1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Γερμανία - Σκωτία 5-1: «Μανσάφτ» πέντε αστέρων, «σκόρπισε» τους Σκωτσέζους στην πρεμιέρα του Euro (video)

Γερμανία - Σκωτία 5-1: «Μανσάφτ» πέντε αστέρων, «σκόρπισε» τους Σκωτσέζους στην πρεμιέρα του Euro (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/6/2024 23:57
Η Γερμανία ισοπέδωσε με 5-1 την αποκαρδιωτική Σκωτία στην πρεμιέρα του Euro έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ και μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Γερμανία την πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η «Μανσάφτ» ισοπέδωσε με 5-1 την Σκωτία στο Μόναχο και ξεκίνησε με το δεξί την πορεία της στη διοργάνωση, βάζοντας τέλος σ’ ένα αρνητικό σερί τριών ηττών στην πρεμιέρα της σε μεγάλα τουρνουά.

Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της «Μανσάφτ» δε θα περίμενε τόσο άνετη επικράτηση της ομάδας του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, η οποία είχε την απόλυτη υπεροχή από την αρχή μέχρι το φινάλε του αγώνα κόντρα σε μία αντίπαλο που δεν κατέγραψε ούτε τελική σ’ όλο το παιχνίδι.

Οι Γερμανοί έβαλαν από πολύ νωρίς βάσεις νίκης με τα γκολ των Βιρτς (10’) και Μουσιάλα (19’) ενώ τα πάντα τελείωσαν ουσιαστικά στο 44’ με τον Πορτέους να αποβάλλεται υποπίπτοντας σε πέναλτι και δίνοντας την ευκαιρία στον Χάβερτς να κάνει το 3-0 από την άσπρη βούλα.

Ο αγώνας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα στην επανάληψη, με τους νεοεισελθόντες Φίλκρουγκ (68’) και Τσαν (90+3’) να μπαίνουν και αυτοί στον πίνακα των σκόρερ. Το γκολ της τιμής για την Σκωτία πέτυχε ο… Ρίντιγκερ με αυτογκόλ στο 87’.Απόλυτη γερμανική υπεροχή και 2-0 με το… καλημέρα

Η Γερμανία επέβαλε με το καλημέρα την υπεροχή της στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχισε να προηγηθεί στην πρώτη της τελική στο παιχνίδι. Στο 10’ ο Κίμιχ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά προς το ημικύκλιο και ο Βιρτς με συρτό σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκαν, ο οποίος έκανε επαφή με αλλά δεν μπόρεσε να τη συγκρατήσει και αυτή κατέληξε στα δίχτυα. Μάλιστα ο άσος της Λεβερκούζεν έγινε ο νεαρότερος σκόρερ της Γερμανίας σε Euro σε ηλικία 21 ετών και 42 ημερών, παίρνοντας το ρεκόρ από τον συμπαίκτη του, Χάβερτς.



Πριν καλά καλά κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί, οι οικοδεσπότες πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με υπέροχη ομαδική κυκλοφορία της μπάλας. Ο Γκιντογάν έβγαλε πάσα-διαβήτη για τον Χάβερτς, αυτός πάτησε περιοχή και γύρισε στον Μουσιάλα ο οποίος με εκπληκτικό τελείωμα από το ύψος του πέναλτι έκανε δύο τα τέρματα των Γερμανών.



Καμία αντίδραση από την Σκωτία και τα πάντα τελείωσαν στο 44’ με πέναλτι και αποβολή του Πορτέους

Η «Μανσάφτ» είχε τον απόλυτο έλεγχο και στο 24’ κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του Μουσιάλα από τον ΜακΓκρέγκορ ωστόσο μετά από παρέμβαση του VAR δόθηκε φάουλ καθώς η παράβαση ήταν εκτός περιοχής.



Η Σκωτία υπέφερε στο γήπεδο καθώς δεν μπορούσε με τίποτα να κρατήσει μπάλα, ενώ κάθε φορά που προσπαθούσε να πιέσει πιο ψηλά άφηνε χώρους στα μετόπισθεν. Είναι ενδεικτικό πως ολοκλήρωσε το ημίχρονο χωρίς τελική.

Η Γερμανία δεν αντιμετώπιζε κανένα απολύτως πρόβλημα και στο 42’ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα καθώς κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Πορτέους ο οποίος ανέτρεψε τον Γκιντογάν εντός περιοχής. Η παράβαση δόθηκε μέσω VAR και ο Χάβερτς με ψύχραιμη εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ανεβάζοντας κι άλλο το δείκτη του σκορ. Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η «Μανσάφτ» πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα της διοργάνωσης.

Διαδικαστικό το δεύτερο ημίχρονο, στο χορό των γκολ και ο Φίλκρουγκ

Στο ημίχρονο ο τεχνικός της Σκωτίας, Κλαρκ απέσυρε τον σέντερ φορ Τσε Άνταμς που ήταν αποκαμωμένος στην επίθεση για να περάσει τον στόπερ Χάντλεϊ ύστερα από την αποβολή του Πορτέους.

Παίζοντας και με παίκτη λιγότερο, η εικόνα του αγώνα δε θα μπορούσε να αλλάξει και είναι ενδεικτικό ότι αρκετοί Σκωτσέζοι φίλαθλοι αποχώρησαν νωρίς από το γήπεδο. Η Γερμανία κυκλοφορούσε με άνεση τη μπάλα ψάχνοντας ένα τέταρτο γκολ, απειλώντας στο 51’ με δυνατό σουτ του Ρίντιγκερ το οποίο απέκρουσε ο Γκαν, ενώ στο 57’ ο Βιρτς επιχείρησε σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στο 62’ ο Νάγκελσμαν προχώρησε στις πρώτες αλλαγές με την είσοδο των Σανέ και Φίλκρουγκ αντί των Βιρτς και Χάβερτς. Μάλιστα ο Σανέ «άγγιξε» το γκολ με το που μπήκε στο ματς απειλώντας στο 63’ με συρτό σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Γκαν. Στο 67’ ο Κλαρκ έκανε διπλή αλλαγή με τους Γκίλμουρ και ΜακΛιν αντί των ΜακΓκρέγκορ και ΜακΓκίν.

Ένα λεπτό μετά τις αλλαγές της Σκωτίας, η Γερμανία ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ, με τον νεοεισελθόντα Φίλκρουγκ. Ο Χέινι έχασε τη μπάλα μέσα από την περιοχή και ο φορ της Ντόρτμουντ με πολύ δυνατό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του αδύνατου να αντιδράσει Γκαν.



Το γκολ της τιμής με… αυτογκόλ η Σκωτία, απάντησε με Τσαν η Γερμανία

Μετά το 4ο γκολ το γήπεδο σηκώθηκε ξανά στο πόδι στο 74’ για να αποθεώσει τον Τόμας Μίλερ ο οποίος μπήκε στο ματς αντί του Μουσιάλα. Στο 80’ standing ovation έγινε και για τον Κρόος ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Τσαν. Από την πλευρά τους οι Σκωτσέζοι ολοκλήρωσαν τις αλλαγές με την είσοδο των ΜακΚένα και Σάκλαντ αντί των Τίρνεϊ και Κρίστι.

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικά, η Γερμανία βρήκε ξανά δίχτυα με τον Φίλκρουγκ αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ και η Σκωτία χωρίς τελική κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής στο 87’ με αυτογκόλ του Ρίντιγκερ. Μετά από εκτέλεση φάουλ των Σκωτσέζων, ο Φίλκρουγκ δεν κατάφερε να απομακρύνει σωστά, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Τα, o Χάνλι πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο στόπερ της Ρεάλ έστειλε με το κεφάλι τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.



Το 4-1 δεν ήταν το τελικό σκορ καθώς στην τελευταία φάση του ματς, ο νεοεισελθόντας Τσαν βρήκε και αυτός δίχτυα με όμορφο πλασέ από το ημικύκλιο βάζοντας το... κερασάκι στην τούρτα νίκης της Γερμανίας.



Η Γερμανία ξεκίνησε πανηγυρικά την πορεία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κι έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης. Επόμενος αντίπαλος η Ουγγαρία το βράδυ της Τετάρτης (19/6). Στον αντίποδα, η Σκωτία απογοήτευσε παίζοντας ένα απόλυτα παθητικό παιχνίδι χωρίς καμία ένταση, θα προσπαθήσει να μαζέψει τα κομμάτια της και να βγάλει αντίδραση στο ματς της Τετάρτης (19/6) κόντρα στην Ελβετία.

Αξιοσημείωτο ότι η «Μανσάφτ» έγινε η πρώτη ομάδα με δύο σκόρερ έως 21 ετών (Βιρτς, Μουσιάλα) σε έναν αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Παράλληλα ιστορία έγραψε ο Μανουέλ Νόιερ ο οποίος έφτασε τις 35 συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή Μουντιάλ, προσπερνώντας τον Φίλιπ Λαμ στην κορυφή της σχετικής λίστας της Εθνικής Γερμανίας. Αυτό δεν ήταν το μοναδικό ρεκόρ για τον 38χρονο γκολκίπερ καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά του Euro ένας ποδοσφαιριστής είναι γηραιότερος από τον προπονητή του, με τον Νάγκελσμαν να είναι 36 ετών, νεότερος στην ιστορία του θεσμού!

Ήταν το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που σημειώθηκαν γκολ από πέναλτι, αποβολή και αυτογκόλ.

Γερμανία (Γ. Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Τα, Μίτελσταντ, Κρόος (80' Τσαν), Άντριχ (46' Γκρος), Μουσιάλα (74' Μίλερ), Γκιντογκάν, Βιρτς (63' Σανέ), Χάβερτς (63' Φίλκρουγκ)

Σκωτία (Σ. Κλαρκ): Γκαν, Ράλστον, Ρόμπερτσον, Πόρτεους, Χέντρι, Τίρνεϊ, ΜακΤόμινεϊ, ΜακΓκρέγκορ (67' Γκίλμουρ), Κρίστι (82' Σακλάντ), ΜακΓκίν (67' ΜακΛίν), Άνταμς (46' Χάνλεϊ)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες