1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1: Νίκη με ανατροπή για τους «ερυθρόλευκους»

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1: Νίκη με ανατροπή για τους «ερυθρόλευκους»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/11/2023 19:25
Ο Ολυμπιακός νίκησε με ανατροπή (3-1) τον Παναιτωλικό στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης», ντούμπλαρε τις νίκες του στο πρωτάθλημα και μείωσε προσωρινά στο -1 τη διαφορά από την κορυφή. Προηγήθηκαν με Χατζηθεοδωρίδη (13’) οι Αγρινιώτες, το γύρισαν με Οικονόμου (17’ αυτ.), Φορτούνη (40’) οι Πειραιώτες, που «κλείδωσαν» τη νίκη στο 70’ με τον Ελ Καμπί.

Νικηφόρα ήταν η επανέναρξη του Ολυμπιακού στις επίσημες υποχρεώσεις μετά τη διακοπή του Νοεμβρίου. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν εντυπωσίασαν με την εικόνα τους απέναντι στον ουραγό Παναιτωλικό αλλά η ποιότητα τους έκανε τη διαφορά και έφτασαν στη νίκη με 3-1 στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι Αγρινιώτες όπως και στο ματς της περασμένης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ, κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς παίρνοντας το προβάδισμα στο 13’ με τον Χατζηθεοδωρίδη, όμως η χαρά τους δεν κράτησε πολύ, αφού ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σχεδόν άμεσα χάρη σε αυτογκόλ του Οικονόμου (17’) και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 40’ με φοβερό σουτ του Φορτούνη. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν μουδιασμένα και οι φιλοξενούμενοι είχαν 1-2 μικροευκαιρίες, όμως η είσοδος των Ποντένσε και Ελ Καμπί έδωσε επιθετική πνοή και ο τελευταίος «κλείδωσε» το ματς στο 70’, επιστρέφοντας στα γκολ μετά από σχεδόν δύο μήνες.

Ο Ολυμπιακός που έφτασε τις 18 σερί νίκες στο πρωτάθλημα απέναντι στον Παναιτωλικό, ντούμπλαρε τις νίκες του μετά από αυτή στην Τρίπολη και μείωσε προσωρινά στο -1 τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό πριν το παιχνίδι της Πέμπτης με την Φράιμπουργκ στην Γερμανία για το Γιουρόπα Λιγκ. Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός γνώρισε την έκτη ήττα του στα επτά τελευταία και παραμένει στην τελευταία θέση με μόλις μία νίκη σε 12 αγώνες (1-3-8).

Το ματς:


Πως ξεκίνησαν

Οι απουσίες των Ρέτσου, Φρέιρε και Πορόσο οδήγησαν τον Μαρτίνεθ να επιλέξει τον Μπιανκόν δίπλα στον Ντόι στο κέντρο της άμυνας. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια ενώ στα άκρα της άμυνας επιλέχθηκαν οι Κίνι και Ρόντινεϊ. Οι Έσε και Καμαρά ήταν στη μεσαία γραμμή, ενώ η μεσοεπιθετική τριπλέτα απαρτιζόταν από τους Φορτούνη, Μπιέλ και Μασούρα, πίσω από τον φορ Γιόβετιτς.

Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με Καπίνο στην εστία και τους Οικονόμου, Ντουάρτε και Μλάντεν στην τριάδα της άμυνας. Οι Τορεχόν και Λιάβας ήταν οι δύο φουλ-μπακ, με τους Πέρεθ, Χουάνπι και Χατζηθεωδορίδη στη μεσαία γραμμή. Τέλος οι Φρεντερίκο Ντουάρτε με τον Βοίλης ήταν το δίδυμο στην επίθεση.

Μπήκε μουδιασμένα και το πλήρωσε ο Ολυμπιακός

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος υπέπιπτε σε αρκετά λάθη στα πρώτα λεπτά και το πλήρωσε. Στο 9’ ο Παναιτωλικός προειδοποίησε με σουτ του Βοΐλη το οποίο πέρασε άουτ και τέσσερα λεπτά μετά άνοιξε το σκορ με τον Χατζηθεοδωρίδη. Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Μπιέλ στο κέντρο, με τους Αγρινιώτες να φεύγουν στην αντεπίθεση, τον Πέρεθ να βρίσκει εξαιρετικά τον Έλληνα μπακ ο οποίος δε λάθεψε με πλασέ.

Άμεση αντίδραση και ανατροπή πριν το ημίχρονο από την ομάδα του Μαρτίνεθ

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, ισοφαρίζοντας το σκορ στο 17’ με αυτογκόλ του Οικονόμου. Ο Κίνι κέρδισε την μπάλα σε μονομαχία με τον Λιάβα κι έκανε το γύρισμα προς τον Ροντινέι, εκείνος έδωσε στον Έσε που με ένα δυνατό σουτ νίκησε τον Καπίνο, μετά και την κόντρα πάνω στον Οικονόμου. Το τέρμα, που εξετάστηκε από το VAR για το αν υπήρξε επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης, καταλογίστηκε ως αυτογκόλ στον ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού.

Η ισοφάριση έδωσε ψυχολογία στους «ερυθρόλευκους» που κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα και στο 28’ είχαν σημαντική στιγμή με σουτ του Ροντινέι από θέση βολής όμως ο Καπίνο μπλόκαρε σταθερά. Τέσσερα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με μακρινό σουτ του Ντόη που πέρασε δίπλα από το δοκάρι και εν τέλει το γκολ της ανατροπής ήρθε στο 40’. Ο Φορτούνης πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, συνέκλινε από τα δεξιά και με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Καπίνο. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα όταν μετά από ωραία συνεργασία του Μπιέλ με τον Γιόβετιτς, ο πρώτος βρέθηκε απέναντι από τον Καπίνο άλλά άργησε να εκτελέσει και τον έκοψε η άμυνα των φιλοξενούμενων.

Δεν πατούσαν καλά στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες αλλά βρήκαν τη λύση από τον πάγκο

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Πετράκης άλλαξε σέντερ φορ περνώντας τον Ζοάο Πέδρο αντί του Βοίλη ενώ λίγο αργότερα έβαλε και τον Μπελεβώνη αντί του Χατζηθεοδωρίδη. Οι Αγρινιώτες είχαν μπει καλύτερα στο ματς, κερδίζοντας περισσότερα μέτρα και στο 56’ απείλησαν με ένα μακρινό σουτ του Πέρεθ το οποίο μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Ο Ολυμπιακός απάντησε ένα λεπτό αργότερα με σουτ του Μπιέλ το οποίο σταμάτησε ο Καπίνο, αλλά κατά τα άλλα η ομάδα του Μαρτίνεθ δεν είχε ρυθμό και ένταση στο παιχνίδι της.

Ο Παναιτωλικός απείλησε ξανά στο 62’ με κεφαλιά του Ζοάο Πέδρο που πέρασε άουτ ενώ στο 67’ ανησύχησε τους γηπεδούχους με κεφαλιά Μπ. Ντουάρτε έπειτα από εκτέλεση φάουλ, με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω.

Ο Μαρτίνεθ βλέποντας την ομάδα του να μην πατάει καλά στο δεύτερο μέρος, πέρασε τους Ελ Καμπί και Ποντένσε αντί των Γιόβετιτς και Μπιέλ. Οι δύο άσοι έδωσαν επιθετική πνοή και από δική τους συνεργασία προέκυψε φάση στο 69’, με τον Καπίνο να αποκρούει το πλασέ του Ελ Καμπί. Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, καθώς στο 70’ οι «ερυθρόλευκοι» χτύπησαν στο τρανζίσιον και «κλείδωσαν» τη νίκη. Ο Φορτούνης έδωσε στον Μασούρα από δεξιά, εκείνος σέντραρε για τον Ελ Καμπί και ο Μαροκινός με καρφωτή κεφαλιά «έγραψε» το 3-1. Αυτό ήταν και το πρώτο του γκολ μετά από σχεδόν δύο μήνες αφλογιστίας.

Στόπερ ο Ιμπόρα στο φινάλε

Μετά το τρίτο γκολ, ο Μαρτίνεθ πέρασε τον Ιμπόρα στα στόπερ αντί του Μπιανκόν ενώ έδωσε ευκαιρία και στον παραγκωνισμένο Μπρντς ο οποίος αντικατέστησε τον Μασούρα. Στο 85’ έκλεισε τις αλλαγές του με την είσοδο του Καρβάλιο αντί του Φορτούνη. Από την πλευρά του ο Πετράκης ολοκλήρωσε τις αλλαγές του βάζοντας τους Ντίας, Μπαλντασάρα και Μαυρία αντί των Φ. Ντουάρτε, Πέρεθ και Λιάβα.

Το παιχνίδι κυλούσε σε χαμηλό τέμπο με τον Παναιτωλικό να είχε ένα πλασέ του Πέδρο (84’) το οποίο μπλόκαρε ο Πασχαλάκης ενώ στο 90+2’ ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε την κεφαλιά του Ντίας, κρατώντας το 3-1 ως το φινάλε.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (74' Ιμπόρα), Ντόι, Κίνι, Εσε, Μαντί Καμαρά, Φορτούνης (85' Καρβάλιο), Μπιελ (68' Ποντένσε), Μασούρας (75' Μπρνιτς), Γιόβετιτς (67' Ελ Καμπί).

Παναιτωλικός: Καπίνο, Οικονόμου, Ντουάρτε, Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας (81' Μαυρίας), Πέρεθ (76' Μπαλντασάρα), Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης (61' Μπελεβώνης), Φρεντερίκο Ντουάρτε (76' Σέρχιο Ντίας), Βοϊλης (46' Ζοάο Πέδρο).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες