12

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ 1-0: Τα βρήκαν «σκούρα» οι Θεσσαλονικείς, αλλά στην Τούμπα… όλα γίνονται (video)

Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ 1-0: Τα βρήκαν «σκούρα» οι Θεσσαλονικείς, αλλά στην Τούμπα… όλα γίνονται (video)

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
11/4/2024 23:58
Προβάδισμα πρόκρισης για τους «4» του Κόνφερενς Λιγκ πήρε η Κλαμπ Μπριζ, η οποία επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 1-0 στο «Γιαν Μπρέιντελ».

Οι Βέλγοι αιφνιδίασαν τους Θεσσαλονικείς και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με το τέρμα του Βέτλεσεν, ενώ ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, έχοντας τις περισσότερες ευκαιρίες με αποκορύφωμα φυσικά το χαμένο πέναλτι του Τιάγκο στο 78’.

Η ομάδα του Λουτσέσκου από την άλλη είχε τις στιγμές της, αλλά έδειξε αδυναμία στην τελική πάσα με αποτέλεσμα να μην έχει δημιουργήσει ούτε μία μεγάλη ευκαιρία σε ολόκληρο το 90λεπτο.Πλέον τα «φώτα» στρέφονται προς τη ρεβάνς της Τούμπας την άλλη Πέμπτη, εκεί που ο ΠΑΟΚ ελπίζει να παρουσιαστεί καλύτερος και μπροστά στον κόσμο του να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Πιάστηκαν στον «ύπνο» οι Θεσσαλονικείς και το «πλήρωσαν» πολύ νωρίς

Με τους «ασπρόμαυρους» να μπαίνουν δυναμικά και να έχουν την πρώτη καλή στιγμή πριν καν συμπληρωθούν 2 λεπτά ξεκίνησε το ματς στο «Γιαν Μπρέιντελ», όταν ο Τάισον εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση και ο Σαμάτα πήρε τη γυριστή κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Το θετικό «μπάσιμο» της ομάδας του Λουτσέσκου ωστόσο δεν είχε διάρκεια, με τους Βέλγους να παίρνουν άμεσα τον έλεγχο του αγώνα και στο 6ο λεπτό να ανοίγουν το σκορ, με τον Βέτλεσεν να δέχεται τη μπάλα μέσα στην περιοχή των «ασπρόμαυρων» ύστερα από ωραία ομαδική συνεργασία και όντας εντελώς αμαρκάριστος να «εκτελεί» τον Κοτάρσκι από το σημείο του πέναλτι για το 1-0.



Το γρήγορο αυτό τέρμα σόκαρε τους φιλοξενουμένους, οι οποίοι λίγο έλειψε να δεχθούν και δεύτερο τέρμα τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Ντε Κάιπερ να κάνει ένα πολύ επικίνδυνο γύρισμα και τον Τιάγκο να μην προλαβαίνει για εκατοστά να ακουμπήσει τη μπάλα για να της δώσει πορεία προς την κενή εστία, αφού ο Κοτάρσκι είχε εξουδετερωθεί.

Σε αυτό το σημείο ήταν η ώρα του ΠΑΟΚ να αντιδράσει και στο 14’ ο Τάισον βγήκε σε μια κόντρα με χώρο μπροστά του, την κατάλληλη στιγμή πέρασε στον Σαμάτα, ο οποίος όμως από πλάγια θέση δεν μπόρεσε το κάτι παραπάνω και το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Σπίλερς και κατέληξε σε κόρνερ.

Από εκεί και πέρα το θέαμα άρχισε να υποβαθμίζεται λόγω των δυνατών μονομαχιών και της καλύτερης οργάνωσης των δύο αμυνών και είναι χαρακτηριστικό ότι έπρεπε να φτάσουμε στο 37ο λεπτό προκειμένου να έρθει η επόμενη καλή στιγμή στην αναμέτρηση, με το σουτ του Βέτλεσεν από ευνοϊκή θέση μέσα από την περιοχή των «ασπρόμαυρων» να μπλοκάρεται από τον Κετζιόρα και να βγαίνει κόρνερ. Από το κόρνερ αυτό, η Μπριζ έχασε μεγάλη ευκαιρία, ωστόσο η μπάλα κατά την εκτέλεση είχε περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου, οπότε η φάση ήταν σαν να μην έγινε.

Δύο λεπτά μετά οι παίκτες του Λουτσέσκου απάντησαν, με το μακρινό σουτ του Μεϊτέ να φεύγει πολύ ψηλά, ενώ στο 40’, οι γηπεδούχοι πλησίασαν σε δεύτερο γκολ, όταν από τη σέντρα του Βέτλεσεν, ο Τιάγκο «έπιασε αέρα» μην μπορώντας έτσι να απειλήσει τον Κοτάρσκι.

Το παιχνίδι απέκτησε για λίγο και πάλι ρυθμό με τον Τάισον στο 44’ να πιάνει ένα φαλτσαριστό σουτ που ωστόσο έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Γιάκερς, ενώ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Σάμπε από πλευράς Μπριζ, είδε το δυνατό του σουτ εκτός περιοχής να κοντράρει και να φεύγει σε κόρνερ.

Κάπως έτσι, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, με τους γηπεδούχους να «πατάνε» καλύτερα και να προηγούνται στο σκορ και την ελληνική ομάδα να μην μπορεί με τίποτα να γίνει επικίνδυνη για την άμυνα των Βέλγων.

Ήρωας Κοτάρσκι, κράτησε τον ΠΑΟΚ «ζωντανό»

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με διάθεση να αιφνιδιάσει στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η σφοδρή σύγκρουση του Σαμάτα με τον Σπίλερς έφερε ολιγόλεπτη διακοπή στο ματς και του «έκοψε» προσωρινά τον ρυθμό, με την πρώτη ενδιαφέρουσα στιγμή να έρχεται από πλευράς γηπεδούχων, όταν ο Σκόρας στο 52’ βρήκε χώρο αλλά σούταρε ψηλά.

Δύο λεπτά μετά οι Θεσσαλονικείς βγήκαν με χώρο στην κόντρα, όμως η σέντρα του Ζίβκοβιτς δεν βρήκε συμπαίκτη και στην αντεπίθεση, η Μπριζ απείλησε με τον Γιουτγκλά να βγαίνει σε αρκετά πλεονεκτική θέση από πλάγια αλλά το πλασέ του με το εξωτερικό ήταν κάκιστο και έφυγε εκτός.

Ο αγώνας άρχισε να παίρνει τα πάνω του με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και ο Γιουτγκλά και πάλι στο 58’ «άγγιξε» το 2-0 για τη Μπριζ, όταν μετά από ολιγωρία στην άμυνα του ΠΑΟΚ, πλάσαρε τον Κοτάρσκι από θέση βολής, ωστόσο ο πορτιέρο των «ασπρόμαυρων» απέκρουσε με υπερένταση.



Στο 61’ ο Σκόρας επιχείρησε με φάουλ να απειλήσει αλλά η εκτέλεσή του έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι, ενώ ένα λεπτό μετά ο ίδιος παίκτης αναστάτωσε ξανά την άμυνα των φιλοξενούμενων αλλά το γύρισμά του δεν βρήκε συμπαίκτη.

Το ματς άρχισε να ανοίγει περισσότερο με τον ΠΑΟΚ να είναι πιο τολμηρός και στο 66’ οι «ασπρόμαυροι» θα μπορούσαν να έχουν φέρει το ματς στα ίσα, όταν ο Τάισον έφυγε ταχύτατα στην κόντρα απέναντι στην ανοργάνωτη άμυνα των Βέλγων, τη σωστή στιγμή άνοιξε στα αριστερά για τον Ζίβκοβιτς, όμως η παράλληλη πάσα του Σέρβου δεν ήταν η κατάλληλη και αντ’ αυτού κόντραρε και κατέληξε στα χέρια του Γιάκερς.

Στο 72’ η ομάδα του Λουτσέσκου πλησίασε και πάλι στην ισοφάριση αλλά από το γέμισμα του Ζίβκοβιτς ο Οζντόεφ δεν κατάφερε για πολύ λίγο να μπει στην πορεία της μπάλας, ενώ δύο λεπτά μετά ο νεοεισελθών Νούσα απείλησε τον Κοτάρσκι με σουτ από τα αριστερά, με τον κίπερ των φιλοξενούμενων όμως να αντιδρά σωστά.



Τα πολύ δύσκολα για τον ΠΑΟΚ ωστόσο, ήρθαν στο 76’, όταν ο Κοτάρσκι ανέτρεψε τον Ονιεντίκα με τον ρέφερι να δίνει πέναλτι στους Βέλγους, το οποίο εκτέλεσε ο Τιάγκο, με τον Κροάτη τερματοφύλακα όμως να αποκρούει και να κρατάει «ζωντανή» την ομάδα του.



Από εκεί και πέρα ο ρυθμός άρχισε να «σβήνει» και δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη στιγμή στο ματς, πλην μιας εκτέλεσης φάουλ του Ντεσπόντοφ στο 93’ που μπλόκαρε εύκολα ο Γιάκερς, με το 1-0 που σημειώθηκε στο 6’ να είναι και το τελικό σκορ.

Κλαμπ Μπριζ (Χάγιεν): Γιάκερς, Σπίλερς (56’ Ορντόνιες), Μέχελε, Ντε Κάιπερ, Σάμπε, Ονιεντίκα, Βανάκεν, Βέτλεσεν (73’ Μπαλάντα), Σκόρας, Γιουτγκλά (73’ Νούσα), Τιάγκο

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (81’ Γιόνι), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (72’ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας (62’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (72’ Τόμας)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες