18

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ρουντ - Τσιτσιπάς 0-2: «Βασιλιάς» του Μόντε Κάρλο ξανά ο Στέφανος! (video)

Ρουντ - Τσιτσιπάς 0-2: «Βασιλιάς» του Μόντε Κάρλο ξανά ο Στέφανος! (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
14/4/2024 17:54
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποιώντας εμφάνιση που θύμισε τον τενίστα που έφτασε μία... ανάσα από το Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης πριν λίγο καιρό, νίκησε 2-0 τον Κάσπερ Ρουντ (Νο. 8 στην παγκόσμια κατάταξη) σε μία ώρα και 37 λεπτά και κατέκτησε τον τίτλο στο Masters 1000 του Μόντε Κάρλο για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Σε μία πορεία που θύμισε Grand Slam, αφού απέκλεισε ακόμα τον Σίνερ, τον Σβέρεφ και τον Κατσάνοφ, ο Τσιτσιπάς έπαιξε καταπληκτικό τένις, έδειξε χαρακτήρα και μέταλλο όταν το τελικός έδειξε να «στραβώνει» και τελικά κατέκτησε τον 11ο τίτλο της καριέρας του και πρώτο για το 2024.Η καλή μέρα λένε πως φαίνεται από το πρωί, έτσι και ο Τσιτσιπάς φάνηκε πως μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, έχοντας εξαιρετικές επιστροφές στο σερβίς του Ρουντ στο πρώτο γκέιμ παρ' ότι το έχασε στις λεπτομέρειες.

Από εκεί και πέρα όμως ακολούθησε πραγματικά «καταιγίδα» από πλευράς Στέφανου, που ισοφάρισε άμεσα με λοβ γκέιμ στο δικό του σερβίς και εκμεταλλευόμενος τα πολλά αβίαστα λάθη του Νορβηγού αντιπάλου του έφτασε στο μπρέικ στη συνέχεια παίρνοντας προβάδισμα 2-1.



Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν έχασε την ευκαιρία να «σφραγίσει» το μπρέικ, αλλά ζορίστηκε πολύ,κάνοντας και ο ίδιος λάθη, στο επόμενο γκέιμ, όπου ήταν πάντως ψύχραιμος «σβήνοντας» τρία μπρέικ πόιντ του Ρουντ και τελικά υπερασπίστηκε το σερβίς του φτάνοντας στο 3-1.



Έχοντας πάρει... φόρα, έφτασε μάλιστα σε νέο μπρέικ στο σερβίς του Ρουντ, που πάλεψε πολύ στα τελευταίο δύο γκέιμ, αλλά ο Τσιτσιπάς κάνοντας σχεδόν το... τέλειο παιχνίδι και «εξουσιάζοντας» τον ρυθμό των ράλι με τα τρομερά φόρχαντ του, πήρε το πρώτο σετ με 6-1 αποκτώντας προβάδισμα για τον τίτλο.





O Ρουντ πάντως έβγαλε αντίδραση και στο πρώτο γκέιμ του 2ου σετ προηγήθηκε 30-0 «φλερτάροντας» με το μπρέικ, αλλά ο Τσιτσιπάς βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψει την κατάσταση, «σβήνοντας» μπρέικ πόιντ και υπερασπιζόμενος στο φινάλε το σερβίς του, με τον Νορβηγό πάντως να απαντά με λοβ γκέιμ στο δικό τους σερβίς ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Στέφανος με αρκετό κόπο πήρε εκ νέου προβάδισμα 2-1 στα γκέιμ, αλλά η ποιότητα και ευστοχία των σερβίς του είχε αρχίσει να φθίνει φανερά και ο Ρουντ φαινόταν να ελέγχει τον ρυθμό του ματς, ισοφαρίζοντας άμεσα με σχετική άνεση σε 2-2 στο δικό τους σερβίς. Στο 5ο γκέιμ τα καλά σερβίς του Τσιτσιπά εμφανίστηκαν ξανά και «καθάρισε» φτάνοντας στο 3-2.





Ωστόσο στο αμέσως επόμενο γκέιμ επέστρεψε χάρη σε εκπληκτικά μπακχαντ, από το 40-15 και βρέθηκε αβαντάζ και μπρέικ πόιντ, αλλά ο Ρουντ δεν έχασε την ψυχραιμία του και βγήκε από τη δύσκολη θέση φτάνοντας στην ισοφάριση.

Το 7ο γκέιμ ήταν το μεγαλύτερο σε διάρκεια και το πιο συγκλονιστικό του τελικού, αφού διήρκησε σχεδόν 13 λεπτά κια αυτό ενώ όλα έδειχναν πως θα τέλειωναν όταν ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 40-0.

Ο Ρουντ δείχνοντας την κλάση του, την ώρα που το ποσοστό του Στέφανου έπεσε στο 43% αναφορικά με τα πρώτα σερβίς, όχι απλά ισοφάρισε αλλα έφτασε αβαντάζ, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής παρ' ότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο «έσβησε» τρία μπρέικ πόιντ, χάνοντας παράλληλα δύο ευκαιρίες να πάρει αυτός το σετ, αλλά η τρίτη ήταν και.... φαρμακερή αφού κράτησε το σερβίς του και πήρε προβάδισμα με 4-3.

Ακολούθησαν δύο λοβ γκέιμ, ένα για κάθε τενίστα, με τον Νορβηγό αρχικά να ισοφαρίζει και τον Τσιτσιπά να απαντά ανάλογα, παίρνοντας προβάδισμα 5-4 και φέρνοντας τον Ρουντ να σερβίρει για να μείνει στο ματς.

Εκεί ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε προβάδισμα 30-0, με τον Νορβηγό να ισοφαρίζει, αλλά στη συνέχεια να κάνει λάθος το οποίο έδωσε μπρέικ πόιντ στον Στέφανο, που δεν έχασε την ευκαιρία και πήρε τον πόντο ολοκληρώνοντας με μπρέικ μία καταπληκτική πορεία που τον έφερε στην κορυφή στο Μονακό.





Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες