5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου 2-2: Ματσάρα με ισοπαλία στο Λονδίνο και όλα θα κριθούν στη Γερμανία! (video)

Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου 2-2: Ματσάρα με ισοπαλία στο Λονδίνο και όλα θα κριθούν στη Γερμανία! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
9/4/2024 23:57
Η Άρσεναλ και η Μπάγερν ήρθαν ισόπαλες 2-2 στο Λονδίνο για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ κι έτσι τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς του Μονάχου την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση, με την Άρσεναλ να μπαίνει πιο δυνατά και να ανοίγει το σκορ με τον Σάκα στο 12'. Η Μπάγερν όμως έβγαλε αντίδραση και πριν λήξει το ημίχρονο έκανε την ανατροπή με τους Γκνάμπρι (18') και Κέιν (42'), έχοντας πάρει το μομέντουμ. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έψαξαν απάντηση και τελικά τη βρήκαν στο 76' με τον Τροσάρ που είχε περάσει νωρίτερα στο γήπεδο. Δοκάρι η Μπάγερν στο 90' με τον Κομάν.Η Άρσεναλ από τη μία φάνηκε πως ήθελε να αναλάβει την πρωτοβουλία και δεν φοβήθηκε τον ρόλο του φαβορί τον οποίο όμως δεν επιβεβαίωσε.

Από την άλλη η Μπάγερν απέδειξε πως μπορεί να μην είναι στην καλύτερη της κατάσταση αλλά δεν μπορεί να την «ξεγράψει» κανείς και έτσι με όπλο την έδρα της θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση την επόμενη Τετάρτη (17/4).

Μπήκε δυνατά η Άρσεναλ, έκανε την ανατροπή η Μπάγερν

Η Μπάγερν στο ξεκίνημα θέλησε να κυκλοφορήσει την μπάλα, με την Άρσεναλ όμως να πιέζει ψηλά και στο 7' να έχει την πρώτη καλή της στιγμή. Το πρέσιγνκ έφερε ένα κλέψιμο στα δεξιά της επίθεσης της, ο Μαρτινέλι βρέθηκε εκτός περιοχής κι έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Οι «κανονιέρηδες» πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και στο 12' άνοιξαν το σκορ. Ο Σάκα πήρε την μπάλα στα δεξιά, μπήκε μέσα στην περιοχή και με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Νόιερ που δεν μπορούσε να αντιδράσει.



Η Άρσεναλ πλέον είχε την υπεροχή στο ματς και στο 16' είχε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Οι παίκτες του Αρτέτα κέρδισαν και πάλι ψηλά την μπάλα, ο Γουάιτ βρέθηκε απέναντι στον Νόιερ όμως σούταρε πάνω στον Γερμανό τερματοφύλακα που μπλόκαρε την μπάλα.

Η Μπάγερν έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει, όμως στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι κατάφερε να ισοφαρίσει. Αυτή τη φορά η δική της πίεση ήταν που είχε αποτέλεσμα, ο Γκορέτσκα βρήκε τον Γκνάμπρι μέσα στην περιοχή και αυτός πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Ράγια για το 1-1.



Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με την Άρσεναλ να έχει την πρωτοβουλία αλλά να δυσκολεύεται να φτιάξει κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Έτσι στο 30' ο Σανέ πήρε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, άφησε πίσω του τον Κίβιορ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και ο Σαλιμπά τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή. Ο Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε στην άλλη γωνία τον Ράγια και έκανε την ανατροπή για την Μπάγερν.



Οι Βαυαροί είδαν πως μπορούν να «χτυπήσουν» την άμυνα των Λονδρέζων και στο 35' λίγο έλειψε να βρουν κι άλλο γκολ, καθώς ο Σανέ έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση αλλά άργησε να τελειώσει τη φάση και κόπηκε από την αντίπαλη άμυνα.

Βρήκε την ισοφάριση η Άρσεναλ και διαμαρτύρεται στο τέλος

H Άρσεναλ θέλησε να μπει δυνατά και στην επανάληψη αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Νόιερ, με την Μπάγερν να «φτιάχνει» την πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, με τον Γκορέτσκα να σουτάρει υπό καλές προϋποθέσεις αλλά το τελείωμα του δεν ήταν ανάλογο στο 57'.

Οι Βαυραροί ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, ο Τούχελ πέρασε τον Κομάν δίνοντας μεγαλύτερη ζωντάνια επιθετικά με τους «κανονιέρηδες» να μην έχουν λύσεις και τον Αρτέτα με τις αλλαγές του να προσπαθεί να ανακατέψει την «τράπουλα»

Ο ρυθμός ήταν σαφώς πιο αργός σε σχέση με το πρώτο μέρος όμως η Άρσεναλ στην πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο έφτασε στην ισοφάριση. Ο Ζεσούς με μία πολύ ωραία ενέργεια «έβγαλε» τον Τροσάρ σε θέση βολής και ο Βέλγος χωρίς κοντρόλ σούταρε με τη μία κάνοντας το 2-2 στο 76'.



Οι παίκτες του Αρτέτα πήραν ψυχολογία με και θέλησαν να φτάσουν στη δική τους ανατροπή όμως αυτοί του Τούχελ ήταν που άγγιξαν το γκολ. Λίγο πριν το χρονόμετρο δείξει τα 90 λεπτά, ο Μουσιάλα σέντραρε από τα αριστερά με τον Κομάν να κάνει την προβολή και την μπάλα να χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ράγια.

Στις καθυστερήσεις η Άρσεναλ πίεσε για τρίτο γκολ και στην τελευταία φάση του αγώνα ο Σάκα βρέθηκε απέναντι στον Νόιερ, υπήρχε επαφή με τον Γερμανό τερματοφύλακα αλλά διαιτητής και VAR συμφώνησαν πως δεν υπάρχει πέναλτι και το παιχνίδι έληξε ισόπαλο.



Άρσεναλ (Αρτέτα) : Ράγια, Γουάιτ, Σαλίμπα, Γκάμπριελ, Κίβιορ (46' Ζιντσένκο), Έντεγκαρντ, Ζορζίνιο (67' Ζεσούς), Ράις, Σακά, Μαρτινέλι (66' Τροσάρ), Χάβερτς (85' Πάρτεϊ)

Μπάγερν Μονάχου (Τούχελ) : Νόιερ, Ντέιβις, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Λάιμερ, Γκνάμπρι (70' Γκερέιρο), Μουσιάλα, Σανέ (66' Κομάν), Κέιν

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες