Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ο Τζαβέλλας ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Εθνική Ελλάδας

Ο Τζαβέλλας ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Εθνική Ελλάδας

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/11/2023 00:04
Ο Γιώργος Τζαβέλλας ανακοίνωσε πως σταματάει από την Εθνική Ελλάδας μετά τους αγώνες Μαρτίου για την πρόκριση στα τελικά του Euro και πως η συμμετοχή του στο σημερινό φιλικό με την Νέα Ζηλανδία είναι πιθανότατα το τελευταίο του παιχνίδι με την «γαλανόλευκη».

Το «αντίο» από την Εθνική Ελλάδας γνωστοποίησε ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ο έμπειρος αμυντικός, που αγωνίστηκε στο φινάλε του φιλικού με την Νέα Ζηλανδία και έφτασε τις 50 συμμετοχές με το εθνόσημο, ανακοίνωσε μετά το φινάλε την επιθυμία του να σταματήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά τους αγώνες μπαράζ τον Μάρτιο για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024.

Ο 35χρονος στόπερ που έκανε ντεμπούτο με το εθνόσημο το 2010 υπό τις οδηγίες Φερνάντο Σάντος, δήλωσε πως η συμμετοχή του στο σημερινό φιλικό είναι πιθανότατα η τελευταία του με τα χρώματα της Εθνική και πρόσθεσε πως πήρε αυτήν την απόφαση με γνώμονα μια ομαλή μετάβαση για τα νέα παιδιά.

Ο ίδιος έστειλε μήνυμα ενότητας και ζήτησε από τους συμπαίκτες του στην Εθνική να του κάνουν δώρο την πρόκριση για τα τελικά του Euro, όπου όπως είπε δε θα βρεθεί στην αποστολή.Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην κάμερα της Nova:

Εντάξει υπήρχανε πολύ όμορφες στιγμές και δύσκολες στιγμές όμως ήταν μια διαδρομή, μια πορεία, με μια αφοσίωση από την πλευρά μου και πολλή αγάπη. Δύσκολη μέρα για μένα, δεν συνηθίζω να ζορίζομαι όταν μιλάω, σήμερα είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση. Θα είμαι σίγουρα εδώ τον Μάρτιο. Θεωρώ ότι αυτή ήταν η τελευταία μου συμμετοχή στην Εθνική ομάδα και όλα τα παιδιά κι από τον πάγκο “μπουστάρανε” για να με βάλει ο προπονητής. Ο Σωτήρης (σ.σ.: ο Αλεξανδρόπουλος) είπε ότι δεν θέλει να μπει για να μπω εγώ, ήταν μια όμορφη στιγμή, δύσκολη στιγμή όμως.

Αυτό που θέλω εγώ να ζητήσω από τα παιδιά, από τον προπονητή, από όλους τους Έλληνες, την Ομοσπονδία, όσους ξέρουν τι πάει να πει Εθνική ομάδα και την έχω δει και την έχουμε δει και στα καλά χρόνια, θέλω αυτός ο καιρός να είναι ένα διάστημα αγάπης, συσπείρωσης, να καταλάβουμε όλοι τι έχουμε μπροστά μας από όλες τις πλευρές. Λάθη έχουνε γίνει σίγουρα από όλους, από εμάς, στα παιχνίδια από την Ομοσπονδία… Είμαστε άνθρωποι. Απλώς θεωρώ ότι είναι μια χρυσή ευκαιρία να ξαναβρεθούμε εκεί από που ήμασταν τα προηγούμενα χρόνια.

Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους γιατί θεωρώ ότι ήταν η τελευταία φορά που μου δινόταν η ευκαιρία να συμμετέχω. Εγώ δεν θέλω να είμαι βάρος στην πλάτη κανενός, θέλω να βρίσκομαι άλλη μία αποστολή εδώ τον Μάρτιο και θέλω να με κάνουν χαρούμενο και να είμαι εκεί και τον Ιούνιο, όχι στην 23άδα γιατί δεν θα ήθελα ποτέ να στερήσω από ένα παιδί την ευκαιρία. Θα ήθελα τον Μάρτιο να μου κάνουν ένα τελευταίο δώρο και να μπορέσουμε όλοι μαζί να βρεθούμε εκεί που μας αξίζει και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για τις επόμενες γενιές που έρχονται. Γι’ αυτό όλο αυτό το σημερινό, αυτή η χαρά. Ευχαριστώ όλους και περιμένω αυτό το δώρο τον Μάρτιο.

Αν περάσουμε θεωρώ ότι θα βρω τον τρόπο να είμαι εκεί. αλλά όχι να στερήσω τη συμμετοχή από κάποιο παιδί. Γι’ αυτό ζητάω αυτό το δώρο γιατί εμένα η αποστολή μου από το 2009 που ήμουν εδώ με τον κύριο Ρεχάγκελ θέλω να ολοκληρωθεί όμορφα εντός γηπέδου τον Μάρτιο.

Είναι η αντίληψη της κατάστασης και όχι επειδή νιώθω παικτικά κουρασμένος ή μεγάλος αλλά η όμορφη μετάβαση που πρέπει να συνηθίσουμε και για να έχουν τη δυνατότητα όλοι οι ποδοσφαιριστές να παίξουν στην Ελλάδα.

Μετά το σημερινό για όλο αυτό που είδα στον πάγκο, γέμισα τελείως. Η χαρά μου θα είναι τα παιδιά και η Ομοσπονδία να μου κάνουνε αυτό το δώρο τον Μάρτιο για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο αυτός ο κύκλος και να ξεκινήσει κάτι καινούργιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εγώ προσωπικά έχω μείνει εκτός τελευταία στιγμή για την αποστολή στην Αφρική. Εύχομαι όλα τα παιδιά να έχουν την υγεία τους να είναι καλά. Να καταφέρουμε τον Μάρτιο να πάμε εκεί και τα παιδιά θα εκμεταλλευτούν τα οφέλη αργότερα.

Εμείς, ο προπονητής, η Ομοσπονδία, να κάνουμε όλοι, ο καθένας τη ζωή του άλλου πιο εύκολη, ο καθένας από την πλευρά του. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε κοντά στο να βρεθούμε εκεί που ήμασταν. Με ό,τι αυτό σημαίνει. Οπότε θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη αγάπη.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες