5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Επίσημο: Αποχωρεί ο Μόγιες από την Γουέστ Χαμ

Επίσημο: Αποχωρεί ο Μόγιες από την Γουέστ Χαμ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/5/2024 20:30
Η Γουέστ Χαμ γνωστοποίησε την αποχώρηση του Ντέιβιντ Μόγιες από τον πάγκο της ομάδας στο φινάλε της σεζόν, λίγες ώρες μετά τη πληθώρα δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι τα «σφυριά» έχουν δώσει τα χέρια με τον Γιούλεν Λοπετέγκι για να διαδεχτεί τον 61χρονο τεχνικό.

Μία ημέρα μετά τη συντριβή με 5-0 από την Τσέλσι, η Γουέστ Χαμ ανακοίνωσε ότι δε θα ανανεώσει το συμβόλαιο της με τον Ντέιβιντ Μόγιες. Ως εκ τούτου ο 61χρονος προπονητής θα αποτελέσει παρελθόν στο φινάλε της σεζόν κλείνοντας έναν καθόλα πετυχημένο κύκλο 3,5 ετών στον πάγκο των «σφυριών».Ο Σκωτσέζος τεχνικός ανέλαβε την Γουέστ Χαμ για δεύτερη φορά τον Δεκέμβριο του 2019 διαδεχόμενος τον Μανουέλ Πελεγκρίνι. Βρήκε την ομάδα στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού και κατάφερε να τη διατηρήσει στην Πρέμειρ Λιγκ.

Τη σεζόν 2020–21, ο Μόγιες οδήγησε τη Γουέστ Χαμ σε ρεκόρ 65 πόντων στην Πρέμιερ Λιγκ, τερματίζοντας στην έκτη θέση και εξασφαλίζοντας την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα κέρδισε 19 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένων εννέα εκτός έδρας, και τα δύο ρεκόρ για τον σύλλογο.

Την επόμενη χρονιά η ομάδα τερμάτισε στην 7η θέση και έφτασε έως τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα νικήτρια Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Το πικ σημειώθηκε τη σεζόν 2022-23 όπου και τα «σφυριά» κατέκτησαν αήττητοι το Κόνφερενς Λιγκ με 12 νίκες και μία ισοπαλία. Στο πρωτάθλημα τερμάτισαν μόλις στην 14η θέση, τη χαμηλότερη οποιοδήποτε συλλόγου που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Τη φετινή σεζόν η Γουέστ Χαμ έφτασε ένα βήμα πριν τη 3η διαδοχική παρουσία σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης αφού αποκλείστηκε στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ από την Λεβερκούζεν. Στο πρωτάθλημα οι Λονδρέζοι βρίσκονταν σε ευρωπαϊκή τροχιά στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν αλλά εν τέλει δεν κατάφεραν να αντέξουν ως το τέλος. Ο Μόγιες δέχτηκε αρκετή κριτική από οπαδούς και Μέσα για το παθητικό στυλ παιχνιδιού της ομάδας και εν τέλει η διοίκηση αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του.

Διάδοχος του φέρεται ότι θα είναι ο Γιούλεν Λοπετέγκι καθώς ουκ ολίγα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η αγγλική ομάδα έχει δώσει τα χέρια με τον Ισπανό τεχνικό ο οποίος βρίσκεται χωρίς σύλλογο από το καλοκαίρι όταν και αποχώρησε από την Γουλβς λίγο πριν την έναρξη της σεζόν.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες