8

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ 2-3: «Πλήρωσε» τα λάθη και την αστοχία του (video)

Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ 2-3: «Πλήρωσε» τα λάθη και την αστοχία του (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
22/9/2023 00:04
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-2 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από τη Φράιμπουργκ για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, σε ένα παιχνίδι όπου δεν ήταν χειρότερος από την αντίπαλο του αλλά υπέπεσε σε αρκετά λάθη.

Οι «ερυθρόλευκοι» αιφνιδιάστηκαν στο ξεκίνημα αλλά δεν πτοήθηκαν από το γκολ που δέχτηκαν στο 9', είχαν αντίδραση με τον Ελ Κααμπί (40') αλλά πριν τη λήξη του ημιχρόνου είδαν την αντίπαλο τους να σκοράρει ξανά. Ήταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος και ισοφάρισαν δίκαια πάλι με τον Μαροκινό επιθετικό στο 75' αλλά από μία στατική φάση στο 86' ο Φίλιπ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.Ο Ολυμπιακός δεν άξιζε την ήττα, θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία έδειξε όμως πως μπορεί να παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο και να διεκδικήσει την πρόκριση από τον όμιλο.

Τα λάθη και οι χαμένες ευκαιρίες καθόρισαν το πρώτο μέρος

Η Φράιμπουργκ ήταν αυτή που στα πρώτα λεπτά έδειξε διάθεση να πάρει την μπάλα στα πόδια της όμως ο Ολυμπιακός στο 6' έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Φορτούνης πίεσε ψηλά και έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έδωσε έτοιμο γκολ στον Ελ Κααμπί αλλά ο Μαροκινός είδε τον Γκίντερ να σταματάει το πλασέ του πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.



Στη συνέχεια μάλιστα τόσο ο Μασούρας όσο και ο Μπιέλ δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση αυτή έδωσε ψυχολογία στους «ερυθρόλευκους» που συνέχισαν να πιέζουν ψηλά προσπαθώντας να βρουν νέες ευκαιρίες. Στο 9' όμως ήταν η σειρά του Φρέιρε να κάνει ένα τεράστια λάθος προσπαθώντας να γυρίσει την μπάλα στον Πασχαλάκη, ο Σάλαϊ το εκμεταλλεύτηκε και βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα πλασάροντας ιδανικά.



Ο Ολυμπιακός θέλησε να πάρει την πρωτοβουλία και να ψάξει άμεσα την ισοφάριση, βγήκε μπροστά αλλά δεν απείλησε όπως θα ήθελε αρχικά. Διαμαρτυρήθηκε μάλιστα έντονα για ένα φάουλ εκτός περιοχής πάνω στον Έσε στο 18', όταν ο Σάλαϊ τον βρήκε με τον αγκώνα αλλά δεν δ΄όθηκε

Στο 26' ο Φορτούνης με μία απευθείας εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ατουμπόλου.



Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε όμως ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και στο 40' κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ελ Κααμπί με ωραία προβολή βρήκε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1.



Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν άλλη μία μεγάλη ευκαιρία για την ανατροπή αλλά ο Μασούρας έκλεψε αρχικά την μπάλα αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα ενώ στη συνέχεια ο Ελ Κααμπί δεν βρήκε στόχο.



Όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα λήξει ισόπαλο όμως στο 45+5' ο Ρέτσος πάτησε μέσα στην περιοχή τον Ντόαν, ο διαιτητής καταλόγισε την παράβαση και ο Γκρίφο νίκησε τον Πασχαλάκη.



Καλύτερος ο Ολυμπιακός, τη νίκη η Φράιμπουργκ

Ο Ολυμπιακός μπήκε σαφώς πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, κρατούσε την μπάλα στα πόδια του και στο 48' έφτασε κοντά στην ισοφάριση όμως ο Ιμπόρα από πλεονεκτική θέση αστόχησε με μία κεφαλιά που επιχείρησε μέσα από την περιοχή.

Οι παίκτες του Μαρτίνεθ είχαν σαφώς καλύτερη διάθεση, έκλεισαν τη Φράιμπουργκ στο μισό γήπεδο αλλά δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Ατουμπόλου.

Στο 75' βέβαια ο Φορτούνης πήρε την μπάλα στα αριστερά και με υπέροχη σέντρα βρήκε τον Ελ Κααμπί μέσα στην περιοχή αυτός με προβολή έκανε το 2-2.



Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εμφανώς καλύτεροι στο δεύτερο μέρος αλλά από τη στιγμή της ισοφάρισης και έπειτα η Φράιμπουργκ βγήκε πιο ψηλά στο γήπεδο και έτσι οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους.

Από μία στατική φάση στο 86' όμως ο Φίλιπ υποδέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ με τον Πασχαλάκη να μην μπορεί να αποκρούσει και τη Φράιμπουργκ να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα.



Ο Ολυμπιακός θέλησε να απαντήσει άμεσα και στην επόμενη φάση ο Γιόβετιτς βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους «ερυθρόλευκους» απογοητευμένους καθώς παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν δεν μπόρεσαν να πάρουν έστω το βαθμό της ισοπαλίας.



Ολυμπιακός (Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Ορτέγκα (78΄Κίνι), Έσε (24' Ιμπόρα), Καμαρά, Μασούρας (61' Γιόβετιτς), Μπιέλ (46' Ποντένσε), Φορτούνης (78΄Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί

Φράιμπουργκ (Στράιχ): Ατουμπόλου, Κίμπλερ, Γκίντερ, Λίενχαρτ, Σμιντ (55' Σιλντίγια), Έγκεσταϊν, Χέφλερ (90+2' Κάιτελ), Ντοάν (90+2' Αντάμου), Γκρίφο (76' Βάισχαουπ), Σάλαϊ (76' Φίλιπ), Χέλερ

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες