1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Super League Interwetten: «Καθάρισε» με Κούρτιτς ο ΠΑΟΚ, «μπλόκο» στη Ριζούπολη για τον Άρη (videos)

Super League Interwetten: «Καθάρισε» με Κούρτιτς ο ΠΑΟΚ, «μπλόκο» στη Ριζούπολη για τον Άρη (videos)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
15/1/2022 21:32
Ο ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή για άλλη μία φορά τον Κούρτιτς επικράτησε με 3-0 του ΟΦΗ στην Τούμπα και πέρασε στην 2η θέση έχοντας έναν αγώνα περισσότερο από την ΑΕΚ. Ο Σλοβένος μέσος πέτυχε δύο τέρματα (54' πεν., 76') με τον Σβιντέρσκι να βάζει στο 84' το κερασάκι στην τούρτα. Παράπονα από την διαιτησία του Φωτιά έχουν οι Κρητικοί για τη φάση του 1-0, την ώρα που οι ίδιοι είχαν πετύχει πρώτοι γκολ.

Στη Ριζούπολη ο Απόλλων Σμύρνης ήταν πολύ καλά στημένος απέναντι στον Άρη ο οποίος ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο μέρος αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό και έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0Με πρωταγωνιστή τον Κούρτιτς πήρε τη νίκη

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, πίεζε ψηλά τον ΟΦΗ και στο 7' έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Αουγκούστο βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του ΟΦΗ να απειλήσει μετά από ένα λάθος στο χώρου του κέντρου, ο Τσιλιανίδης έφυγε στην επίθεση αλλά το σουτ που έπιασε έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη. Οι Κρητικοί ισορρόπησαν το παιχνίδι έπειτα και «ενόχλησαν» ξανά την αντίπαλη εστία με μία προσπάθεια του Τοράλ αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα.

Ο ΠΑΟΚ με την πίεση του κυρίως δημιουργούσε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, ο Άκπομ παραλίγο να εκμεταλλευτεί ένα λάθος του Βάτερμαν όμως ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ πρόλαβε να διώξει.

O «Δικέφαλος του Βορρά» μπήκε με όρεξη στην επανάληψη και απείλησε με ένα σουτ του Ζίβοβιτς που κατέληξε στην αγκαλιά του Βάτερμαν στο 46'. Ο ΟΦΗ ωστόσο κατάφερε να βρει δίχτυα στο 51' όταν μετά από μία φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή ο Τσιλιανίδης πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση του Πασχαλάκη και άνοιξε το σκορ.

Ο διαιτητής όμως γύρισε τη φάση πίσω και μετά από υπόδειξη και του VAR έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ για χέρι του Βούρου μέσα στην περιοχή. Ο Έλληνας αμυντικός βρήκε τη μπάλα με τάκλιν στη συνέχεια αυτή χτύπησε στο χέρι του και ο Φωτιάς αποφάσισε να καταλογίσει την παράβαση.

Ο Κούρτιτς ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και έτσι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση στη συνέχεια με τον ΟΦΗ να φαίνεται πως έχει χάσει τον ρυθμό του, φάσεις δεν υπήρχαν ως το 76' όταν ο Μπίσεσβαρ γύρισε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Κούρτιτς με πλασέ στην κίνηση «έγραψε» το 2-0.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι, ο Σβιντέρσκι πέτυχε το 3-0 στο 82' αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ αλλά δύο λεπτά μετά ο Πολωνός εκμεταλλεύτηκε το λάθος της αντίπαλης άμυνας και αυτή τη φορά πέτυχε ένα έγκυρο τέρμα.

Μαχητικός Απόλλων όλα στο μηδέν με Άρη

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό στην αρχή, ο Άρης προσπάθησε και είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Από την άλλη πλευρά ο Απόλλων αμυνόταν σωστά και είχε την πρώτη στιγμή στο παιχνίδι στο 16' με μία κεφαλιά του Σλίβκα που πέρασε όμως άουτ.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε κλείσει καλά τους χώρους στον Άρη, με τους παίκτες του Μάντζιου να μοιάζουν κλειδωμένοι στο πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Γιαννιώτα ο οποίος έφυγε στο 37' από τα αριστερά όμως το σουτ του κατέληξε στην πλάγια πλευρά των διχτυών του Κουέστα. Το πρώτο μέρος τελείωσε με τον Άρη να μην έχει δημιουργήσει ουσιαστική ευκαιρία και τον Απόλλωνα να πηγαίνει το παιχνίδι όπως θέλει.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και ο Απόλλων ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο 1-0 στο 55' όταν ο Μπαξεβανίδης βγήκε ωραία από τα δεξιά αλλά το πλασέ που επιχείρησε έδιωξε με υπερένταση ο Κουέστα.

Ο Άρης προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία του και απείλησε με τον Μπερόγλιο στο 74' αλλά στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό και εκατέρωθεν ευκαιρίες. Ο Μπερόγλιο με ένα ψαλιδάκι στο 88' δεν ανησύχησε τον Βέρχλουστ και στα επόμενα δύο λεπτά ο Απόλλων ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ αρχικά με τον Φαν Λα Πάρα και αργότερα με μεγάλη ευκαιρία του Σίγκνιεβιτς.

Από μία στημένη φάση στο 90+4' ο Μπράμπετς λίγο έλειψε να δώσει τη νίκη στον Άρη όταν πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά ο Βέρχουλστ με εξαιρετική επέμβαση έδιωξε στα πλάγια.

Το παιχνίδι έτσι ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή με τον Απόλλωνα Σμύρνης να παραμένει στην τελευταία θέση και τον Άρη να χάνει σημαντικό έδαφος στη μάχη για την εξάδα.



Ένα γκολ του Σόνι έκανε τη διαφορά για τον Αστέρα Τρίπολης

Στην Τρίπολη, ο Αστέρας φιλοξένησε το Βόλο κι έψαχνε τη δεύτερη διαδοχική του νίκη για να πλησιάσει στην πρώτη εξάδα. Ένα γκολ του Σόνι στο 41' αποδείχθηκε αρκετό για τους Αρκάδες ούτως ώστε να επικρατήσουν με το οριακό 1-0 και να «σκαρφαλώσουν» στους 23 βαθμούς και την 7η θέση. Στον αντίποδα η ομάδα της Μαγνησίας δεν έδωσε συνέχεια στη νίκη επί του Παναθηναϊκού και παρέμεινε στους 18 βαθμούς και την 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τέταρτη νίκη σε ισάριθμα ματς για τη Λαμία κόντρα στον Ιωνικό

Την ίδια ώρα με το ματς που διεξήχθη στην πόλη της Πελοποννήσου, η Λαμία υποδέχτηκε τον Ιωνικό. Οι γηπεδούχοι έκαμψαν την αντίσταση των αντιπάλων τους με 2-1 κι έφτασαν τις τέσσερις επιτυχίες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τους νεοφώτιστους για τη Super League Interwetten και για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Ρόμανιντς άνοιξε το σκορ στο 11' και στο 86' ο Μπανγκουρά «έγραψε» το 2-0, μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του κόουτς Σπανού ήταν να μειώσουν με τέρμα του Μάντζη στο 90'. Η ομάδα της Φθιώτιδας έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των επτά ματς χωρίς νίκη κι «έπιασε» στους 14 βαθμούς τον Ιωνικό. Υπερτερεί στην ισοβαθμία και στέκεται στην 11η θέση. Από την άλλη οι Νικαιώτες υπέστησαν την τέταρτη διαδοχική τους ήττα.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες