5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1: Στα «ερυθρόλευκα» το ντέρμπι και ζωντανός για το πρωτάθλημα (video)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1: Στα «ερυθρόλευκα» το ντέρμπι και ζωντανός για το πρωτάθλημα (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
21/4/2024 22:32
Ο Ολυμπιακός λίγες μέρες μετά τον ιστορικό θρίαμβο στην Κωνσταντινούπολη, επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 6η αγωνιστική των πλει-οφ της Σούπερ Λιγκ και έμεινε ζωντανός για το πρωτάθλημα. Κίνι (27’) και Μαρτίνς (61’) τα γκολ των Πειραιωτών, μείωσαν στις καθυστερήσεις με Αντόνιο (90+3’) οι Θεσσαλονικείς που είχαν διαιτητικά παράπονα και στα δύο τέρματα των γηπεδούχων.

Παρά το εκτεταμένο ροτέισον από τον Μεντιλίμπαρ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα. Με τη νίκη, οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 66 βαθμούς, μείωσαν στο -1 τη διαφορά από τον 3ο ΠΑΟΚ και διατηρήθηκαν στο -6 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ με ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τους «ασπρόμαυρους» στην Τούμπα.

Οι Πειραιώτες, έχοντας… φόρα από την Κωνσταντινούπολη κέρδισαν τη μάχη του κέντρου, δεν επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός και πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με Κίνι (27’) και Μαρτίνς (61’). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» από την πλευρά του απείλησε για πρώτη φορά στο 77ο λεπτό και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον νεοεισελθόντα Αντόνιο. Να σημειωθεί πως οι Θεσσαλονικείς είχαν πολλά παράπονα για τη διαιτησία θεωρώντας ότι δεν υπήρξε πέναλτι στη φάση του πρώτου γκολ αλλά και φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης που σημειώθηκε το δεύτερο τέρμα.Γενναίο ροτέισον από Μεντιλίμπαρ, με.... συνταγή Νοεμβρίου ο Λουτσέσκου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον αγώνα της Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τζολάκης ήταν κάτω από την εστία ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από Ρίτσαρντς, Άμπι, Ρέτσο και Κίνι. Τριάδα στα χαφ ήταν οι Όρτα, Ιμπόρα και Τσικίνο, στα δύο άκρα οι Ποντένσε και Μαρτίνς ενώ στη κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ναβάρο.

Από την πλευρά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε την ίδια αρχική ενδεκάδα που κατέβασε στο προηγούμενο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 5 Νοεμβρίου όπου η ομάδα του κέρδισε με 4-2. Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, η άμυνα αποτελούνταν από Μπάμπα, Κουλιεράκη, Κεζντιόρα και Σάστρε και το κέντρο με Μεϊτέ, Οζντόεφ. Στα δύο άκρα βρίσκονταν οι Τάισον και Ζίβκοβιτς ενώ ο Μούργκ έπαιζε πίσω από τον προωθημένο Μπράντον.

Καλύτερος ο Ολυμπιακός και προβάδισμα με την… τρίτη

Ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ψάχνοντας τον τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και στο πρώτο τέταρτο σκόραρε δις με τον Ναβάρο, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Ισπανός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο Ισπανός φορ έφευγε διαρκώς στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και μ’ αυτό τον τρόπο κέρδισε πέναλτι στο 25’ σε σπρώξιμο του Κουλιεράκη. Οι «ασπρόμαυροι» διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση θεωρώντας ότι ο άσος του Ολυμπιακού έπεσε εύκολα αλλά μετά από τσεκ από το VAR η απόφαση έμεινε όπως είχε. Ο Ποντένσε ανέλαβε την εκτέλεση, ο Κοτάρσκι έπεσε σωστή στη γωνία αλλά η άμυνα των φιλοξενούμενων πιάστηκε στον ύπνο και ο Κίνι σκόραρε με σουτ στην επαναφορά, ανοίγοντας το σκορ στο ντέρμπι.

Δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα ο ΠΑΟΚ, έλεγχαν το ματς οι «ερυθρόλευκοι»

Το μομέντουμ άνηκε στον Ολυμπιακό ο οποίος συνέχιζε να πιέζει και στο 29’ πλησίασε σε δεύτερο τέρμα με κεφαλιά του Ναβάρο μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ έχοντας εκτός αγώνα τους δύο χαφ, Μεϊτέ και Οζντόεφ, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να φανεί απειλητικός, με τους Πειραιώτες να έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι. Σε μια από τις λίγες περιπτώσεις που οι παίκτες του Λουτσέσκου πάτησαν με αξιώσεις στα καρέ των γηπεδούχων, ο Ζίβκοβιτς επιχείρησε σουτ λίγο μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα κόντραρε στον Τσικίνιο.

Δεύτερο γκολ με Μαρτίνς και «ασπρόμαυρες» «φωνές»

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον ΠΑΟΚ να παρουσίαζε το ίδιο πρόβλημα στα χαφ με αποτέλεσμα να μην μπορούσε να ελέγξει το ρυθμό. Στο 59’ ο Λουτσέσκου επιχείρησε να ανακατέψει την τράπουλα περνώντας τον Ντεσπότοφ αντί του Μουργκ καθώς και τον Σαμάτα στη θέση του Τόμας, αλλά οι «ασπρόμαυροι» συνέχιζαν να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγματα με βαθιές μπαλιές από τα μετόπισθεν.

Ο Ολυμπιακός έλεγχε χωρίς προβλήματα το παιχνίδι και χρειάστηκε μια φάση για να πετύχει δεύτερο τέρμα. Στο 61’ ο Ποντένσε συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Όρτα και έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Ζέλσον ο οποίος με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ του Σάστρε στο ξεκίνημα της φάσης, ωστόσο διαιτητής και VAR μέτρησαν κανονικά το γκολ.

Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να πιέζουν απειλώντας στο 70’ με σουτ του Ποντένσε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Λουτσέσκου προχώρησε σε νέα αλλαγή περνώντας τον Σβαμπ αντί του Μεϊτέ.

Πρώτη απειλή στο 77’ για τον «Δικέφαλο του Βορρά»

Η πρώτη μεγάλη φάση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 77’. Ο Μπάμπα πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα, η μπάλα βρήκε στον Ρέτσο και άλλαξε πορεία όμως ο Τζολάκης έπεσε σωτήρια στη γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά στην περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ακολούθησαν μαζικές αλλαγές, με τον Μεντιλίμπαρ να «φρεσκάρει» την ομάδα με τους Μασούρα και Έσε αντί των Μαρτίνς και Τσινίνιο αντίστοιχα, ενώ ο Λουτσέσκου ολοκλήρωσε τις αλλαγές με την είσοδο των Αντόνιο και Ότο στη θέση των Τάισον και Σάστρε.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή στο τελευταίο κομμάτι του ματς αλλά ο Ολυμπιακός αμύνονταν σωστά και στο 84’ είχε καλή στιγμή στην κόντρα επίθεση με σουτ του Όρτα το οποίο μπλόκαρε ο Κοτάρσκι. Στο επόμενο λεπτό ο Πορτογάλος άσος έδωσε τη θέση του στον Καρβάλιο ενώ ο Ελ Καμπί αντικατέστησε τον Ναβάρο που αποθεώθηκε από τον κόσμο.

Μείωσε στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ με Αντόνιο

Το ματς κυλούσε χωρίς μεγάλες φάσεις ώσπου στο 90+2’ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει σε 2-1. Οι παίκτες του Λουτσέσκου κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα, με τον Ζίβκοβιτς να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Μάρκος Αντόνιο να πιάνει την προβολή προ του Ρέτσου στην «καρδιά» της άμυνας, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Στα τελευταία λεπτά το ματς έγινε ροντέο, με τον Κοτάρσκι να προωθείται σε κόρνερ του ΠΑΟΚ και να μένει μπροστά για αρκετή ώρα, ωστόσο δεν σημειώθηκε κάποια φάση και το 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού έμεινε ως το φινάλε.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ρίτσαρντς, Αμπι, Ρέτσος, Κίνι (94' Βέζο), Ορτα (85' Καρβάλιο), Ιμπόρα, Τσικίνιο (78' Εσε), Ποντένσε, Μαρτίνς (78' Μασούρας) και Ναβάρο (85' Ελ Καμπί).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεζντιόρα, Σάστρε (79' Οτο), Μεϊτέ (74' Σβαμπ), Οζντόεφ, Μουργκ (59' Ντεσπότοφ), Τάισον (79' Μάρκος Αντόνιο), Ζίβκοβιτς και Μπράντον Τόμας (59' Σαμάτα).

Σχόλια

Milan 22/4/2024 00:07

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες