1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Γερμανία - Σερβία 83-77: Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη, τα «πάντσερ» του φοβερού Σρούντερ στην κορυφή του κόσμου (video)

Γερμανία - Σερβία 83-77: Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη, τα «πάντσερ» του φοβερού Σρούντερ στην κορυφή του κόσμου (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
10/9/2023 17:45
Η Γερμανία έγραψε ιστορία και στο μπάσκετ, καθώς νίκησε σε συγκλονιστικό τελικό τη Σερβία στη Μανίλα με 83-77 και κατέκτησαν το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Το σύνολο του Γκόρντον Χέρμπερτ ήταν με διαφορά από τη δεύτερη η καλύτερη ομάδα ολόκληρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου και με ρεκόρ 8-0 πήρε πανάξια για παρθενική φορά το συγκεκριμένο τρόπαιο.

Τα «πάντσερ» είχαν ηγέτη τον μυθικό Ντένις Σρούντερ ο οποίος έκανε «πάρτι», ήταν απόλυτα σοβαρός και σταμάτησε στους 28 πόντους, υπογράφοντας την τεράστια επιτυχία.Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο για την Εθνική Γερμανίας, καθώς είχε προηγηθεί εκείνο στις ΗΠΑ το 2002, όταν τερμάτισαν στην τρίτη θέση.

Από την άλλη οι «πλάβι» έμειναν με την πίκρα του χαμένου τελικού και με το δεύτερο ασημένιο μετάλλιό τους μετά από εκείνο του 2014 στην Ισπανία.

Βέβαια έχουν κατακτήσει και δύο φορές τον τίτλο, το μακρινό 1998 στην Αθήνα και το 2002 στην Ινδιανάπολις.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, από το πρώτο δεκάλεπτο του μεγάλου τελικού ήταν φανερό ότι θα γινόταν τεράστια «μάχη» για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Οι Σέρβοι είχαν την ατυχία να χάσουν στο δίλεπτο τον Ντόμπριτς ο οποίος γύρισε το πόδι του όμως ο Μαρίνκοβιτς ο οποίος μπήκε στη θέση του βοήθησε πολύ στο σκοράρισμα και η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς προηγήθηκε 26-23 στο φινάλε του εναρκτήριου κομματιού της αναμέτρησης.

Φυσικά μία τόσο μικρή διαφορά δεν είχε κρίνει το παραμικρό και οι Γερμανοί ήταν ανώτεροι στις λεπτομέρειες στη δεύτερη περίοδο. Φυσικά καμία από τις δύο φιναλίστ δεν κατάφερε να «χτίσει» ασφαλείς διαφορές και το ντέρμπι συνεχιζόταν με αμείωτη ένταση. Ο Ντένις Σρούντερ προσπαθούσε να βγει μπροστά από την πλευρά των τυπικά γηπεδούχων ενώ για τους τυπικά φιλοξενούμενους ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς πάλευε σκληρά για το 47-47 του ημιχρόνου.

Η ανωτερότητα της Γερμανίας φάνηκε ξεκάθαρα στο τρίτο δεκάλεπτο. Εκεί όπου η άμυνά της «έσφιξε» υποδειγματικά έχοντας βγάλει εκτός αγώνα τον Νίκουλα Μιλουτίνοφ και με τον Σρούντερ να οργανώνει και να σκοράρει μαεστρικά στο επιθετικό μισό, άρχισαν να «χτίζουν» σιγά-σιγά διψήφιες διαφορές. Δέκα αγωνιστικά λεπτά πριν το τέλος το σύνολο του Γκόρντον Χέρμπερτ προηγούταν με 69-57 κι έδειχνε να έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη και την κούπα.

Πλέον στο τελευταίο κομμάτι του τελικού θα έκρινε και την αναμέτρηση ήταν φανερό ότι οι άμυνες είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Οι δύο ομάδες εξουδετέρωναν η μία την άλλη κι αδυνατούσαν να βρουν εύκολο καλάθι. Αυτό φυσικά ήταν υπέρ των Γερμανών οι οποίοι καλούνταν να υπερασπιστούν ένα προβάδισμα διψήφιας διαφοράς. Με ηγέτη τον Αβράμοβιτς οι «πλάβι» δεν τα παράτησαν και πλησίασαν 78-75 στο 39', δίνοντας νέο ενδιαφέρον.

Δύο βολές του Γκούντουριτς στα 39'' διαμόρφωσαν το 79-77 και όλα ήταν ανοιχτά, ωστόσο ο Σρέντερ σκόραρε δύο βολές, ο Αβράμοβιτς αστόχησε σε τρίποντο και ο Γκούντουριτς έκανε λάθος πάσα στον Μιλουτίνοφ και τα πάντα είχαν κριθεί. Η κόρνα της λήξης βρήκε απόλυτα δίκαιη θριαμβεύτρια την καλύτερη ομάδα του τουρνουά, τη Γερμανία, η οποία νίκησε με 83-77 και κατέκτησε για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δεκάλεπτα: 23-26, 47-47, 69-57, 83-77

Γερμανία (Γκόρντον Χέρμπερτ): Μπόνγκα 7 (1), Γκιφάι, Λο, Ομπστ 7 (1), Σρούντερ 28 (2), Τάις 2, Τίμαν, Φόιντγκμαν 12 (2), Φ. Βάγκνερ 19 (1), Μ. Βάγκνερ 8

Σερβία (Σβέτισλαβ Πέσιτς): Αβράμοβιτς 21 (3), Μπογκντάνοβιτς 17 (3), Νταβίντοβατς 2, Ντόμπριτς, Γκούντουριτς 4, Ν. Γιόβιτς 9 (1), Σ. Γιόβιτς 3 (1), Μαρίνκοβιτς 9 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πετρούσεφ 10

Photo credits: fiba.com







Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες