9

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Μάλτα - Ελλάδα 0-2: Νικηφόρο «ξεμούδιασμα» με αρκετές δοκιμές

Μάλτα - Ελλάδα 0-2: Νικηφόρο «ξεμούδιασμα» με αρκετές δοκιμές

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
11/6/2024 20:50
Χωρίς να δυσκολευτεί η Εθνική Ελλάδας επικράτησε 2-0 της αντίστοιχης της Μάλτας σε φιλική αναμέτρηση στην Αυστρία.

Η «γαλανόλευκη» μπήκε πολύ δυνατά και με γκολ των Μπακασέτα (7' πεν.) και Τζόλη (15') έβαλε από πού νωρίς βάσεις νίκης, ενώ στη συνέχεια διατήρησε το προβάδισμά της, έχοντας κάποιες ευκαιρίες για τουλάχιστον ένα ακόμα τέρμα, τη στιγμή που απειλήθηκε ελάχιστα, σε ένα παιχνίδι που αμφότερες οι ομάδες πραγματοποίησαν πολλές δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα.

Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου πως ο Νίκος Παπαδόπουλος, στο τελευταίο ματς στον πάγκο της Εθνικής αφού είχε αναλάβει ως υπηρεσιακός και μετά την εκλογή νέου προέδρου στην ΕΠΟ, αναμένεται να γίνει κίνηση για ομοσπονδιακό προπονητή, έδωσε ευκαιρίες σε πολλούς νέους παίκτες, με τους Μανδά, Τζολάκη, Ντόη και Τσιγγάρα να κάνουν σήμερα το διεθνές ντεμπούτο τους.Συνεπώς τα φιλικά της Ελλάδας ολοκληρώθηκαν με μία νίκη και μία ήττα, από τη Γερμανία με 2-1 την Παρασκευή (7/6) όπου η εμφάνιση πάντως άφησε υποσχέσεις, και πλέον στρέφεται στις επόμενες επίσημες υποχρεώσεις τον προσεχή Σεπτέμβριο για το Nations League.

Γρήγορο... «καθάρισμα»

Αλλαγμένη κατά 8/11 ξεκίνησε η Εθνική στο φιλικό με τη Μάλτα, με τη διαφορά δυναμικότητας όμως να είναι εμφανής από το πρώτο λάκτισμα της αναμέτρησης.

Μόλις στο 2' εξάλλου ο Μασούρας βρήκε τον Τζόλη εντός περιοχής, με τον νεαρό επιθετικό να σουτάρει μετά από δύο προσποιήσεις, αλλά τον Αλ Τούμι να είναι σε σωστή θέση και να μπλοκάρει. Στο 4' η προβολή του Ρέτσου, έπειτα από στημένη φάση, έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, αλλά στο 6' ο Σάλιακας έκανε βαθιά μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, βρίσκοντας τον Παυλίδη ο οποίος πέρασε τον Αλ Τούμι, που τον ανέτρεψε προ κενής εστίας και ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός της Εθνικής, Τάσος Μπακασέτας, που δεν αστόχησε και της έδωσε το προβάδισμα, ενώ στο 15' έπειτα από πρέσινγκ ψηλά, έγινε το κλέψιμο και οι Μασούρας-Παυλίδης συνεργάστηκαν πανέμορφα, με τη μπάλα να φτάνει στον Τζόλη, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Η «γαλανόλευκη» δεν κατέβασε ρυθμό απειλώντας στη συνέχεια τόσο με σουτ του Σάλιακα, που ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Αλ Τούμι στο 17', όσο και στο 25' ξανά με τον ίδιο παίκτη, ενώ στο 25' ύστερα από πάτημα του Μπακασέτα, ο Παυλίδης δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά.

Το επόμενο δεκάλεπτο βρήκε τους Μαλτέζους να πηγαίνουν το ματς στη δύναμη, με τις μονομαχίες να γίνονται πιο σκληρές και να προκαλείται ένας μικρός εκνευρισμός. Στο 31' μάλιστα ο Μπόνγκ έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής αλλά ο Τζολάκης έδιωξε σε κόρνερ, στην πρώτη τελική προς την εστία του.

Ο ρυθμός σταδιακά έπεσε πού, με την Ελλάδα να διατηρεί πάντως τον έλεγχο, αλλά να απειλεί ουσιαστικά μόνο με μία κεφαλιά του Μάνταλου στο 38', την οποία μπλόκαρε ο Αλ Τούμι, ενώ στο 45' ο Τζόλης βρέθηκε σε καλή θέση εντός περιοχής αλλά σούταρε πολύ άστοχα και το πρώτο μέρος έληξε χωρίς κάτι άλλο ιδιαίτερο.

Με διάθεση αλλά χωρίς ρυθμό

Η Ελλάδα ξεκίνησε με όρεξη και το δεύτερο μέρος και στο 50' απείλησε με δυνατό σουτ του Μπακασέτα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ ο αρχηγός δοκίμασε ξανά το πόδια του στο 60', αλλά ξανά χωρίς επιτυχία.

Στο 61' ο Νίκος Παπαδόπουλος προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, με τους Δουβίκα, Κώτσιρα και Λημνιό να περνούν στις θέσεις των Παυλίδη, Μάνταλου και Μασούρα. Τα ξεκούραστα πόδια έδωσαν ώθηση στην Εθνική, ωστόσο η ανομοιογένεια δεν βοήθησε στο να την «εξαργυρώσει» σε γκολ.

Ο Τζόλης παρέμεινε ιδιαίτερα δραστήριος, βγάζοντας σε θέση βολής τον Λημνιό στο 67', αλλά ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού δεν πρόλαβε να εκτελέσει, ενώ στο 68' ξανά ο Τζόης σούταρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 77' η κεφαλιά του Δουβίκα από καλή θέση πέρασε άουτ, ενώ στο 80' στη μοναδική τελική της Μάλτας στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τζολάκης απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Νουόκο στο 80'.

Αυτή ήταν και η τελευταία άξια αναφοράς φάση του παιχνιδιού, που ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες εκπλήξεις, πλην του γεγονότος πως στο φινάλε πέρασε στο ματς και ο Μανδάς, που όπως ο Τζολάκης και ο Αθανασιάδης στο ματς με τη γερμανία έκανε το ντεμπούτο του με το εθνόσημο, ενώ το ίδιο συνέβη σήμερα με τους Τσιγγάρα και Ντόη.

Η Εθνική έτσι επικράτησε της Μάλτας και πλέον στρέφεται στο ματς με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο για την πρεμιέρα του ομίλου της στη League B του Nations League τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ελλάδα (Νίκος Παπαδόπουλος): Τζολάκης (82’ Μανδάς), Σάλιακας (82’ Τσιγγάρας), Ρέτσος (73’ Ντόη), Κουλιεράκης, Κυριακόπουλος, Μάνταλος (61’ Κώτσιρας), Κουρμπέλης, Μασούρας (61’ Λημνιός), Τζόλης, Μπακασέτας, Παυλίδης (61’ Δουβίκας).

Μάλτα (Μικέλε Μαρκολίνι): Αλ Τούμι, Σο, Ζ. Μουσκάτ, Μποργκ (89’ Ταμπόνε), Κορμπολάν, Γκουλιαμιέρ, Ν. Μουσκάτ (89’ Βέλα), Τεούμα, Καμενζούλ, Μπονγκ (72’ Νουόκο), Ντεγκαμπριέλε (46’ Ρέιντ).

Σχόλια

manzach 11/6/2024 21:29

μπραβο επιτυχια μεγαλη...σειρα εχουν τα νησια φεροε κ η ανδορα

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες