2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Δευτεραθλητής Ευρώπης ο Καραλής με ατομικό ρεκόρ! (video)

Δευτεραθλητής Ευρώπης ο Καραλής με ατομικό ρεκόρ! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/6/2024 00:31
Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης κάνοντας ατομικό ρεκόρ με άλμα στα 5,87μ!

Δευτεραθλητής Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ είναι ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου της Ρώμης με άλμα στα 5,87μ που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ για τον 24χρονο πρωταθλητή.

Ο «Μανόλο» κατέκτησε έτσι το τρίτο του μετάλλιο σε επίπεδο ανδρών, και πρώτο σε ανοιχτό, τερματίζοντας πίσω μόνο από τον ασυναγώνιστο Μόντο Ντουπλάντις, ο οποίος έκανε με άνεση ρεκόρ αγώνων με άλμα στα 6,10μ.Υπενθυμίζεται πως ο Καραλής είχε κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κλειστού το 2023 στην Κωνσταντινούπολη αλλά και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Κλειστού του 2024 στην Γλασκόβη με άλμα στα 5,85μ.

Αξιοσημείωτο ότι έγινε ο δεύτερος άλτης που κατακτά μετάλλιο για την Ελλάδα στο επί κοντώ των Ανδρών σε ανοιχτό στίβο μετά το ασημένιο του Χρήστου Παπανικολάου το 1966 στη Βουδαπέστη.

Ο Καραλής έδειξε από νωρίς ότι βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση. Πέρασε με άνεση τα τρία πρώτα άλματα στα 5,50μ., 5,65μ και 5,75μ ενώ έριξε για πρώτη φορά τον πήχη στα 5,82μ, άλμα που όμως πέρασε με τη δεύτερη.

Το άλμα στα 5.82μ:



Το μεγάλο άλμα ήταν στα 5,87μ το οποίο πέρασε με την πρώτη και βελτίωσε κατά δύο εκατοστά το ατομικό του ρεκόρ.

Το άλμα στα 5.87μ:



Ένα άλμα που δεν κατάφερε κανείς αθλητής πλην του Μόντο Ντουπλάντις, ο οποίος απλά το είχε αφήσει. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη εξασφαλίσει το αργυρό και πάλευε για το θαύμα, δηλαδή να νικήσει το φαινόμενο του αθλήματος.

Ο πήχης πήγε στα 5,92μ, με τον Ντουπλάντις να το περνάει σαν σε προπόνηση, εν αντιθέσει με τον Καραλή ο οποίος αν τα κατάφερνε θα έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ (είναι στα 5,91μ). Ο Ντουπλάντις πέρασε με άνεση και τα 5,97μ, ο Καραλής δεν τα κατάφερε και πήγε τον πήχη στο 6.02μ, όντας ο πρώτος Έλληνας αθλητής που επιχειρεί άλμα πάνω από τα 6 μέτρα. Το τόλμησε, απέτυχε αλλά κέρδισε το χειροκρότημα όλου του γηπέδου, κατακτώντας τη δεύτερη θέση της Ευρώπης.

Το ιστορικό άλμα στα 6.02μ:



Ο Ντουπλάντις πήγε τον πήχη στα 6.10μ. και με πετυχημένο πρώτο άλμα έκανε ρεκόρ αγώνων. Εν συνεχεία επιχείρησε να σπάσει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ με τον πήχη στα 6.25μ. αλλά έκανε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Το ρεκόρ αγώνων του Ντουπλάντις στα 6.10μ:



Το άλμα του Ντουπλάντις στα 6.25μ::



Οι πανηγυρισμοί:







Οι δηλώσεις του «Μανόλο»::

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες