Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Έμερι: «Πολύ ανταγωνιστικός και παθιασμένος προπονητής ο Μεντιλίμπαρ»

Έμερι: «Πολύ ανταγωνιστικός και παθιασμένος προπονητής ο Μεντιλίμπαρ»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
2/5/2024 05:00
Ο Ουνάι Έμερι εν όψει του πρώτου αγώνα με τον Ολυμπιακό για τους «4» του Κόνφερενς Λιγκ έπλεξε το εγκώμιο του συμπατριώτη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στάθηκε στους στόχους της Άστον Βίλα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη αλλά και στο αμυντικό θέμα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια.

Όσα δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός της Άστον Βίλα στη συνέντευξη Τύπου για τον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο Κόνφερενς Λιγκ:

Για το επιτυχημένο ευρωπαϊκό παρελθόν του έχοντας κατακτήσει τέσσερις φορές το Γιουρόπα Λιγκ: «Δεν θέλω να θυμάμαι το παρελθόν μου στην Ευρώπη. Φυσικά ξέρω ότι είναι επιτυχημένο λίγο ή πολύ, αλλά θέλω να εστιάσω σε κάθε στιγμή. Το παρελθόν είναι σημαντικό για εμένα για τα επιτεύγματα αλλά όχι το μέλλον. Μπορώ να χρησιμοποιήσω τις εμπειρίες μου, αλλά το θέμα είναι να δημιουργήσω έναν νέο επιτυχημένο τρόπο και να προσπαθήσω να απολαύσω έναν νέο τρόπο. Είμαι εδώ επειδή ήμουν περισσότερο επιτυχημένος και πάντα συγκεντρώνομαι στην Ευρώπη».Για την μονομαχία του με τον συμπατριώτη του Μεντιλίμπαρ: «Είναι ένας πολύ επιτυχημένος προπονητής στην Ισπανία. Πάντα τον σέβομαι πολύ γιατί είναι πολύ ανταγωνιστικός, είναι ένας πολύ παθιασμένος προπονητής όπως εγώ και είναι πετυχημένος. Του αξίζει να έχει αυτή την ευκαιρία στην Ευρώπη όπως είχε πέρυσι στη Σεβίλλη όταν κέρδισε το Γιουρόπα Λιγκ Θα τον σεβαστώ πολύ γιατί γνωρίζω τον ανταγωνιστικό τρόπο που συνήθως χτίζει με τις ομάδες του».

Για την πετυχημένη πορεία σε δύο μέτωπα, Κόνφερενς Λιγκ και Πρέμιερ Λιγκ: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για το Κόνφερενς Λιγκ. Έχουμε πολύ κίνητρο με την Πρέμιερ Λιγκ. Δεν αλλάζει το πρώτο μου μήνυμα, η πιο σημαντική διοργάνωση είναι η Πρέμιερ Λιγκ, μετά ακολουθούν το Κύπελλο, το Λιγκ Καπ και το Κόνφερενς Λιγκ. Αν φτάσουμε στο τέλος της σεζόν να είμαστε διεκδικητές, φυσικά η σημασία αλλάζει λίγο. Οι παίκτες έχουν ανταποκριθεί πολύ καλά, αλλά είναι πολύ δύσκολο να το διατηρήσουμε μακροχρόνια».

Για τον πρώτο ευρωπαϊκό ημιτελικό της Άστον Βίλα από το 1982 και την ευκαιρία για τρόπαιο: «Ακόμα και όταν έφτασα εδώ, ο πρώτος μου στόχος ήταν να προκριθούμε στην Ευρώπη. Κάναμε μία πολύ μεγάλο προσπάθεια και βρισκόμαστε στο Γιουρόπα Λιγκ, το απολαμβάνουμε. Ακόμα και να παίζουμε με κάποιες ομάδες σε πρωταθλήματα όπου το επίπεδο είναι χαμηλότερο από εμάς. Ξεκινήσαμε στη Βαρσοβία και χάσαμε, με την Ζρίνσκι κερδίσαμε στο 90ο λεπτό και ισοφαρίσαμε στην έδρα τους. Η εμπειρία μου στην Ευρώπη είναι ότι είναι πάντα πολύ δύσκολο. Είμαστε η μόνη αγγλική ομάδα που έχει απομείνει στην Ευρώπη».

Σχετικά με τα γκολ που δέχεται η ομάδα του: «Η καθαρή εστία είναι πολύ σημαντική γιατί είναι το πρώτο βήμα για να αποφύγεις την ήττα. Αν δεν κρατάς το μηδέν και κερδίζεις, είμαι χαρούμενος. Το να είμαστε δυνατοί αμυντικά σημαίνει να κρατάμε καθαρή τη εστία και αυτό είναι το μήνυμά μας. Αναλύουμε και προσπαθούμε να το αποφύγουμε αλλά το αποδεχόμαστε. Βάζουμε πολλά γκολ. Η απαίτησή μου ως προπονητής είναι να γίνουμε καλύτεροι αμυντικά αλλά συνολικά πρέπει να αποδεχτούμε ότι είμαστε συνεπείς».

Για τους τραυματίες: «Ο Ζανιόλο ένιωθε καλύτερα και σκεφτόμαστε να τον συμπεριλάβουμε στην αποστολή. Οι Τιέλεμανς, Εμιλιάνο και Μορένο δεν είναι διαθέσιμοι. Την Κυριακή δεν ξέρω».

Για την απουσία του Μαρτίνες: «Ο Μαρτίνες είναι πολύ ανταγωνιστικός, πολύ σημαντικός και μας βοήθησε πολύ. Αλλά, η κίτρινη κάρτα και ένας μικρός τραυματισμός, πρέπει να προστατεύσουμε και να ωθήσουμε έναν άλλο παίκτη στην ομάδα. Ο Ρόμπιν Όλσεν είναι πολύ ανταγωνιστικός. Η ομάδα πιστεύει σε αυτόν και εμπιστεύεται τις εμφανίσεις του. Το Σάββατο έπαιξε 45 λεπτά με την Τσέλσι και μας έσωσε. Είναι ένας ταπεινός άνθρωπος και ελπίζουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει και μπορεί να νιώθει άνετα όταν παίζει».

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες