτικά είναι όλες απουσίες που μπορούν να «καλυφθούν».
Εκτίμηση
Η Αταλάντα χρειάζεται ένα βαθμό στα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν για να εξασφαλίσει επίσημα την 7η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Conference League. Η Μπολόνια έκανε ένα καλό παιχνίδι μετά από καιρό στην έδρα της Νάπολι και περιμένουμε να τη δούμε να σκοράρει και σήμερα.
Over 4,5 σουτ στο τερμα