3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολυμπιακός-Φερεντσβάρος 1-0: Ο Ελ Κααμπί «λύτρωσε» τους «ερυθρόλευκους» και τους έδωσε προβάδισμα πρόκρισης! (video)

Ολυμπιακός-Φερεντσβάρος 1-0: Ο Ελ Κααμπί «λύτρωσε» τους «ερυθρόλευκους» και τους έδωσε προβάδισμα πρόκρισης! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
15/2/2024 21:43
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Φερεντσβάρος στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στα πλέι οφ του Conference League και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση του στους «16» της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο ντεμπούτου του Μεντιλίμπαρ στον πάγκο τους δεν είχαν την εμφάνιση που θα ήθελαν στο πρώτο μέρος, ανέβασαν όμως την απόδοση τους στην επανάληψη και με σκόρερ τον Ελ Κααμπί στο 83' πήραν μία πολύτιμη νίκη.

Η Φερεντσβάρος έδειξε καλά στοιχεία, απείλησε ειδικά στο ξεκίνημα και έδειξε πως δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος στον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στην Ουγγαρία.Ο Ολυμπιακός είχε σε πολύ καλή μέρα τον Ροντινέι, που έβγαλε και την ασίστ στο γκολ, έδειξε διάθεση να πιέσει ψηλά και στο τέλος πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε. Πλέον στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή για τη Stoiximan Super League και έπειτα θα σκεφτεί το δεύτερο παιχνίδι την ερχόμενη Πέμπτη.

Μοιρασμένο ημίχρονο με λίγες ευκαιρίες

Η Φερεντσβάρος ήταν αυτή που πήγε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και μόλις στο 2' κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με το γκολ όμως να ακυρώνεται ως οφσάιντ μέσω VAR. O Φάνι έκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Βάργκα πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και πήρε την κεφαλιά νικώντας τον Πασχαλάκη αλλά για λίγα εκατοστά ήταν εκτεθειμένος.



Ο Ολυμπιακός θέλησε να πιέσει ψηλά στα πρώτα λεπτά και να αναγκάσει την αντίπαλο του σε λάθη όμως δεν μπορούσε να φτιάξει κάποια αξιόλογη ευκαιρία στα πρώτα λεπτά. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη ουσιαστική ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Ραμίρες έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά αλλά ο Πασχαλάκης αντέδρασε σωστά στο σουτ του κι έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο κινητικοί επιθετικά αλλά οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 33' για να ανοίξουν το σκορ. Ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κάρμο πήρε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Ντιμπούζ σε μία εξαιρετική απόκρουση.



Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ πλέον πατούσαν καλά στο γήπεδο, ο Φορτούνης αμέσως μετά απείλησε με ένα σουτ ενώ στο 38' το φάουλ του Έλληνα μεσοεπιθετικού κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα στρώθηκε στον Καρβάλια που επιχείρησε ένα τεχνικό πλασέ αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Η Φερεντσβάρος έκανε ξανά αισθητή την παρουσία της επιθετικά με μία εκτέλεση φάουλ του Φανί στο 40' το οποίο όμως μπλόκαρε εύκολα ο Πασχαλάκης.

Πίεσε και δικαιώθηκε με Ελ Κααμπί

Η Φερεντσβάρος ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και στο δεύτερο μέρος, είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της και στο 57' είχε μία καλή ευκαιρία με τον Φανί να σουτάρει από πλάγια θέση και τον Πασχαλάκη να επεμβαίνει σωτήρια.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει και στο 64' ο Ελ Κααμπί βρέθηκε μέσα στην περιοχή έπειτα από ωραία πάσα του Ποντένσε αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ.



Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό στο δεύτερο μέρος, με τους Ούγγρους να φαίνεται πως δεν ήθελαν να πάρουν ρίσκα αλλά τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται να απειλήσει και να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Στο 80' ωστόσο και πάλι ο Ελ Κααμπί ήταν πρωταγωνιστής σε μία επικίνδυνη φάση για τους «ερυθρόλευκους», με τον Μαροκινό να ξεμαρκάρεται και να κάνει το σουτ αλλά τον Ντιμπούζ να διώχνει και πάλι.



Τρία λεπτά μετά ωστόσο η πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς. Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα, αυτή έφτασε στα δεξιά στον Ροντινέι που σέντραρε «γλυκά», ο Γιόβετιτς δεν βρήκε την μπάλα αλλά ο Ελ Κααμπί ακολούθησε τη φάση κι από κοντά σκόραρε για το 1-0.



Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους «ερυθρόλευκους» που έδειξαν πως ήθελαν και δεύτερο γκολ αλλά οι αλλαγές στα τελευταία λεπτά έριξαν τον ρυθμό και το τελικό σφύριγμα βρήκε βέβαια τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει μία σημαντική νίκη.

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα, Καρβάλιο (78' Γιόβετιτς), Αλεξανδρόπουλος (63' Όρτα), Έσε, Φορτούνης (90
+2' Ιμπόρα), Μασούρας (63' Ποντένσε), Ελ Κααμπί (90'+2' Ελ Αραμπί)

Φερεντσβάρος (Στάνκοβιτς): Ντιμπούζ, Βίνγκο, Σισέ, Μαέ, Ραμίρες, Μακρέκις, Μάιγκα, Ζακάρλασεν, Φανί (81' Μπέσιτς), Μαρκίνιος (75' Ρομντάν), Βάργκα (75' Πέσιτς).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες