1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Πρέμιερ Λιγκ: «Έβρεξε» γκολ στο «Έτιχαντ», άνετες νίκες για Άρσεναλ-Τότεναμ (videos)

Πρέμιερ Λιγκ: «Έβρεξε» γκολ στο «Έτιχαντ», άνετες νίκες για Άρσεναλ-Τότεναμ (videos)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/12/2021 19:32
Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε με το εντυπωσιακό 6-3 την Λέστερ στο «Έτιχαντ» και έφτασε τις 9 σερί νίκες, ξεφεύγοντας προσωρινά με +6 από την 2η Λίβερπουλ. Πεντάρα η Άρσεναλ, τριάρα η Τότεναμ, υποχώρησε κι άλλο η Γουέστ Χαμ.

«Έβρεξε» γκολ στο «Έτιχαντ», με την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι να επικρατεί με 6-3 της Λέστερ και να δίνει συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Οι «πολίτες» μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και έδειχναν να «καθαρίζουν» από πολύ νωρίς το ματς, αφού προηγήθηκαν με 4-0 πριν το πρώτο μισάωρο χάρη στους Ντε Μπρόινε (5’), Μαχρέζ (14’ πεν.), Γκιντογάν (21’) και Στέρλινγκ (25’ πεν.).

Η Λέστερ τα έδειχνε χαμένα, όμως έβγαλε υποδειγματική αντίδραση στο δεύτερο μέρος και επέστρεψε στο παιχνίδι μέσα σ΄ένα δεκάλεπτο μειώνοντας άμεσα σε 4-3 (!) με τους Μάντισον (55’), Λούκμαν (59’) και Ιχεανάτσο (65’). Η Σίτι δεν πτοήθηκε, πέτυχε 5ο στο 69’ με τον Λαπόρτ και αφού γλίτωσε σε δύο περιπτώσεις το 5-4, πέτυχε 6ο στο 87’ με τον Στέρλινγκ, «κλειδώνοντας» τη νίκη.

Στα αξιοσημείωτα πως το παιχνίδι είχε 8 διαφορετικούς σκόρερ, κάτι που συμβαίνει μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ με εξαίρεση τα αυτογκόλ. Το άλλο παιχνίδι, στο οποίο σκόραραν 9 διαφορετικοί παίκτες, ήταν το Τότεναμ-Άρσεναλ 4-5 το 2004.


Πεντάρα η Άρσεναλ, τριάρα η Τότεναμ


Η Άρσεναλ μετέτρεψε σε περίπατο το εκτός έδρας παιχνίδι με την Νόριτς, παίρνοντας εμφατική νίκη με 5-0 στο «Κάροου Ρόουντ». Οι «κανονιέρηδες» «καθάρισαν» το ματς από το πρώτο μέρος με τους Σακά (6’) και Τίρνεϊ (44’) και στην επανάληψη πέτυχαν άλλα τρία τέρματα με τους Σακά (67’), Λακαζέτ (84’) και Σμιθ-Ρόου (90+1΄) δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Μάλιστα πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη της Άρσεναλ σε εκτός έδρας ματς Πρέμιερ Λιγκ, μαζί με το 6-1 επί της Μίντλεσμπρο τον Απρίλιο του 1999. Από την άλλη, ο Σμιθ-Ρόου έγινε ο πρώτος παίκτης των «κανονιέρηδων» που σκοράρει σε 3 διαδοχικά ματς περνώντας ως αλλαγή μετά τον Τόμας Ροζίτσκι το 2009.

Με τη νίκη, η ομάδα του Αρτέτα διατηρήθηκε στην 4η θέση και μείωσε στο -3 τη διαφορά από την 3η Τσέλσι με ματς περισσότερο. Μια θέση πιο κάτω βρίσκεται η Τότεναμ, η οποία κέρδισε με 3-0 την Κρίσταλ Πάλας στην έδρα της και προσπέρασε την Γουέστ Χαμ στην 5η θέση.

Τα «σπιρούνια», που έμειναν αήττητα για 15η σερί Boxing Day, πέτυχαν δύο γκολ σ’ ένα δίλεπτο με τους Κέιν (32’) και Μόουρα (34’) και στο 37’ απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Ζαχά για σπρώξιμο. Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, με την Τότεναμ να πετυχαίνει και τρίτο γκολ με τον Σον στο 74’. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε διατηρήθηκε στο -6 από την 4η Άρσεναλ, έχοντας και τρία παιχνίδια λιγότερα.

Τέλος, η Γουέστ Χαμ ηττήθηκε με 3-2 από την Σαουθάμπτον στην έδρα της, γνώρισε 2η σερί ήττα και υποχώρησε στην 6η θέση. Οι «Άγιοι» προηγήθηκαν δύο φορές με Ελιονούσι (8’) και Γουόρντ-Πράουζ (61’ πεν.), τα «Σφυριά» ισοφάρισαν ισάριθμες με Αντόνιο (49’) και Μπενραχμά (64’), όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν 3ο γκολ στο 70’ με τον Μπέντραρεκ και έβαλε τέλος στο αήττητο 8 αγώνων της Γουέστ Χαμ στα μεταξύ τους ματς.



Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες