7

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΑΕΚ - Άγιαξ 1-1: «Όρθια» και στην κορυφή η «αλύγιστη» Ένωση (video)

ΑΕΚ - Άγιαξ 1-1: «Όρθια» και στην κορυφή η «αλύγιστη» Ένωση (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
5/10/2023 21:42
Η ΑΕΚ κατόρθωσε να μείνει «όρθια» απέναντι στον Άγιαξ εντός έδρας και με την ισοπαλία 1-1 παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας του γκρουπ της, μετά το τέλος της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς ο οποίος με σωρεία επεμβάσεων κατόρθωσε να μην επιτρέψει να σκοράρουν ξανά οι Ολλανδοί, εκτός από το τέρμα του Μπέργκβαϊν με πέναλτι στο 30', ενώ ο Ντομαγκόι Βίντα ήταν εκείνος ο οποίος με κεφαλιά στο 75' διαμόρφωσε το τελικό 1-1.Με αυτό το αποτέλεσμα η Ένωση συνεχίζει στην κορυφή του δευτέρου ομίλου έχοντας συγκεντρώσει 4 βαθμούς μετά από δύο αναμετρήσεις, την ώρα που ο «Αίαντας» πήγε στους 2 και συγκατοικεί στη δεύτερη θέση με τη Μαρσέιγ.

Η τελευταία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στο «Βελοντρόμ» με την Μπράιτον και οι «γλάροι» είναι ουραγοί μ' έναν πόντο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «κιτρινόμαυροι» θα ταξιδέψουν στη Γαλλία την επόμενη αγωνιστική (26/10) για να δοκιμαστούν στο «Βελοντρόμ» από τη Μαρσέιγ, με τον Άγιαξ να αντιμετωπίζει την Μπράιτον επί αγγλικού εδάφους.



Ανώτεροι στις λεπτομέρειες οι φιλοξενούμενοι και προβάδισμα με πέναλτι του Μπέργκβαϊν

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό με τον Άβιλα να απειλεί με ξαφνική κίνηση στο 5' και την Ένωση να προσπαθεί να απαντήσει με μακρινό σουτ του Άμραμπατ το οποίο κόντραρε, αλλά και με γύρισμα του Πόνσε που δεν έφτασε στον επερχόμενο Πινέδα.



Στο 12' πάντως καταγράφηκε η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία και ήταν για τους φιλοξενούμενους. Ο Μουκουντί σταμάτησε τον Μπρόμπεϊ αλλά ο Φορμπς του έκλεψε την μπάλα κι από το «ύψος» της μεγάλης περιοχής τελείωσε τη φάση, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει πολύ δύσκολα και να κρατάει το 0-0.



Δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση του εικοσαλέπτου οι Ολλανδοί απείλησαν ξανά, με τον Μπρόμπεϊ να μπαίνει μέσα στην περιοχή και να βρίσκεται απέναντι στον Στάνκοβιτς, ωστόσο ο Αυστριακός τερματοφύλακας της Ένωσης απέκρουσε ξανά σωτήρια.



Τρία λεπτά αργότερα ο Άμραμπατ σέντραρε από δεξιά και ο Αραούχο δοκίμασε κάτι υπερβολικά φιλόδοξο, αστοχώντας απελπιστικά στο σουτ που δοκίμασε.

Πλέον ήταν φανερό ότι η ελληνική ομάδα πατούσε καλύτερα στο χορτάρι και ο Χατζησαφί προσπάθησε να απειλήσει τον Χόρτερ με μακρινό σουτ, δίχως να απειλήσει πραγματικά.

Στο 27' ο Μπέργκβαϊν έκανε εντυπωσιακή κούρσα, η μεσοαμυντική γραμμή των «κιτρινόμαυρων» και ο Πινέδα υπέπεσε σε πέναλτι που καταλογίστηκε από τον διαιτητή Γιουγκ. Ο παίκτης που κέρδισε την παράβαση ήταν κι εκείνος που ανέλαβε την εκτέλεση από την άσπρη βούλα στο 30'.

Ο αρχηγός του «Αίαντα» εκτέλεσε σωστά κι «έγραψε» το 0-1, παρά το γεγονός ότι ο Στάνκοβιτς έπεσε σωστά και λίγο έλειψε να αποκρούσει την μπάλα.



Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα θέλησε να βγάλει αντίδραση και παραλίγο να... απαντήσει στο 35', με τον Πινέδα να κλέβει την μπάλα και να δημιουργεί μόνος του φάση, σουτάροντας δυνατά, με τον Χόρτερ να αποκρούει και τον Σιντιμπέ να παίρνει το «ριμπάουντ» αλλά να αστοχεί από καλή θέση μέσα στην περιοχή.



Η Ένωση έψαχνε την ισοφάριση και στο 39' είχε ακόμα μία καλή στιγμή, με τον Χατζησαφί να κάνει «γλυκιά» σέντρα από αριστερά και τον Πόνσε να αστοχεί στην κεφαλιά που επιχείρησε από τη μικρή περιοχή.

Στο 41' οι Ολλανδοί θέλησαν να απειλήσουν, με το σουτ του Μπέργκβαϊν πάντως μέσα από την περιοχή να αποκρούεται εύκολα από τον Στάνκοβιτς, έστω κι αν χρειάστηκε διπλή προσπάθεια.

Μετά από δύο λεπτά χρειάστηκε ακόμα μία μεγάλη επέμβαση του Στάνκοβιτς σε «κεραυνό» του Μπέργκχαους. Αμέσως μετά οι γηπεδούχοι μάλιστα θέλησαν να ισοφαρίσουν και είχαν μία μεγάλη ευκαιρία στο 45', με την κεφαλιά του Βίντα να περνάει άουτ.



Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου σαρανταπενταλέπτου που ολοκληρώθηκε με 0-1 και πλέον στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ αναζητούσε ξανά μία ανατροπή.



Πίεσε περισσότερο η ΑΕΚ και ισοφάρισε με τον Βίντα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ένωση να έχει μία καλή στιγμή σε σέντρα-σουτ του Γκατσίνοβιτς η οποία έφυγε άουτ, αν και ο Χόρτερ φάνηκε να ελέγχει τη φάση.

Στο 52' ο Άγιαξ βγήκε στην κόντρα και ο Μπέργκχαους γύρισε την μπάλα παράλληλα στη μικρή περιοχή, με τον Σιμάνσκι να «καθαρίζει» μία επικίνδυνη φάση.

Η ελληνική ομάδα ανέβαζε τις γραμμές της και πίεζε, αφήνοντας κενά στα μετόπισθεν, με τον Μπέργκχαους να απειλεί με μακρινό σουτ στο 58', δίχως να ανησυχεί πραγματικά πάντως ο Στάνκοβιτς.

Στο 66' οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο 1-1. Ο Γκατσίνοβιτς έκανε ωραία ατομική ενέργεια και σούταρε, με τον Χόρτερ να πέφτει στη γωνία του να γλιτώνει την εστία του από βέβαιη παραβίαση.



Τρία λεπτά αργότερα ήταν ο «Αίαντας» εκείνος που έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, καθώς έπειτα από καλή αντεπίθεση, ο Μπέργκχαους έμεινε αμαρκάριστος στη γραμμή της μεγάλης περιοχής αλλά το πλασέ του σταμάτησε ξανά στον Στάνκοβιτς.

Στο 73' ο ανεβασμένος Γκατσίνοβιτς βρέθηκε ξανά σε καλή θέση μέσα στην περιοχή όμως το γυριστό που δοκίμασε ήταν πιο αδύναμο απ' όσο θα έπρεπε και αρκετά άστοχο.

Ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση. Μετά από σέντρα του Άμραμπατ από τα δεξιά, ο Βίντα νίκησε τους πάντες στον αέρα και ισοφάρισε 1-1 με ωραία κοντινή κεφαλιά.



Ο Γιόνσον έχασε τεράστια ευκαιρία για την ολική ανατροπή

Το μομέντουμ ήταν πλέον στην πλευρά της νταμπλούχου Ελλάδας και στο 77' ο Μάνταλος δοκίμασε ένα σουτ με το αριστερό πόδι, ωστόσο η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Χόρτερ.

Στο 81' ξανά ο Στάνκοβιτς ήταν ο πρωταγωνιστής για την ΑΕΚ, καθώς απέκρουσε σωτήρια το δυνατό σουτ του Τέιλορ κρατώντας το 1-1.

Ήταν φανερό ότι καμία από τις δύο αντιπάλους δεν φαινόταν να αρκείται με την ισοπαλία και στο 89' ο Αραούχο βρέθηκε μέσα στην περιοχή, ωστόσο δεν κατάφερε να πλασάρει στη γωνία και ο Χόρτερ απέκρουσε σταθερά.

Στο 90' το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Ο Γιόνσον έκλεψε ψηλά την μπάλα και την άλλαξε με τον Μάνταλο, όμως ο Δανός μέσος ενώ είχε στο έλεός του τον 23χρονο Ολλανδό γκολκίπερ, πλάσαρε πάνω του και σπατάλησε μία τεράστια στιγμή για την ανατροπή.



Τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει στις καθυστερήσεις και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γιουγκ βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1, σ' ένα αποτέλεσμα θετικό για την ελληνική ομάδα, αν και όχι το ιδανικό.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (67' Ρότα), Βίντα, Μουκουντί, Χατζησαφί (74' Ελίασον), Σιμάνσκι, Πινέδα (67' Γιόνσον), Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς (79' Μοχαμάντι), Αραούχο, Πόνσε (67' Μάνταλος)

Άγιαξ (Μόρις Στάιν): Χόρτερ, Ρενς, Σούταλο, Άβιλα, Χάτο, Ταχίροβιτς (84' Φαν ντεν Μπόουμεν), Τέιλορ, Μπέργκχαους, Μπέργκβαϊν, Φορμπς (84' Ντόνχεν), Μπρόμπεϊ (73' Άκπομ)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες