3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Φερεντσβάρος-Ολυμπιακός 0-1: Κυρίαρχος και στη Βουδαπέστη και με φόρα στους «16»! (video)

Φερεντσβάρος-Ολυμπιακός 0-1: Κυρίαρχος και στη Βουδαπέστη και με φόρα στους «16»! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
22/2/2024 23:55
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Φερεντσβάρος στη Βουδαπέστη για το δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, διπλασίασε τις νίκες του επί των Ούγγρων και πήρε μία δίκαιη πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος με τους Φορτούνη και Ποντένσε και τελικά προηγήθηκαν δίκαια με μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ελ Κααμπί στο 45'. Οι Πειραιώτες δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στην επανάληψη, διαχειρίστηκαν σωστά το μεγάλο προβάδισμα τους και πήραν την πρόκριση πετυχαίνοντας τη δεύτερη σερί νίκη τους επί της Φερεντσβάρος.

Πλέον ο Ολυμπιακός περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του στην κλήρωση της Παρασκευής (23/2) έχοντας βλέψεις για διάκριση στη διοργάνωση. Έκανε το 3 στα 3 με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του και κοιτάει με αισιοδοξία τη συνέχεια.

Ανώτερος ο Ολυμπιακός και δίκαιο προβάδισμα

Ο Ολυμπιακός θέλησε να πιέσει ψηλά στην αρχή του παιχνιδιού και προσπαθούσε με μεγάλες μπαλιές να βρει τον Ελ Κααμπί στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Όσο περνούσε η ώρα οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν καλά στο γήπεδο και επιτίθονταν κυρίως από τα πλάγια αλλά δεν εκμεταλλευόντουσαν τις στατικές φάσεις.

Στην ουσία οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους τελική στο 20' με ένα σουτ του Όρτα εκτός περιοχής, το οποίο όμως έφυγε ψηλά άουτ. Πέντε λεπτά μετά μάλιστα ο Ποντένσε βρήκε ωραία τον Ελ Κααμπί μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ.

Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ είχαν την κατοχή, έκλειναν όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Πασχαλάκη και δεν άφηναν τη Φερεντσβάρος να γίνει απειλητική. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Ελ Κααμπί βρέθηκε και πάλι μέσα στην περιοχή και πήρε την κεφαλιά όμως αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα άουτ.



Οι γηπεδούχοι έγιναν για πρώτη φορά αισθητοί επιθετικά στο 34' όταν ο Ζακαρίασεν μετά από λάθος βολέ του Πασχαλάκη πήρε την μπάλα κι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή όμως η προσπάθεια του ήταν κακή και δεν βρήκε στόχο.

Στο 38' ωστόσο ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Τσικίνιο έκλεψε την μπάλα στο κέντρο και την έδωσε με ωραία τακουνάκι στον Όρτα, αυτός βρήκε με υπέροχη κάθετη πάσα τον Φορτούνη μέσα στην περιοχή αλλά ο αρχηγός του Ολυμπιακού από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα στο πλάι των διχτυών της εστίας.

Στην αμέσως επόμενη φάση μάλιστα οι Πειραιώτες σπατάλησαν άλλη μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Ποντένσε εκμεταλλεύτηκε το λάθος της αντίπαλης άμυνας, μπήκε ανάμεσα στα δύο στόπερ και και βρέθηκε απέναντι από τον Ντιμπούζ αλλά σούταρε με δύναμη και δεν βρήκε στόχο.



Στο 43' ωστόσο ο Ποντένσε με πολύ ωραία προσπάθεια πέρασε τον αντίπαλο του κι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπάει στο χέρι του Μαέ και να φεύγει εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο διαιτητής μετά από υπόδειξη του VAR καταλόγισε σωστά την παράβαση, ο Ελ Κααμπί ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Ντιμπούζ για το 1-0.



Τον έλεγχο ο Ολυμπιακός, ακίνδυνη η Φερεντσβάρος

Η Φερεντσβάρος προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους καθώς έψαχνε δύο γκολ για να στείλει αρχικά το παιχνίδι στην παράταση. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν και πάλι καλά στημένος στο γήπεδο και κυκλοφορούσε την μπάλα χωρίς να «εκβιάζει» κάποια επίθεση.

Οι γηπεδούχοι από μία στατική φάση στο 64' είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στην επανάληψη αλλά ο Σισέ δεν είχε καλή ισορροπία και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα αρκετά άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» έμεναν ψηλά στο γήπεδο και δεν επέτρεπαν την εύκολη ανάπτυξη της αντιπάλου τους, στο 71΄ο Όρτα δεν σούταρε όπως θα ήθελε μέσα από την περιοχή και έχασε μία καλή ευκαιρία για το 2-0.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει τον έλεγχο, η Φερεντσβάρος δεν έμοιαζε να πιστεύει στην πρόκριση και δεν μπορούσε να φτιάξει μία αξιόλογη φάση. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά και σε δεύτερο τέρμα όταν στο 84' ο Γιόβετιτς έπιασε ένα διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και ο Ντιμπούζ έδιωξε με τα ακροδάχτυλα του σε κόρνερ.



Τέσσερα λεπτά μετά μάλιστα οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν και πάλι στην επίθεση, αυτή τη φορά ο Τσικίνιο ήταν ο πρωταγωνιστής όμως αυτή τη φορά ο Ντιμπούζ μπλόκαρε το σουτ του Πορτογάλου.

Η Φερεντσβάρος όσο περνούσε η ώρα συμβιβαζόταν με τον αποκλεισμό της, είχε μία καλή στιγμή με μία κεφαλιά του Μαέ στο 89' αλλά δεν βρήκε στόχο. Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ουσιαστικά στο δεύτερο μέρος και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή τον βρήκε να πανηγυρίζει μία δίκαιη πρόκριση.

Φερεντσβάρος (Στάνκοβιτς): Ντιμπούζ, Γουίνγκο (46' Μακρέτσκις) , Σισέ, Μαέ, Τσίβιτς (67' Ραμίρεζ), Ζακάριασεν (67' Ρομντάν), Φανί, Μάιγκα, Μαρκίνιος (85' Κατόνα_, Βάργκα, Κόδρο (46' Πέσιτς)

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (90' Καρβάλιο), Όρτα (74' Ιμπόρα), Φορτούνης (74' Φορτούνης), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (79' Γιόβετιτς).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες