6

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Αυστραλία - Δανία 1-0: Οι «socceroos» έγραψαν ιστορία με ήρωα τον Λέκι (video)

Αυστραλία - Δανία 1-0: Οι «socceroos» έγραψαν ιστορία με ήρωα τον Λέκι (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
30/11/2022 18:59
Η Αυστραλία θριάμβευσε με 1-0 απέναντι στη Δανία, σε αγώνα της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής του τετάρτου ομίλου του Μουντιάλ του Κατάρ και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16», μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Το γκολ του Λέκι στο 60' αποδείχθηκε χρυσό για τους «socceroos» οι οποίοι έφτασαν στους 6 βαθμούς στο γκρουπ και υστέρησαν στην ισοβαθμία με τη Γαλλία. Λίγο όμως τους ενδιαφέρει αυτό, από τη στιγμή που προκρίθηκαν.

Κάτι που είχαν καταφέρει μόλις μία φορά στο παρελθόν, το 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας.Στον αντίποδα οι «δυναμίτες» ήταν θλιβεροί και δεν θύμισαν σε τίποτα την ομάδα που πέρσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Euro εντυπωσιάζοντας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τερμάτισαν στην τελευταία θέση κι απέτυχαν πλήρως στην προσπάθειά τους για διάκριση.

Φουριόζοι οι Δανοί «άγγιξαν» το 1-0

Ήταν φανερό ότι η Δανία «καιγόταν» παραπάνω από την Αυστραλία καθώς έψαχνε μόνο τη νίκη. Στο 11' οι τυπικά φιλοξενούμενοι μάλιστα έχασαν την πρώτη σημαντική ευκαιρία, με τον Γιένσεν να βρίσκεται εντός περιοχής, όμως ο Ράιαν απέκρουσε εντυπωσιακά.



Τρία λεπτά αργότερα ήρθε και η δεύτερη καλή στιγμή για τους «δυναμίτες», όμως το τελείωμα του Σκοβ Όλσεν ήταν απογοητευτικό και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.



Στην επόμενη φορά που οι παίκτες του Κάσπερ Χιούλμαντ έφτασαν απειλητικά κοντά στα «καρέ» των Αυστραλών, ο Ράιαν με διπλή ενστικτώδη επέμβαση απομάκρυνε τον κίνδυνο μετά τη σέντρα του Μέλε.



Οι «socceroos» έπαιζαν αμυντικά αλλά στο 22' είχαν την πρώτη υποψία δικής τους φάσης, με τον ΜακΓκρι να δοκιμάζει ένα σουτ από πλάγια θέση και να τσεκάρει απλώς τα αντανακλαστικά του Σμάιχελ, με τον έμπειρο γκολκίπερ να μην δυσκολεύεται να αποκρούσει.



Έπεσε ο ρυθμός και «λευκή» ισοπαλία στο ημίχρονο

Από τα μισά του πρώτου μέρους κι έπειτα ήταν φανερό ότι το σύνολο του Γκρέιαμ Άρνολντ είχε βρει τον τρόπο για να αποφεύγει τους κινδύνους και σιγά-σιγά ισορρόπησε.

Το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στο κέντρο με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις, κάτι που ήταν βέβαιο ότι συνέφερε τους Αυστραλούς οι οποίοι δίχως να αγχωθούν ξανά πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Υπέροχη αντεπίθεση και προβάδισμα με Λέκι για τους Αυστραλούς

Στο δεύτερο μέρος οι Δανοί ήταν υποχρεωμένοι να επιτεθούν και το προσπάθησαν, παραμένοντας όμως χωρίς ιδέες κοντά στην αντίπαλη εστία, με τον χρόνο να κυλάει εις βάρος τους.

Η πρώτη απειλή ήταν από τους Αυστραλούς με άστοχο σουτ του Ιρβάιν μέσα από την περιοχή.



Οι Ευρωπαίοι έβγαιναν μαζικά στην επίθεση κι άφηναν πλέον αρκετά κενά στα μετόπισθεν. Στο 60' κι ενώ πίεζαν ασφυκτικά, οι «socceroos» βρέθηκαν στην κόντρα και ο Λέκι με πανέμορφη κίνηση και συρτό σουτ νίκησε τον Σμάιχελ κι «έγραψε» το 1-0.



Κέρδισε πέναλτι η Δανία όμως δεν ίσχυσε λόγω οφσάιντ

Στο 70' οι Δανοί φάνηκε στιγμιαία να κερδίζουν πέναλτι για μαρκάρισμα στον Ντόλμπεργκ, με τον διαιτητή πάντως να αλλάζει την απόφασή του άμεσα, καθώς καταλογίστηκε οφσάιντ στον επιθετικό της Νις στην αρχή της φάσης.



Πίεσαν χωρίς ουσία οι Δανοί και θριάμβευσαν οι Αυστραλοί

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν βγει μαζικά μπροστά δίχως πλάνο και δίχως ψυχή και δεν κατέγραψαν σοβαρές ευκαιρίες.



Τα λεπτά κυλούσαν και δίχως να αλλάξει κάτι, το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Αυστραλούς να πανηγυρίζουν δικαίως τη νίκη και την ιστορική πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ.

Αυστραλία (Γκρέιαμ Άρνολντ): Ράιαν, Ντέγκενεκ, Σουτάρ, Ρόουλς, Μπέχικ, Λέκι (89' Χρούστιτς), Ιρβάιν, Μόι, Γκούντγουιν (46' Μπάκους), Ντιουκ (82' Μακλάρεν), ΜακΓκρι (74' Ράιτ)

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Ρ. Κρίστενσεν (46' Μπα), Άντερσεν, Α. Κρίστενσεν, Μέλε (70' Κορνέλιους), Χόιμπιεργκ, Γιένσεν (59' Ντάμσγκααρντ), Έρικσεν, Σκοβ Όλσεν (70' Σκοβ), Λίντστρεμ, Μπρέθγουεϊτ (59' Ντόλμπεργκ)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες