1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Super League Interwetten: Μεγάλο «διπλό» παραμονής η Λαμία, ο Ιωνικός έριξε «πεντάρα» στον Απόλλωνα (video)

Super League Interwetten: Μεγάλο «διπλό» παραμονής η Λαμία, ο Ιωνικός έριξε «πεντάρα» στον Απόλλωνα (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
2/5/2022 21:31
Καθοριστική αποδεικνύεται η 5η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League Interwetten, στη «μάχη» της παραμονής, καθώς η Λαμία έφυγε με μεγάλο «διπλό» 0-2 από την έδρα του Αστέρα Τρίπολης και την ίδια ώρα ο Ιωνικός διέλυσε τον Απόλλωνα Σμύρνης με 5-1 στη Νίκαια.

Η ομάδα της Φθιώτιδας με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έφτασε στους 24 βαθμούς και παραμένει προτελευταία, έχοντας όμως ξεφύγει με διαφορά τεσσάρων πόντων από τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να φιλοξενεί τη Λαμία το προσεχές Σάββατο (7/5) στο γήπεδο της Ριζούπολης.Από εκεί και πέρα ο Ιωνικός ανέβηκε στους 39 βαθμούς και φιγουράρει στην τρίτη θέση των πλέι άουτ πίσω από ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης, πλησιάζοντας μάλιστα τους Αρκάδες στον ένα πόντο, καθώς έχασαν από τη Λαμία και παρέμειναν στους 40.

Μανούσος και Προβυδάκης κρατούν τη Λαμία στη Super League Interwetten

Στην Τρίπολη η Λαμία ήθελε να επιβεβαιώσει την καλή παράδοση που έχει στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και τα κατάφερε επικρατώντας «καθαρά» με 2-0.

Στο πρώτο μέρος ο Αστέρας ήταν εκείνος που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων κι έδειχνε να βρίσκεται πιο κοντά σ΄ ένα τέρμα.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν υπομονετικά και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσουν». Αυτή ήρθε στο 45' με τον Μανούσο να κλέβει την μπάλα και να πλασάρει ψύχραιμα τον Τσιφτσή για το 0-1.

Πλέον στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Τζιανλούκα Φέστα έπρεπε απλώς να υπερασπιστούν το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Άντεξαν στην πίεση που άσκησε το συγκρότημα του Μίλαν Ράσταβατς και στο 80' ο Κώστας Προβυδάκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ «σφράγισε» την επικράτησή τους «γράφοντας» το 0-2, δίχως να αλλάξει κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Άλβαρεζ, Κανελλόπουλος (62΄Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Σόνι, Μιχόπουλος (62΄Μπενίτο), Σίτο (82΄Παπαδόπουλος), Μπαράλες.

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Τζανδάρης, Ταϊρόν (65΄Νούνιες), Τζανετόπουλος, Σιμόν, Μανούσος (85΄Αραμπούλι), Καραμάνος (74΄Ρόμανιτς), Λούκας, Μπεχαράνο (85΄Γκέντσογλου).

Ο Ιωνικός δεν χαρίστηκε στον Απόλλωνα και τον διέλυσε

Την ίδια ώρα στη Νίκαια, το κίνητρο ήταν σαφώς μεγαλύτερο για τον Απόλλωνα Σμύρνης, όμως ο Ιωνικός δεν έδειξε την παραμικρή διάθεση για να χαριστεί στην «Ελαφρά Ταξιαρχία», φτάνοντας σε ευρεία επικράτηση με 5-1, σ' έναν αγώνα που δεν αντέχει σε κριτική.

Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν για 26 λεπτά και στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο ο Κιάκος άνοιξε το σκορ.



Μάλιστα 13 λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής σημείωσε και το 2-0 μέσα σε αποθέωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κιάκος είχε σκοράρει και στον αγώνα της κανονικής περιόδου δύο τέρματα απέναντι στην ομάδα της Ριζούπολης, με τον Ιωνικό να κερδίζει τότε 4-0.



Ο Απόλλων Σμύρνης θέλησε να μπει ξανά στο κόλπο και μείωσε στο 49' με τον Ιωαννίδη, δίνοντας προσωρινά νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.



Οι γηπεδούχοι πάντως όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν από το γκολ που δέχθηκαν αλλά ξέσπασαν. Αρχικά πήραν εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων με τέρμα του Άοσμαν στο 61'.



Στα τελευταία λεπτά εκμεταλλεύτηκαν την... άνευ όρων παράδοση των αντιπάλων τους και διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Στο 87' ο Φάμπρι με αυτογκόλ σημείωσε άθελά του το 4-1.



Το «πάρτι» ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις όταν ήρθε η σειρά του Καμπράλ να βάλει το «κερασάκι στην τούρτα» για το 5-1 μέσα σε αποθέωση.



Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Τσιριγώτης (90' Πογκοσιάν), Βαλεριάνος, Σάντσες, Ρομαό, Κιάκος (84' Βαφέας), Κάνιας, Λένις, Ντάλσιο (71’ Γκοτσούλιας), Άοσμαν (84’ Πλατέλλας), Μάντζης (90' Καμπράλ).

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Σόρτσαν, Ντεντάκης (46’ Μπαξεβανίδης), Βιτλής (46’ Τσιλούλης), Ρόγκνε, Ντομίνγκες, Κάστρο, Σλίβκα, Φατιόν (86' Λισγάρας), Μαρτίνες (77’ Τσίμπσαχ), Ντάουντα (62’ Εμπακόγκου), Ιωαννίδης.

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες