10

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: «Θρίλερ» στο Περιστέρι με τον Βέργο να ρίχνει στο... καναβάτσο τους καλύτερους Ηπειρώτες

Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: «Θρίλερ» στο Περιστέρι με τον Βέργο να ρίχνει στο... καναβάτσο τους καλύτερους Ηπειρώτες

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
16/3/2024 21:35
Ο Ατρόμητος επικράτησε 3-2 του ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι για την πρεμιέρα των πλέι άουτ, σε ένα ματς που κρίθηκε στις καθυστερήσεις και όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι αλλά άτυχοι, άστοχοι και απρόσεκτοι αμυντικά.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κυριάρχησε αλλά βρέθηκε δύο φορές να κυνηγά στο σκορ από τα γκολ του Γκονζάλες (37') και του Τζαβέλλα (61'), βρίσκοντας όμως τις απαντήσεις με Παμλίδη (49') και Εραμούσπε (85') αλλά στο τέλος έφυγε με άδεια χέρια αφού ο Βέργος πέτυχε το γκολ της νίκης για τους Περιστεριώτες στο 90'+5' και κράτησε στον πάτο της βαθμολογίας τον ΠΑΣ με 18 βαθμούς.Στον αντίποδα ο Ατρόμητος ανέβηκε στους 31 βαθμούς και βρίσκεται στην 1η θέση του μίνι πρωταθλήματος, έχοντας «αγκαλιάσει» την παραμονή στην Stoiximan Super League.

Οι Ηπειρώτες τις ευκαιρίες, οι Περιστεριώτες το γκολ

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης φάνηκε πως αμφότερες οι ομάδες είχαν στόχο να μην κλειστούν και να διεκδικήσουν το τρίποντο, με τουςφιλοξενούμενους πάντως να μπαίνουν πολύ πιο δυνατά έχοντας δοκάρι σε κεφαλιλα του τζίμα, από σέντρα του Ροσάλες, μόλις στο 4', ενώ στο 6' ο νεαρός Έλληνας άσος έκανε την κοτινή προβολή, με τον Μαρκετζάνι να μπλοκάρει τη μπάλα οριακά πριν αυτή περάσει την τελική γραμμή, όπως υπέδειξε το VAR.

Οι Ηπειρώτες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με τον Τζίμα να απειλεί ξανά στο 17', αλλά τον Μαρκετζάνι να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ την ώρα που οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στην κατοχή τους και έμοιαζαν εγκλωβισμένοι, κάνοντας πολλά εύκολα λάθη.

Ο ρυθμός πάντως άρχισε σταδιακά να πέφτει μετά τα πρώτα 20 λεπτά, με τον ΠΑΣ πάντως να διατηρεί τον έλεγχο και να απειλεί εκ νέου στο 27', όταν μετά από κούρσα και γύρισμα του Ροσέρο, ο Ριένστρα πλάσαρε αλλά ο Τζαβέλλας έβαλε σωτήρια κόντρα. Στο 34΄ ο πολύ δραστήριος Ροσέρο δημιούργησε άλλη μία μεγάλη φάση δημιουργώντας ρήγμα από δεξιά και «σερβίροντας» για τον Παμλίδη, που σούταρε άμεσα, με τη μπάλα να κοντράρει και τον Μαρκετζάνι να καταφέρνει να διώχνει με μεγάλη δυσκολία.

Με τον ματς να αποτελεί μονόλογο των Ηπειρωτών όμως, ήρθε από το... πουθενά γκολ για τον Ατρόμητο στο 37' με απίστευτο γυριστό του Έντερ και «πάγωσε» του φιλοξενούμενους που στο 45'+4' παραλίγο να δεχτούν και δεύτερο τέρμα, αλλά ο Σούλης απέκρουσε εντυπωσιακά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα.

Χαμένες ευκαιρίες και λάθη για τον ΠΑΣ με τον Βέργο να τον... σκοτώνει στο φινάλε

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πάντως με τον ΠΑΣ να βρίσκει άμεσα την ισοφάριση, με τρομερό σουτ του Παμλίδη εκτός περιοχής στο 49' και οι Ηπειρώτες, όπως και στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους βρέθηκαν να έχουν το μομέντουμ και τον έλεγχο, αλλά στο 61' ο Τζαβέλλας πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ατρομήτου, μετά από μπέρδεμα που προέυψε στα καρέ των φιλοξενούμενων, ύστερα απο εκτέλεση φάουλ, που επέτρεψε στον διεθνή Έλληνα αμυντικό να σκοράρει σε κενή εστία.

Ξανά «ψυχρολουσία» για τους Ηπειρώτες και «πάγωμα» του ρυθμού μέχρι το 71' που ο Τζίνο έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για τη ισοφάριση αστοχώντας σε κενή εστία, ενώ στο 73' ο Μαρκετζάνι με άλλη μία καταπληκτική επέμβαση σε σουτ του Λεό κράτησε το προβάδισμα για τη ομάδα του.

Το ματς άνοιξε πλέον πού οδεύοντας προς το φινάλε, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τον ΠΑΣ να προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει ένα γκολ για να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας και να χάνει άλλη μία μεγάλη ευκαιρία με τον Παμλίδη στο 81', πριν τελικά τον «λυτρώσει» προς στιγμήν ο Εραμνούσπε φέρνοντας στα ίσα το ματς με κεφαλιά μετά από κόνρερ στο 85'.

Οι φιλοξενούμενοι με λιγότερο άγχος πλέον προσπάθησαν να πάνε για τη νίκη και στο 90'+1' ο Καραχάλιος δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Μαρκετζάνι που ήταν σε ετοιμότητας, αλλά τη τελευταία λέξη τελικά τη είπαν οι Περιστεριώτες.

Ο Βέργος, που είχε μπει ως αλλαγή στο ματς αντί του Αντζιέλσκι, πρόλαβε την έξοδο του Σούλη, μετά από βαθιά μπαλιά του Κούντε κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ και χαρίζοντας τη νίκη στον Ατρόμητο, την ώρα που ταυτόχρονα «βύθισε» τον ΠΑΣ στην εσωστρέφεια και τον έφερε ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στον υποβιβασμο.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Mαρκετζάνι, Κεσχρίντα, Koύντε, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ- Έντερ, Κούεν (55’ Φριτζόνσον), Έρλινγκμαρκ (79’ Ασεβέδο), Καμαρά (55’ Τζοβάρας), Αντζιέλσκι (70’ Βέργος), Βαλένσια (55’ Βρακάς).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Οσέι Τούτου, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Λιάσος (46’ Λέο Μπατίστ), Τζίνο, Τζίμας, Ριένστρα (46’ Καραχάλιος), Ροσέρο (84’ Ντεμίρ), Παμλίδης.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες