Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Στέφανος Ντούσκος (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Στέφανος Ντούσκος (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
30/7/2021 04:02
Η Ελλάδα πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς ο Στέφανος Ντούσκος τερμάτισε πρώτος στο μονό σκιφ, πετυχαίνοντας παράλληλα ολυμπιακό ρεκόρ.

Ο 24χρονος κωπηλάτης είχε προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος με τον καλύτερο χρόνο κι επιβεβαίωσε την εξαιρετική του φόρμα θριαμβεύοντας και στον τελικό.

Μετά από ένα σχετικά νωθρό ξεκίνημα, μια και πέρασε ως τέταρτος τα πρώτα 500 μέτρα, στη συνέχεια ανέβασε κατακόρυφα το ρυθμό του και κυριάρχησε απόλυτα.Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ντούσκος τερμάτισε πρώτος με χρόνο 6.40.45 πετυχαίνοντας ολυμπιακό ρεκόρ. Άφησε στη δεύτερη θέση τον Σβέρι Νίλσεν από τη Δανία και στην τρίτη τον Νταμίρ Μάρτιν από την Κροατία. Ακολούθησαν ο Κιέτιλ Μπορτς από τη Νορβηγία και ο Ρώσος Αλεξάντερ Βιαζόνκιν.

Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το πρώτο μετάλλιο γενικότερα για την ελληνική αποστολή. Παράλληλα είναι το παρθενικό χρυσό μετάλλιο στην κωπηλασία.

Η Ελλάδα από το 1896 κι έπειτα έχει κατακτήσει 122 μετάλλια, εκ των οποίων τα 34 ήταν χρυσά, τα 45 ασημένια και τα 43 χάλκινα.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την τεράστια επιτυχία του ο χρυσός Ολυμπιονίκης από τα Γιάννενα υπογράμμισε:

«Όχι δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα. Η καλύτερη κούρσα, με βοήθησε πολύ ο καιρός. Ένιωθα πολύ καλά, ο προπονητής μου είπε να είμαι κοντά στα μετάλλια και στα 700-800 μέτρα έκανα μία αλλαγή και πέτυχε.

Στα τελευταία 500 μέτρα έκανα ένα φίνις και έλεγα στον εαυτό μου… κράτα, κράτα. Στα τελευταία 100 μέτρα ήξερα πως δεν θα χάσω το χρυσό μετάλλιο».


Μετά την απονομή μίλησε ξανά στην κάμερα της ΕΡΤ και υποστήριξε:

«Σκέφτηκα τα πάντα, όσους μας παρακολουθούν, την προπόνηση μου, τον προπονητή μου, την οικογένεια μου» και πρόσθεσε: «δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα, τρέμω ολόκληρος. Πίστευα πως μπορώ να πάρω ένα μετάλλιο, αλλά όχι στο χρυσό. Ήταν κάτι εξωπραγματικό.

Πίστευα πως κάποια στιγμή θα πάω στους Ολυμπιακούς. Μετά την 6η θέση στο Ρίο, είπα πως πρέπει να βελτιωθώ. Μετά είπα πως πρέπει να πετύχω την συμμετοχή στον τελικό. Από την στιγμή που το πέτυχα όλοι μου έστειλαν την θετική τους ενέργεια. Ο προπονητής μου είπε να είμαι μέσα στα μετάλλιο, στην διάρκεια της κούρσας πίστεψα πως μπορώ να πάρω και το χρυσό μετάλλιο. Πίστευα πως είναι… άπιαστο το μετάλλιο με αυτούς τους αθλητές που είχα στην κούρσα.

Θέλω να γυρίσω στου δικούς μου ανθρώπους και να τους δείξω το μετάλλιο».


Δείτε το φοβερό ντεμαράζ του Έλληνα κωπηλάτη μετά τα πρώτα 750 μέτρα:



Δείτε τα τελευταία 500 μέτρα της κούρσας του θριάμβου του Ντούσκου:



Δείτε την απονομή:



Δείτε τις δηλώσεις του:



Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες