3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Σούπερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι και έπιασε κορυφή η ΑΕΚ!

Σούπερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι και έπιασε κορυφή η ΑΕΚ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/11/2017 21:45
Σ’ ένα επεισοδιακό ντέρμπι με τρεις αποβολές, η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και έπιασε τον Ατρόμητο στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Λιβάγια το «χρυσό» γκολ (25’), αποβλήθηκαν Αραούχο (8’), Ζαμπράνο (35’) και Μπίσεσβαρ (90+1’).

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι «Δικεφάλων» με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Η «Ένωση» πήρε τη νίκη με 1-0 στο ΟΑΚΑ και πέρασε στην κορυφή, ισοβαθμώντας με τον Ατρόμητο στους 20 βαθμούς. Δύο λιγότερους έχει ο «Δικέφαλος του Βορρά» ο οποίος δέχτηκε γκολ στο διάστημα που έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα και δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να αντιδράσει.Το παιχνίδι έδειχνε να στραβώνει από νωρίς για την ΑΕΚ, αφού ο Τσόσιτς ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα και δεν αγωνίστηκε ενώ στο 8’ ο Αραούχο είδε απευθείας κόκκινη κάρτα για μπουνιά στον Ζαμπράνο (σ.σ.έριξε και αυτός χτύπημα αλλά γλίτωσε την αποβολή) και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή, ωστόσο με εξαίρεση ένα σουτ του Βιεϊρίνια (15’), που έδιωξε ο Ανέστης, δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία της ΑΕΚ. Η «Ένωση» έκλεινε τους χώρους και στο 26’ κατάφερε να προηγηθεί παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Έπειτα από κόντρα στο σουτ του Γκάλο, ο Σιμόες έβγαλε τη σέντρα και ο Λιβάγια μόνος του στη μικρή περιοχή «έγραψε» το 1-0.

Μάλιστα, η ΑΕΚ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ με παίκτη λιγότερο, ωστόσο ο Ρέι έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Γιόχανσον (30’). Οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 35' όταν ο Σαμπράνο είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Λιβάγια.

Μετά την αποβολή του Περουβιανού, ο Λουτσέσκου έβγαλε τον Λέοβατς για να περάσει τον Κρέσπο δίπλα στον Βαρέλα ενώ έβαλε τον Βιεϊρίνια σε ρόλο αριστερού μπακ (από δεξί εξτρέμ). Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Ρουμάνος τεχνικός πέρασε στο ματς και τον Κάμπος στη θέση του Σάχοφ (πέρασε αμυντικό χαφ ο Ελ Καντουρί), μια κίνηση που δεν βοήθησε τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, βγάζοντας ψυχή και πάθος για να αντιμετωπίσει την κούραση της. Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή, ωστόσο δυσκολεύονταν να βγάλει αξιόλογες φάσεις, έχοντας ως μοναδικές καλές στιγμές δύο μακρινά σουτ των Βιειρϊνια (68’) και Μπίσεσβαρ (71’). Η επόμενη σημαντική στιγμή ήρθε στο 86’ όταν μετά από σέντρα του Ελ Καντουρί, ο Πρίγιοβιτς δεν μπόρεσε να ακουμπήσει τη μπάλα και να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε, με τον Μπίσεσβαρ να αποβάλλεται στις καθυστερήσεις για χτύπημα στον Μπακασέτα. Ο Αρετόπουλος απέβαλε και τον Χιμένεθ που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για διαμαρτυρία.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπεζ, Σιμόες, Γιόχανσον, Λιβάγια (65' Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο, Χριστοδουλόπουλος (74' Γαλανόπουλος)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς (42' Κρέσπο), Τσίμιροτ, Σάκχοφ (46' Κάμπος), Πέλκας (68' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες