3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Νέα απάντηση Μπέου: «Σύναδελφοι τους με έκλεισαν άδικα στη φυλακή»

Νέα απάντηση Μπέου: «Σύναδελφοι τους με έκλεισαν άδικα στη φυλακή»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
13/3/2024 21:05
Το... σίριαλ της διαμάχης του Αχιλλέα Μπέου με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλά κρατεί, με τον δήμαρχο Βόλου και ισχυρό άνδρα της τοπικής ομάδας να τοποθετείται ξανά μέσω των προσωπικών του λογαριασμών στα social media.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόρριψη της έφεσης που είχε κάνει ο Μπέος για την κατηγορία της ρατσιστικής επίθεσης στον ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς, Ανδρέα Τετέι, οι Βολιώτες γνωστοποίησαν ότι θα προσφύγουν στο CAS.

Αργότερα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας κατηγορεί τον δήμαρχο Βόλου.Εκείνος δεν έχασε την ευκαιρία να... σηκώσει το γάντι και να απαντήσει ξανά.

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε στη νέα ανάρτησή του:

«Εξαιρετική, δίχως άλλο, η περιγραφή του κράτους Δικαίου και πως αυτό λειτουργεί στην πατρίδα μας, στην οποία αισθάνθηκε την ανάγκη να προχωρήσει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων προκειμένου, κατά την αιτιολόγησή της, να προστατευτούν μέλη της από την «απαξιωτική συμπεριφορά μου».

Μόνο που την απηύθυνε, μαζί με τις απειλές που την συνοδεύουν, σε λάθος πρόσωπο, λίγες μόνο μέρες μάλιστα με τα τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Κοντονή, για την υπόθεση Novartis και τις παραδοχές του τότε Πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα, για ατυχείς χειρισμούς. Να θυμίσω δε ότι είχε προηγηθεί η υπόθεση της Siemens. Και πιστέψτε με, δεν τις έκανα εγώ.

Θα μπορούσα να παραθέσω ένα ατέλειωτο κατάλογο με δηλώσεις επιφανών πολιτικών, αλλά και των ίδιων των λειτουργών της Δικαιοσύνης, που συμπίπτουν στη διαπίστωση ότι η «Δικαιοσύνη νοσεί» ή και να παραθέσω απλά την έρευνα της Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (μόλις του 2022) σύμφωνα με την οποία 7 στους 10 πολίτες εκτιμούν ότι στο χώρο κυριαρχεί η διαφθορά και να μην δώσω περαιτέρω απάντηση. Οι πολίτες μας παρακολουθούν, μας αξιολογούν και εν τέλει μας κρίνουν όλους. Βεβαίως και τους κρίνοντες.

Επειδή, ωστόσο, η αναφορά είναι προσωπική, και υβριστική μάλιστα στο πρόσωπό μου, οφείλω να σημειώσω τα εξής:

Όσο είμαι ακόμα Έλληνας, άρα και Ευρωπαίος πολίτης, θα κάνω χρήση των δικαιωμάτων που ρητά μου παρέχει το Σύνταγμα, όπως της ελευθερίας λόγου και έκφρασης. Αν οι κύριοι συνδικαλιστές της Δικαιοσύνης έχουν κάποιο Νόμο και επιτύχουν την εξορία μου σε άλλη χώρα, ως φαίνεται από την ανακοίνωσή του, να επιθυμούν διακαώς, τότε θα μπορέσουν να με φιμώσουν.

Επειδή, πάντως, έχω ζήσει ως μετανάστης σε άλλη χώρα, μπορώ να έχω άποψη για το πώς λειτουργεί ένα πραγματικό Κράτος Δικαίου και πως ένα Κράτος των Ισχυρών και ας μου επιτρέψουν να τους πληροφορήσω ότι έχουν πλανεμένη εντύπωση (και) περί αυτού.

Όταν ασκώ το αναφαίρετο δικαίωμά μου της κριτικής, το κάνω για συγκεκριμένα πράγματα, με συγκεκριμένα στοιχεία, και πάντα με βαθιά αίσθηση της υποχρέωσης του ελεύθερου πολίτη, που δεν ανέχεται να τον θεωρούν πρόβατο. Οι κύριοι και κυρίες της Ενωσης ας μην ξεχνούν ότι συνάδελφοί τους με έκλεισαν άδικα, όπως αποδείχθηκε, στη φυλακή, στερώντας μου την ελευθερία και τα παιδιά μου, υπηρετώντας κελεύσματα ισχυρών εκείνης της περιόδου. Αν λοιπόν δεν έχω δικαίωμα να μιλώ εγώ, δεν ξέρω ποιος άλλος έχει.

Δυστυχώς ή ευτυχώς τον χαρακτηρισμό επίορκοι ούτε τον διατύπωσα πρώτος, ούτε τον υποστήριξα μόνος εγώ. Η ίδια η Δικαιοσύνη με συνεχείς αποφάσεις της δημοσιοποιεί, ανά τακτά διαστήματα, την απομάκρυνση "λειτουργών" της για απίστευτες, για το μέσο άνθρωπο, αιτιολογίες. Αλήθεια βάζουν το χέρι τους στο Ευαγγέλιο και για όσους συλλήβδην συνεχίζουν να απονέμουν Δικαιοσύνη;

Κλείνοντας καλώ τους υπογράφοντες την ανακοίνωση αν πράγματι επιθυμούν την πραγματική κάθαρση της Δικαιοσύνης, όπως πιστεύουμε, και δεν λειτουργούν κατόπιν υποδείξεων (όπως στις αλήστου μνήμες εποχές της Θάνου και του Παπαγγελόπουλου και μένω εδώ) να αναζητήσουν και να αναδείξουν πρόσωπα και καταστάσεις που φθείρουν και υπονομεύουν το λειτούργημά τους. Και τότε θα μας βρουν δίπλα τους, υποστηρικτές τους, όλους εμάς τους απλούς πολίτες που έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας σε μια ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, με Δικαστές με ήθος, αξία και ακεραιότητα».


Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες