5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Άρης – ΑΕΚ 3-2: «Σφράγισαν» την Ευρώπη οι «κίτρινοι» με ΜΥΘΙΚΗ ανατροπή!

Άρης – ΑΕΚ 3-2: «Σφράγισαν» την Ευρώπη οι «κίτρινοι» με ΜΥΘΙΚΗ ανατροπή!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/5/2022 22:00
Τι κι αν έχανε με 0-2 στο 78’; Ο ψυχωμένος Άρης κέρδισε με επική ανατροπή (3-2) την ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης» και «σφράγισε» το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ρίχνοντας στο καναβάτσο την «Ένωση» που σε άλλο ένα must-win παιχνίδι αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών και ολοκληρώνει μια απόλυτα καταστροφική σεζόν. Πάλμας (79’), Μαντσίνι (86’) και Γκαρσία (90+3’) τα γκολ των «κίτρινων», προηγήθηκαν με δύο τέρματα του Γκαρσία (53’, 58’) οι φιλοξενούμενοι.

Σ’ έναν τελικό Ευρώπης που έσπασε καρδιές, η ΑΕΚ κρατούσε στα χέρια της το ευρωπαϊκό εισιτήριο έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων έως το 78’, όμως ο Άρης έφερε τα πάνω… κάτω στο κατάμεστο «Κλ. Βικελίδης» (3-2) και εξασφάλισε την έξοδο στην Ευρώπη.

Οι Θεσσαλονικείς δεν το παράτησαν σε κανένα σημείο, βρήκαν δύο γκολ με τις αλλαγές του Μπούργος (79’ Πάλμα, 90+3’ Γκαρσία), ενώ ενδιάμεσα ο Μαντσίνι (86’) είχε ισοφαρίσει σε 2-2.

Απίστευτο μπλακ-άουτ για την «Ένωση», η οποία έχασε μέσα από τα χέρια της τη νίκη και δεν κατάφερε να πάρει ούτε την ισοπαλία που θα την κράταγε ζωντανή για την πρόκριση στην Ευρώπη. Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν οριστικά εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων σε μια σεζόν που ολοκληρώνεται με εφιαλτικό τρόπο, χάνοντας και τον μίνιμουμ στόχο.

Το ματς:


Η ΑΕΚ που χρειάζονταν μόνο νίκη ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, έχοντας την κατοχή της μπάλας και ψάχνοντας τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Άρη, ο οποίος έδειχνε εντελώς εκτός ρυθμού στα πρώτα λεπτά. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε στο 21’ για την «Ένωση», με τον Γκαρσία να βρίσκεται προ κενής εστίας αλλά να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό μετά το σουτ του Τσούμπερ δεν ανησύχησε τον Κουέστα, με τους «κίτρινους» να βελτιώνουν λίγο την εικόνα τους στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους και να «αγγίζουν» το γκολ στις καθυστερήσεις έχοντας δοκάρι με δυνατό σουτ του Ιτούρμπε. Γενικότερα ένα πρώτο ημίχρονο με αρκετή νευρικότητα και πολλά φάουλ, απόρροια της σημασίας του παιχνιδιού.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά η ΑΕΚ στην πρώτη της ευκαιρία ευτύχισε να προηγηθεί. Μετά από γέμισμα του Χατζισαφί, ο Γκαρσία κέρδισε τη μπάλα από τον Εμπακατά, κοντρόλαρε και επιχείρησε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Άρης αναγκάστηκε να επιτεθεί, όμως πέντε λεπτά μετά η «Ένωση» «χτύπησε» στην κόντρα επίθεση και βρήκε δεύτερο γκολ. Ο Τσούμπερ έβγαλε τη σέντρα για τον Γκαρσία ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, ο Κουέστα απέκρουσε αλλά ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το δεύτερο γκολ ο Μπούργος έκανε τριπλή αλλαγή, βάζοντας τους Πάλμα, Γκαρσία και Σάκιτς αντί των Σούντγκρεν, Μπερτόγλιο και Ιτούρμπε. Ο Άρης κέρδισε μέτρα στο παιχνίδι, απείλησε στο 75’ με σουτ του Μαντσίνι που πέρασε λίγο άουτ και τρία λεπτά μετά κατάφερε να μειώσει σε 2-1. Μετά από κόρνερ και απομάκρυνση του Μάνταλου, η μπάλα βρέθηκε στον Πάλμα, ο οποίος με ωραίο πλασέ, έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Στάνκοβιτς για το 2-1.

Το γκολ έδωσε φτερά στους «κίτρινους», που στο 85’ είχαν διπλή μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε σωτήρια τόσο το απευθείας φάουλ του Πάλμα όσο και την κεφαλιά του Φαμπιάνο. Η τρίτη ευκαιρία των γηπεδούχων αποδείχθηκε και φαρμακερή για την ΑΕΚ, όταν στο 85’ ο Μαντσίνι εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των φιλοξενούμενων μετά από κόρνερ και έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Οφρυδόπουλος πέρασε στο ματς τον ανέτοιμο Αραούχο, αφού η «Ένωση» χρειάζονταν γκολ, όμως εν τέλει ήρθε η απόλυτη ανατροπή από πλευράς Άρη. Στο 90+3’ ο Μπράμπεβτς έβγαλε βαθιά μπαλιά για τον Καμαρά, αυτός τράβηξε παίκτη πάνω του από τα αριστερά και έδωσε με τακουνάκι στον Γκαρσία, ο οποίος με τη σειρά του πέρασε στον αφύλαχτο Γκαρσία στην περιοχή. Ο Αργεντινός σημάδεψε το δοκάρι αλλά πήρε το ίδιος το ριμπάουντ και με εύστοχο πλασέ, διαμόρφωσε το 3-2, βάζοντας φωτιά στο «Κλ. Βικελίδης».

ΑΡΗΣ (Χερμπάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν (62’ Σάκιτς), Ματίγια, Ντουκουρέ, Μαντσίνι (87’ Μπρούνο Γκάμα), Ιτούρμπε (62’ Πάλμα), Μπερτόγλιο (62’ Ματέο Γκαρσία), Καμαρά (94’ Δεληζήσης).

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (87’ Τάνκοβιτς), Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλος (82’ Μοχαμάντι), Γκαρσία (87’ Αραούχο), Τσούμπερ (92’ Ανσαριφάρντ), Άμπραμπατ

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες