3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολυμπιακός-Λαμία 1-0: Ο Ελ Αραμπί τον οδήγησε στη νίκη

Ολυμπιακός-Λαμία 1-0: Ο Ελ Αραμπί τον οδήγησε στη νίκη

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
19/12/2021 17:01
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Λαμίας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και αύξησε και πάλι την διαφορά από την 2η ΑΕΚ στους 11 βαθμούς.

Σε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με τον Ελ Αραμπί στο 23', έχασαν πέναλτι νωρίτερα με τον ίδιο παίκτη και είδαν τον τερματοφύλακα της Λαμίας Σαράνοφ να τους στερεί ένα δεύτερο γκολ.

Η Λαμία ανέβασε την απόδοση της στο δεύτερο μέρος αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά και έτσι αποχώρησε ηττημένη από τον Πειραιά. Ο εξαιρετικός Σαράνοφ την κράτησε ως το τέλος στο παιχνίδι και «άγχωσε» τον Ολυμπιακό στην επανάληψη.Κυριαρχία Ολυμπιακού, «έβγαζε» όσα μπορούσε ο Σαράνοφ

Οι «ερυθρόλευκοι» όπως ήταν λογικό πήραν την κατοχή από την αρχή του παιχνιδιού με τη Λαμία να αμύνεται κυρίως στο μισό του γηπέδου και να ψάχνει τις αντεπιθέσεις για να απειλήσει. Το πρώτο σουτ του αγώνα βέβαια ανήκε στους φιλοξενούμενους αλλά ο Νούνες δεν βρήκε στόχο στο 6' και δύο λεπτά μετά ο Εμβιλά βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Σαράνοφ έδιωξε με γροθιές.

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό στο πρώτο τέταρτο αλλά στο 16' ο Μασούρας βγήκε ωραία από τα αριστερά, το πλασέ του αποκρούστηκε από τον Σαράνοφ και στη συνέχεια ο Αγκιμπού Καμαρά βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Γκέντσογλου. Ο Γκορτσίλας καταλόγισε πέναλτι, οι παίκτες της Λαμίας διαμαρτυρήθηκαν αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Ο Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση αλλά νικήθηκε από τον Σαράνοφ και στην επαναφορά σούταρε ψηλά άουτ.

Η φάση αυτή ενεργοποίησε τους γηπεδούχους που στην επόμενη φάση απείλησαν δις με τους Αγκιμού Καμαρά και Μπουχαλάκη αλλά ο Σαράνοφ και πάλι δήλωσε «παρών».

Στο 21' ήταν η σειρά του Βατσλίκ να δείξει τα αντανακλαστικά του, διώχνοντας ωραία το σουτ του Αραμπουλί αλλά από το κόρνερ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι, ήρθε το γκολ για τον...Ολυμπιακό.

Ο Αγκιμπού Καμαρά έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή, οι παίκτες του Μαρτίνς έφυγαν ταχύτατα στην αντεπίθεση με τον Σαράνοφ να λέει και πάλι «όχι» στον Καμαρά αλλά τον Ελ Αραμπί στη συνέχεια να ανοίγει το σκορ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δύο λεπτά μετά «άγγιξαν» το 2-0 όταν ο Μπουχαλάκης βρήκε με ωραίο τακουνάκι τον Ρόνι Λόπεζ μέσα στην περιοχή αλλά ούτε αυτός μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Λαμίας.

Η Λαμία δεν μπορούσε να κρατήσει μακριά από την περιοχή τους αντιπάλους της που μετά το χαμένο πέναλτι έδειξαν ακόμα μεγαλύτερη διάθεση και στο 28' και πάλι ο Ελ Αραμπί βρέθηκε σε θέση βολής αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο σε όλο το ημίχρονο, θα μπορούσε να βρει και άλλο γκολ αλλά οι αποκρούσεις του Σαράνοφ κράτησαν το 1-0.

«Ανέβηκε» η Λαμία, διαχειρίστηκε το σκορ ο Ολυμπιακός

Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει και πάλι δυνατά και να απειλεί με τους Καμαρά και Ελ Αραμπί και την Λαμία να βρίσκεται σε θέση άμυνας. Οι παίκτες του Γρηγορίου προσπάθησαν να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο αλλά δυσκολευόταν να απειλήσει. Ο Γκέντσογλου στο 56' έπιασε ένα ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή αλλά οι αμυντικοί του Ολυμπιακού έδιωξαν σωτήρια.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τους γηπεδούχους βέβαια να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Μαρτίνς έκανε αλλαγές για να «φρεσκάρει» την ομάδα του και στο 81' ο Ονιεκούρου έφυγε ωραία στην αντεπίθεση και πάσαρε κάθετα για τον Τικίνιο αλλά ο Σαράνοφ και πάλι επενέβη σωτήρια.

Όσο ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε δεύτερο γκολ, η Λαμία πίστευε ότι μπορεί να πάρει κάτι από το παιχνίδι αλλά παρά το γεγονός πως έφτασε σε 2-3 περιπτώσεις με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, δεν μπόρεσε να βρει "καθαρή" ευκαιρία.

Το αποτέλεσμα όμως δεν άλλαξε, ο Ολυμπιακός κάνοντας ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο έφτασε στη νίκη πατά την αλλαγή της εικόνας της Λαμίας στην επανάληψη. Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να κρατήσουν την εμφάνιση τους στο δεύτερο μέρος αλλά και τις αποκρούσεις του εξαιρετικού στο παιχνίδι Σαράνοφ.

Ολυμπιακός: (Μαρτίνς) Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (Μ. Καμαρά 57'), Μασούρας (Ροντρίγκεζ 57'), Αγκιμπού Καμαρά (Μπα 90+1'), Λόπες (Ονιεκούρου 76'), Ελ Αραμπί (Τικίνιο 76').

Λαμία: (Γρηγορίου) Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Τζανδάρης (Τσούκαλος 85'), Νούνιες (Τιρόνε 67'), Ελευθεριάδης (Μανουσάκης 67'), Ρόμανιτς, Γκέντσογλου, Αραμπούλι.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες