11

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Σαουδική Αραβία - Μεξικό 1-2: Πικρή νίκη και αποκλεισμός στους ομίλους για πρώτη φορά μετά το 78' η «Τρι»! (video)

Σαουδική Αραβία - Μεξικό 1-2: Πικρή νίκη και αποκλεισμός στους ομίλους για πρώτη φορά μετά το 78' η «Τρι»! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/11/2022 23:04
Το Μεξικό κέρδισε με 2-1 την Σαουδική Αραβία αλλά δεν την ήταν αρκετό για να πάρει την πρόκριση, υστερώντας στην ισοβαθμία με την Πολωνία ,κι έτσι έμεινε εκτός από τη φάση των ομίλων για πρώτη φορά μετά το 1978! Μαρτίν (47’) και Τσάβες (52’) τα γκολ της «Τρι» που έχασε μεγάλες ευκαιρίες για το 3ο γκολ που θα της έδινε την πρόκριση. Αντί αυτού δέχτηκε τη μείωση στο 90+6’ από τον Αλ-Νταουσαρί κόντρα στη ροή.

Μετά από οχτώ σερί προκρίσεις σε νοκ-άουτ φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, το Μεξικό αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Η «Τρι» ήταν κυρίαρχη απέναντι στην Σαουδική Αραβία, ωστόσο κέρδισε μόνο με 2-1, σκορ που δεν ήταν αρκετό για να της δώσει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με την Πολωνία.

Η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο δεν μετουσίωσε σε γκολ την υπεροχή της στο πρώτο μέρος αλλά εκμεταλλεύτηκε το δυνατό της ξεκίνημα στην επανάληψη και βρήκε δύο γρήγορα γκολ με Μαρτίν (47’) και Τσάβες (52’). Η συνέχεια εξελίχθηκε σε θρίλερ, αφού μετά το 2-0 της Αργεντινής επί της Πολωνίας, υστερούσε στην ισοβαθμία με τους Πολωνούς στο κριτήριο του Fair Play, έχοντας δύο κίτρινες περισσότερες.

Για να προσπερνούσε χρειάζονταν ένα τρίτο γκολ και παρά τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε, δεν κατάφερε να στείλει για τρίτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα. Έτσι στο φινάλε, η Σαουδική Αραβία, που είχε απόλυτα παθητικό ρόλο στο δεύτερο μέρος, έβαλε οριστικό τέλος στις ελπίδες του, σκοράροντας στο 90+6’ με τον Αλ-Νταουσαρί, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Το Μεξικό τελείωσε το ματς με 26 τελικές και 10 εντός εστίας όμως δεν κατάφερε να βρει το πολυπόθητο τρίτο τέρμα. Ο Ορμπελίν Πινέδα της ΑΕΚ έκανε ντεμπούτο στο Μουντιάλ και ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του, όπως και ο σκόρερ του 2ου τέρματος, Μαρτίν, όμως ο Μαρτίνο αποφάσισε να τους αποσύρει στο 77’ και από τότε το Μεξικό έχασε την επιθετική του ορμητικότητα.

Το ματς:


Δυνατό ξεκίνημα για το Μεξικό και χαμένο τετ-α-τετ μόλις στο 3'

Το Μεξικό μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι και «άγγιξε» το γκολ μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα, ωστόσο ο Βέγκα νικήθηκε από τον Αλ Οβάις στο τετ-α-τετ, σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει νωρίς το σκορ.

Απείλησε δις με Πινέδα

Η Σαουδική Αραβία απάντησε στις ευκαιρίες στο 12’ με απευθείας χτύπημα φάουλ του Κάνο λίγο έξω από το ημικύκλιο όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι Μεξικανοί στη συνέχεια κυριάρχησαν απόλυτα στο παιχνίδι και έψαχναν με υπομονή τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα της Σαουδικής Αραβίας. Τα σουτ των Τσάβες (23’) και Πινέδα (25’) δεν ανησύχησαν τον Αλ Οβάις, ενώ στο 27’ ο άσος της ΑΕΚ βρέθηκε μια «ανάσα» από το γκολ με κεφαλιά-ψαράκι αλλά ο Αλ Γκανάμ απομάκρυνε σχεδόν στη γραμμή.



«Άγγιξε» το γκολ η Σαουδική Αραβία

Οι παίκτες του Μαρτίνο είχαν κατασκηνώσει έξω από τη μεγάλη περιοχή της Σαουδικής Αραβίας, αλλά η ομάδα του Ρενάρ ήταν εξαιρετικά οργανωμένη μην αφήνοντας χώρους και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου είχε τη δική της μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από σέντρα του Αλ Γκάναμ, ο Αλί Χασάν έπιασε την κοντινή κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.



Το 0-0 έμεινε ως το ημίχρονο, με τους Σαουδάραβες να χάνουν στο 36’ με τραυματισμό τον Αλ-Μπουλαίχι ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Σαρχίλι. Με την έναρξη της επανάληψης ο Ρενάρ έβαλε τον στόπερ Μαντού αντί του αμυντικού μέσου Αλ-Χασάν, ενώ από την πλευρά του ο Μαρτίνο άλλαξε τον εξτρέμ Βέγκα με τον ομοθεσίτη Αντούνα.

Καταιγιστικό το Μεξικό, «καθάρισε» νωρίς τη νίκη, όχι και την πρόκριση

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ονειρικά για το Μεξικό, το οποίο άνοιξε το σκορ στο 47’. Μετά από χτύπημα κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Μοντές έβγαλε ασίστ-τακουνάκι στον Μάρτιν και αυτός από κοντά έσπρωξε με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της «Τρι».



Πριν καλά καλά κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί, το Μεξικό πέτυχε και δεύτερο γκολ (και τι γκολ!), με τον Τσάβες να σκοράρει στο 53’ με εκπληκτική μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ κάνοντας δύο τα τέρματα της ομάδας του.



Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιρών από το Μεξικό

Οι Μεξικανοί συνέχιζαν να πιέζουν, αφού χρειάζονταν κι άλλο γκολ για να περάσουν την Πολωνία στην ισοβαθμία και στο 56’ βρήκαν δίχτυα με τον Λοσάνο αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR ως οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης καθώς εξείχε η φτέρνα του Μάρτιν που έκανε την ασίστ! Στο 67’ ο άσος της Νάπολι έψαξε ξανά το γκολ με μακρινό σουτ αλλά ο Αλ Οβάις έπεσε στη γωνία και του αρνήθηκε το 3-0.



Με το ματς να οδεύει στο τελευταίο 20λεπτο, οι Μεξικανοί χρειάζονταν αναγκαστικά τρίτο γκολ, καθώς μετά το 2-0 της Αργεντινής επί της Πολωνίας, υστερούσαν των Πολωνών στο κριτήριο Fair Play (!!) έχοντας τρεις κάρες περισσότερες από την αρμάδα του Λεβαντόφσκι (7 έναντι 5).

Η ομάδα του Μαρτίνο είχε την απόλυτη υπεροχή, «άγγιξε» το 3-0 στο 70’ με κοντινό σουτ του Μάρτιν το οποίο πέρασε λίγο άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά ο Τσάβες επιχείρησε να σκοράρει ξανά με απευθείας χτύπημα φάουλ όμως ο Αλ Οβάις απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 76’ ήρθε η σειρά του Πινέδα να απειλήσει με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.



Οι αλλαγές του Μαρτίνο την αποδιοργάνωσαν και ο Αλ-Νταουσαρί έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες πρόκρισης

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μαρτίνο αποφάσισε να αποσύρει τους Μάρτιν και Πινέδα, που ήταν πηγή κινδύνων για την άμυνα της Σαουδική Αραβίας. Οι Χιμένες και Ροντρίγκες που πέρασαν στο ματς δεν είχαν ανάλογη απόδοση και η επόμενη μεγάλη στιγμή για το Μεξικό ήρθε στο 90+1’ με ένα απευθείας χτύπημα φάουλ του Λοσάνο το οποίο απέκρουσε ο Σαουδάραβας γκολκίπερ. Οι Μεξικανοί δεν έβρισκαν τη λύση και στο 90+6’ ο Αλ-Νταουσαρί τους έριξε τη χαριστική βολή, σκοράροντας κόντρα στη ροή μετά από έξοχο ένα-δύο με τον Σουλτά Μπαμπχίρ.



Το 2-1 ήταν το τελικό σκορ, και το Μεξικό για πρώτη φορά μετά το 1978 έμεινε εκτός από τη φάση των ομίλων! Αποκλεισμός και για την Σαουδική Αραβία, η οποία παρά τη νίκη της πρεμιέρας επί της Αργεντινής, δεν πήρε βαθμό στα άλλα δύο ματς και έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να βρεθεί στα νοκ-άουτ για μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Σαουδική Αραβία (Ερβέ Ρενάρ): Αλ Οουαΐς, Αλγκανάμ (88' Μπαχεμπρί), Αλ Αμρί, Ταμπακτί, Μπουλαγί (37' Σαραχίλι), Μπιρακάν, Αλ Χασάν (46' Μαντού), Αμπντουλαμίντ, Αλ Νταουσαρί, Αλ Σεχρί (62' Αλομπούντ), Κάνο

Μεξικό (Χεράρδο Μαρτίνο): Οτσόα, Σάντσες (86' Κέβιν Άλβαρες), Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο, Έντσον Άλβαρες (86' Φούνες Μόρι), Τσάβες, Λοσάνο, Πινέδα (77' Ροντρίγκες), Βέγκα (46' Αντούνια), Μαρτίν (77' Ραούλ Χιμένες)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες