9

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Γεωργία – Ελλάδα: 0-0 (4-2 πεν.): Πάλεψε η Εθνική μας αλλά έμεινε εκτός Euro (video)

Γεωργία – Ελλάδα: 0-0 (4-2 πεν.): Πάλεψε η Εθνική μας αλλά έμεινε εκτός Euro (video)

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
26/3/2024 21:49
Εκτός τελικής φάσης του Euro 2024 έμεινε τελικά η Εθνική Ελλάδας η οποία ηττήθηκε στην Τιφλίδα από τη Γεωργία στα πέναλτι με σκορ 4-2 και ενώ κανονική διάρκεια και παράταση έληξαν χωρίς σκορ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλεψε, έφτασε κοντά στο γκολ στην παράταση, ωστόσο στα πέναλτι δεν αποδείχθηκε ψύχραιμο με τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά τη νίκη και την πρόκριση για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στα γήπεδα της Γερμανίας.

Οι δυο ομάδες μπήκαν ιδιαίτερα προσεκτικές στο πρώτο ημίχρονο, δίχως να έχουν διάθεση να ρισκάρουν, περιορίζοντας το παιχνίδι κυρίως στις προσωπικές μονομαχίες οι οποίες ήταν ιδιαιτέρως σφοδρές και επί της ουσίας το 45λεπτο «έφυγε» χωρίς να γίνει η παραμικρή μεγάλη φάση.Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με την ομάδα του Πογέτ ωστόσο να γίνεται πιο επιθετική περιορίζοντας τους γηπεδούχους στο δικό τους τρίτο, αλλά όσο και να προσπάθησαν οι παίκτες της «γαλανόλευκης» δεν μπόρεσαν επ’ ουδενί να γίνουν απειλητικοί, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί το ματς στην παράταση.

Εκεί, όσες ευκαιρίες δεν έγιναν σε ολόκληρο το ματς, έλαβαν χώρα στο πρώτο 15λεπτο, με την Εθνική μας μεταξύ άλλων να έχει δοκάρι με τον Μαυροπάνο στο 102’, ενώ η Γεωργία απάντησε με τη μεγάλη ευκαιρία του Νταβιτασβίλι στο 105’. Παρ’ όλα αυτά καμία από τις δύο ομάδες δεν κατόρθωσε να βρει δίχτυα και μοναδική αξιόλογη φάση στο δεύτερο 15λεπτο ήταν μια εκπληκτική ενέργεια του Τσιταϊσβίλι στο 110’ που έσωσε εν τέλει ο Βλαχοδήμος.

Έτσι Γεωργία και Ελλάδα οδηγήθηκαν στα πέναλτι, με τους γηπεδούχους όμως να είναι τελικά πιο ψύχραιμοι στην ειδική διαδικασία και με σκορ 4-2 να παίρνουν το «χρυσό εισιτήριο» για το Euro 2024.

Σκληρές μονομαχίες, κάκιστο θέαμα και… μηδέν εις το πηλίκον

Σε πολύ δυναμικούς ρυθμούς ξεκίνησε η αναμέτρηση στην Τιφλίδα με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και τις προσωπικές μονομαχίες να είναι ιδιαιτέρως έντονες ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Η πρώτη ενδιαφέρουσα στιγμή στο ματς ήρθε από πλευράς Ελλάδας, όταν ο Χατζηδιάκος έψαξε τον Ιωαννίδη με μια βαθιά μπαλιά, ωστόσο ο επιθετικός της Εθνικής μας δεν πρόλαβε για λίγο να εκτελέσει μιας και τον πρόλαβε οριακά ο Ντβάλι παραχωρώντας κόρνερ.



Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Γεωργίας να κάνει αισθητή την παρουσία της, με τον Τσακβετάτζε να γεμίζει από μακρινή στημένη φάση στην περιοχή της Ελλάδας και τον Ντβάλι να μην μπορεί να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Με τα λεπτά να περνάνε ο αγώνας άρχισε να γίνεται ακόμη περισσότερο σκληρός εις βάρος φυσικά του θεάματος, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να περιοριστεί πολύ στον χώρο του κέντρου και στις δυνατές μάχες που δίνονταν εκεί, ενώ οι ευκαιρίες ήταν επί της ουσίας… ανύπαρκτες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη άξια λόγου φάση ήρθε λίγο πριν συμπληρωθούν τα 45’, όταν ο Τσακβετάτζε εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε ο Κβαρατσχέλια επιτιθέμενος από τα αριστερά, με τον Βλαχοδήμο να είναι πάντως σε ετοιμότητα και να αποκρούει με υπερένταση σε κόρνερ, ενώ στην εξέλιξη το σουτ του Κβιρκβέλια κόντραρε στα σώματα, προτού έρθει ο Σενγκέλια και με νέα προσπάθεια να στείλει τη μπάλα άουτ.



Πιο τολμηρή η Ελλάδα, «βράχος» η άμυνα των Γεωργιανών

Με την ίδια νοοτροπία, δηλαδή προσεκτικά και χωρίς ρίσκο, επανήλθαν οι δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες του Πογέτ να μπαίνουν λίγο πιο επιθετικά για να απειλήσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ οι γηπεδούχοι πήγαν να κάνουν τη «ζημιά» στο 50’ όταν ο Κβαρατσχέλια «μπούκαρε» από τα αριστερά, ωστόσο η πολύ επικίνδυνη παράλληλη πάσα που επιχείρησε απομακρύνθηκε την τελευταία στιγμή από τον Τσιμίκα.



Από τη συμπλήρωση μίας ώρας και έπειτα, η Ελλάδα ανάγκασε την ομάδα του Σανιόλ σε οπισθοχώρηση, όμως παρ’ όλα αυτά, η άμυνα των Γεωργιανών ανταποκρινόταν πολύ καλά και δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να διασπαστεί παρά τις προσπάθειες των παικτών της Εθνικής μας Ομάδας.

Πλησιάζοντας προς το τελευταίο δεκάλεπτο της κανονικής διάρκειας, η άμυνα των γηπεδούχων γινόταν ολοένα και πιο «σφιχτή», με τους παίκτες του Σανιόλ να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις, όμως η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Πογέτ ήταν εξίσου αποτελεσματική.

Κάπως έτσι, το 90λεπτο ολοκληρώθηκε επί της ουσίας χωρίς καμία ευκαιρία εκατέρωθεν, με τον Κβαρατσχέλια στις καθυστερήσεις να πηγαίνει για… buzzer beater, ωστόσο η απευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε δεν ήταν καλή και βρήκε στο ελληνικό τείχος.



Όλες οι ευκαιρίες μαζεμένες στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης

Όσες ευκαιρίες δεν έγιναν σε ένα ολόκληρο 90λεπτο έγιναν μαζεμένες μέσα στο τελευταίο 5λεπτο του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, με την Ελλάδα να απειλεί πρώτα με σουτ του Μπακασέτα εκτός περιοχής στο 100’, όμως ο Μαμαρντασβίλι αντέδρασε σωστά.



Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσιμίκας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, με τον Μαυροπάνο να σημαδεύει με καρφωτή κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του πορτιέρο της Γεωργίας, ενώ στο 103’ ο Ρότα προσπάθησε με δυνατό σουτ να σκοράρει αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά.



Στις απανωτές ευκαιρίες της ελληνικής ομάδας απάντησε η Γεωργία στο 105’ ύστερα από ολέθριο λάθος του Μαυροπάνου που εκμεταλλεύτηκε ο Μικαουτάτζε, που μπήκε στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε παράλληλα στον διερχόμενο Νταβιτασβίλι ο οποίος πλασάροντας από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βλαχοδήμο που αποσόβησε σίγουρο γκολ.

Highlight το σλάλομ του Τσιταϊσβίλι αλλά τελικά… πέναλτι

Στο δεύτερο 15λεπτο η κατάσταση άρχισε να γίνεται ακόμα πιο οριακή, με τον Τσιταϊσβίλι στο 110’ να κάνει μια απίθανη ατομική προσπάθεια περνώντας τους πάντες, ωστόσο ο Βλαχοδήμος είχε και πάλι απάντηση βάζοντας «STOP».

Η τελευταία ευκαιρία ήρθε από πλευράς Γεωργιανών, με τον Μικαουτάτζε στο 120’ να πιάνει ένα γυριστό σουτ εντός της ελληνικής περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε εκτός και κάπως έτσι, ο τελικός οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.



Πιο ψύχραιμη η Γεωργία στα πέναλτι

Εκεί, η Γεωργία αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη, παίρνοντας τελικά την πρόκριση για το Euro 2024 με σκορ 4-2. Ο Κοτσορασβίλι έκανε το 1-0 για τη Γεωργία, με τον Μαμαρντασβίλι να αποκρούει εν συνεχεία το πέναλτι του Μπακασέτα. Ο Νταβιτασβίλι έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους Γεωργιανούς, με τον Μασούρα να μειώνει σε 2-1 για την ελληνική ομάδα και ακολούθως, ήρθε η σειρά της Γεωργίας να αστοχήσει με τον Μικαουτάτζε να στέλνει τη μπάλα άουτ, για να έρθει ο Μπουχαλάκης να ισοφαρίσει για την Εθνική μας σε 2-2. Ο Ντβάλι ξαναέβαλε ωστόσο μπροστά τη Γεωργία κάνοντας το 3-2, αλλά ο Γιακουμάκης δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει στέλνοντας τη μπάλα εκτός. Το τελικό 4-2 για τη Γεωργία «έγραψε» ο Κβεκβεσκίρι.





Γεωργία (Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κβιρκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Σενγκέλια (86’ Τσιταϊσβίλι), Κιτεϊσβίλι (104’ Κβεκβεσκίρι), Κοτσορασβίλι, Κακαμπάτζε, Τσακβετάτζε (104’ Νταβιτασβίλι), Ζιβζιβάτζε (74’ Μικαουτάτζε), Κβαρατσχέλια (109’ Κβιλιτάια)

Ελλάδα (Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (60’ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (106’ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης (67’ Σιώπης), Μάνταλος (98’ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Μασούρας, Πέλκας (60’ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (91’ Γιακουμάκης)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες