Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 2-3: Μυθικό παιχνίδι και οριακό προβάδισμα πρόκρισης για τους «μπλαουγκράνα» (videos)

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 2-3: Μυθικό παιχνίδι και οριακό προβάδισμα πρόκρισης για τους «μπλαουγκράνα» (videos)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
10/4/2024 23:52
Η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπαρτσελόνα πρωταγωνίστησαν σ' ένα εκπληκτικό παιχνίδι για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ που διεξήχθη στο «Παρκ ντε Πρενς» και βρήκε θριαμβευτές τους Καταλανούς με 3-2, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά, ενόψει του επαναληπτικού σε έξι βράδια (16/4, 22.00) στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ματς υπήρξαν δύο ανατροπές πριν τελικά η... μπίλια καθίσει στην πλευρά των «μπλαουγκράνα» που αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί και γι' αυτόν τον λόγο ήταν κι εκείνοι που στο φινάλε χαμογέλασαν.Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Ραφίνια ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 37' και ισοφάρισε στο 62'. Ενδιάμεσα οι γηπεδούχοι είχαν φέρει... τούμπα τον αγώνα με τον Ντεμπελέ στο 48' και τον Βιτίνια τρία λεπτά αργότερα.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας είχαν και δύο δοκάρια στην επανάληψη με τους Μπαρκολά και Ντεμπελέ όμως ο Κρίστενσεν στο 77' ήταν εκείνος που... υπέγραψε το μεγάλο διπλό της Μπάρτσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ όσων βρέθηκαν στις εξέδρες του κατάμεστου «Παρκ ντε Πρενς», ήταν και ο Ροναλντίνιο, με τον Βραζιλιάνο θρύλο να έχει φορέσει τις φανέλες και των δύο ομάδων, ενώ κοντά του καθόταν και ο Γάλλος πιλότος της F1, Πιερ Γκασλί.



Ο Ραφίνια «πάγωσε» το «Παρκ ντε Πρενς»

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η Παρί Σεν Ζερμέν ξεκίνησε φουριόζα και στο πρώτο πεντάλεπτο «στρίμωξε» την Μπαρτσελόνα ωστόσο δεν έφτιαξε κάποια κλασική ευκαιρία και στο 5' το σουτ του Εμπαπέ μέσα από την περιοχή πέρασε αρκετά άουτ.

Δευτερόλεπτα αργότερα ήταν οι Καταλανοί εκείνοι που πλησίασαν στο γκολ, με τον Τερ Στέγκεν να κάνει ένα βολέ, το κέντρο της άμυνας των πρωταθλητών Γαλλίας «κοιμήθηκε» και ο Ραφίνια βρέθηκε μόνος του με τον Ντοναρούμα, όμως ο Ιταλός γκολκίπερ σταμάτησε με τα πόδια τον Βραζιλιάνο εξτρέμ.



Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός και στο 7' ο Λι δοκίμασε ένα σουτ από πλάγια δεξιά στο «ύψος» της μεγάλης περιοχής, με τον Τερ Στέγκεν να αποκρούει εύκολα και σταθερά.

Το επόμενο αξιόλογο σουτ που καταγράφηκε ήρθε στο ενδέκατο λεπτό και ήταν εκ νέου για τους Παριζιάνους, με τον Ασένσιο να δοκιμάζει την τύχη του και τον Τερ Στέγκεν να είναι εκ νέου σταθερός.

Στο 20' η Μπάρτσα «άγγιξε» το 0-1. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά με τον Γκουντογκάν, ο Ντοναρούμα έκανε άστοχη έξοδο και ο Λεβαντόφσκι πήρε την κεφαλιά, με τον Νούνο Μέντες να προλαβαίνει πάνω στη γραμμή και να απομακρύνει τον κίνδυνο στη δίχως αμφιβολία σπουδαιότερη στιγμή μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο του παιχνιδιού.



Οι φιλοξενούμενοι ήταν ξεκάθαρο ότι είχαν βρει τον ρυθμό τους και τα πατήματά τους και στο 23' ο Ραφίνια δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, με τον Ντοναρούμα να πραγματοποιεί πολύ καλή και δύσκολη επέμβαση στην αριστερή του γωνία.



Πέντε λεπτά μετά οι γηπεδούχοι απείλησαν. Ο Λι βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε, με τον Τερ Στέγκεν να απομακρύνει και τον Κανσέλο να κάνει πέναλτι στον Εμπαπέ στη συνέχεια, αλλά πριν το μαρκάρισμα του Πορτογάλου μπακ, ο Γάλλος σούπερ σταρ είχε υποδειχθεί σωστά οφσάιντ.

Στο 37' η Μπαρτσελόνα μπήκε σε θέση «οδηγού». Ο Λεβαντόφσκι με ωραία ατομική ενέργεια έβγαλε την ομάδα του στην κόντρα κι έδωσε την μπάλα στον Γιαμάλ. Ο πιτσιρικάς έκανε την πάσα με εξωτερικό φάλτσο, ο Ντοναρούμα δεν απομάκρυνε σωστά και ο Ραφίνια δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.



Θα περίμενε κανείς να βγάλουν αντίδραση οι πρωταθλητές Γαλλίας αλλά δεν το έκαναν και είχαν πολύ σημαντικό πρόβλημα μπροστά στην οργανωμένη άμυνα των Καταλανών που δεν επέτρεπε τη δημιουργία ευκαιριών μπροστά στα «καρέ» της.

Κάπως έτσι το φινάλε του ημιχρόνου βρήκε την Μπάρτσα να είναι μπροστά στο σκορ (0-1) και να έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.



Ο Ντεμπελέ εκτέλεσε την... πρώην και ισοφάρισε και ο Βιτίνια το... γύρισε σ' ένα τρίλεπτο

Στην ανάπαυλα ο Λουίς Ενρίκε αποφάσισε ότι ήθελε να αλλάξει κάτι στην εικόνα της ομάδας του και γι' αυτόν τον λόγο άφησε εκτός τον Ασένσιο ο οποίος ήταν «φάντασμα» και πέρασε στο γήπεδο τον Μπαρκολά.

Οι Παριζιάνοι μπήκαν εκ νέου πολύ δυνατά και στο 48' μετά από διώξιμο του Αραούχο ο -πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα- Ντεμπελέ με μία «κανονιά» νίκησε τον Τερ Στέγκεν και ισοφάρισε βάζοντας πλέον «φωτιά» στο ματς.



Το μομέντουμ ήταν πλέον στην πλευρά των γηπεδούχων οι οποίοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο 51'. Έπειτα από εκπληκτική ομαδική προσπάθεια, ο Βιτίνια βρέθηκε μέσα στην περιοχή με ωραίο διαγώνιο πλασέ «έγραψε» το 2-1 μέσα σε... πανζουρλισμό στις εξέδρες.



Το γήπεδο είχε... κατηφορίσει και κάθε επίθεση της Παρί «μύριζε» γκολ, με την Μπαρτσελόνα να μοιάζει με κομπάρσο στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 55' ο Μπαρκολά βγήκε στην κόντρα και... εκτόξευσε έναν «κεραυνό», με τον Τερ Στέγκεν να διώχνει με τη βοήθεια του δοκαριού σε κόρνερ.



Ξανά ο Ραφίνια με γκολάρα το 2-2 και νέα ανατροπή με τον Κρίστενσεν

Αν και η Μπάρτσα δεν υπήρχε στο χορτάρι, η ποιότητα των ποδοσφαιριστών της έκανε τη διαφορά στο 62'. Ο Πέδρι ο οποίος μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο έκανε μία «μαγική» μπαλιά στον Ραφίνια και ο Βραζιλιάνος με άψογο τελείωμα σημείωσε το 2-2.



Στο 70' ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς, Ραφίνια, εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ και ο Ντοναρούμα μπλόκαρε, ενώ ξανά ο Ιταλός γκολκίπερ απέκρουσε στο σουτ του Ζοάο Φέλιξ στο 73'.

Αμέσως μετά όμως ήταν η Παρί εκείνη που πλησίασε σε δεύτερο γκολ. Ο Βιτίνια βρήκε με ωραία κάθετη μπαλιά τον Ντεμπελέ και ο Γάλλος εξτρέμ πλάσαρε με το δεξί πόδι, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι των «μπλαουγκράνα».



Η Μπαρτσελόνα ήταν εκείνη όμως που πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 77'. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Κρίστενσεν ο οποίος είχε μπει στο γήπεδο δύο λεπτά νωρίτερα με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή πέτυχε το 2-3.



Η Παρί πίεζε στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού και οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν μαζικά. Χρειάστηκε όμως το ρολόι να δείξει το 93ο λεπτό για να καταγραφεί κάποια αξιόλογη φάση, με το σουτ του Εμπαπέ να κοντράρει και να περνάει λίγο δίπλα από την εστία του Τερ Στέγκεν.

Τίποτα τελικά δεν έμελλε να αλλάξει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Άγγλου διαιτητή Άντονι Τέιλορ που βρήκε την Μπάρτσα να πανηγυρίζει τεράστια νίκη με 3-2 και να παίρνει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού την προσεχή Τρίτη (16/4) στην Καταλονία.

Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Μαρκίνιος, Μπεράλδο, Ερναντές, Μέντες, Βιτίνια, Ρουίθ (85' Ράμος), Λι (61' Ζαΐρ-Εμερί), Ασένσιο (46' Μπαρκολά), Ντεμπελέ, Εμπαπέ

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί, Κανσέλο, Σέρχι Ρομπέρτο (61' Πέδρι), Γκουντογκάν (85' Φερμίν Λόπεθ), Ντε Γιονγκ (75' Κρίστενσεν), Ραφίνια (76' Φεράν Τόρες), Γιαμάλ (61' Ζοάο Φέλιξ), Λεβαντόφσκι

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες