1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Αγγλία - Σλοβενία 0-0: Πέρασαν «χ»έρι-χέρι στους «16» (video)

Αγγλία - Σλοβενία 0-0: Πέρασαν «χ»έρι-χέρι στους «16» (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
25/6/2024 23:55
Η Αγγλία και η Σλοβενία αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0) στην Κολωνία, σε παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου του Euro.

Οι δύο ομάδες βολεύτηκαν απόλυτα με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, καθώς τα «Τρία Λιοντάρια» παρά την κάκιστη απόδοσή τους και στα τρία ματς της φάσης των ομίλων, τερμάτισαν στην κορυφή του γκρουπ τους με 5 βαθμούς.

Από την άλλη το συγκρότημα του Ματίας Κεκ κατόρθωσε να γράψει ιστορία, καθώς οι τρεις ισοπαλίες το έφεραν στην τρίτη θέση της κατάταξης, έχοντας εξασφαλίσει όμως την πρόκριση στα νοκ-άουτ ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία του, ως μία από τις καλύτερες τρίτες της φάσης των ομίλων. Μάλιστα έχασε τη δεύτερη θέση από τους Δανούς σε απόλυτη ισοβαθμία, επειδή οι παίκτες της αντίκρισαν περισσότερες κίτρινες κάρτες!Πλέον θα περιμένουν και οι δύο ομάδες θα περιμένουν να μάθουν τους αντιπάλους τους στην επόμενη φάση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «παρών» στο γήπεδο έδωσαν και σπουδαίες προσωπικότητες για να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση.

Ανάμεσά τους ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, ο σπουδαίος παλαίμαχος αμυντικός Ρίο Φέρντιναντ και ο άλλοτε σούπερ σταρ Λουίς Φίγκο.



Ξανά κακοί οι Άγγλοι, μαχητικοί αλλά χωρίς ευκαιρίες οι Σλοβένοι

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η πρώτη καλή φάση ήταν για τους Σλοβένους, με τον Στογιάνοβιτς να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και να «στρώνει» στην ουσία για κεφαλιά του Σέσκο, με τον τελευταίο να κάνει ωραία αλλά αδύναμη κεφαλιά και ο Πίκφορντ μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία.

Λίγο αργότερα σε μία σέντρα που έγινε από αριστερά από τον Γιάνζα, ο Σπόραρ προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας δίχως επιτυχία.



Οι Άγγλοι έμοιαζαν να μην πατούν καθόλου καλά στον αγωνιστικό χώρο και οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν πιο απειλητικοί, ωστόσο λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου τα «Τρία Λιοντάρια» σκόραραν με το γκολ να ακυρώνεται για οφσάιντ. Έπειτα από ωραία συνεργασία ο Ράις έδωσε στον Φόντεν κι αυτός έδωσε έτοιμο γκολ στον Σάκα που σκόραρε, αλλά ο εξτρέμ της Σίτι ο οποίος έκανε την ασίστ ήταν εκτεθειμένος και το τέρμα δεν μέτρησε.





Το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πίεζε έστω κι ανορθόδοξα, καθώς δυσκολευόταν πολύ να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα. Στο 31' ο Κέιν σούταρε από μακριά, δίχως να απειλήσει πραγματικά τον Όμπλακ ο οποίος μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

Η επόμενη υποψία φάσης καταγράφηκε στο 35', με τον Φόντεν να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ από απόσταση περίπου τριάντα μέτρων, με τον Όμπλακ πάντως να είναι σε ετοιμότητα και να μαζεύει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.



Με τη συμπλήρωση του 40ου λεπτού ο Τρίπιερ έκανε τη σέντρα-σουτ αλλά η μπάλα πέρασε και από τον Γκάλαχερ και από τον Κέιν κι έφυγε λίγο δίπλα από την εστία της Σλοβενίας.



Κάπως έτσι το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα και δίχως πραγματικά μεγάλες συγκινήσεις.

Ανούσια υπεροχή των Άγγλων και μοιρασιά χωρίς γκολ

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους βρήκε την Αγγλία να έχει μία αλλαγή, με τον Μέινου να παίρνει τη θέση του Γκάλαχερ.

Η πίεση των Βρετανών ήταν έντονη, έστω και χωρίς ευκαιρίες, αν και στο 57' μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο προωθημένος Στόουνς πήρε την κεφαλιά αλλά πάνω στη γραμμή απομακρύνθηκε η μπάλα και στη συνέχεια της φάσης ο Σάκα δοκίμασε ένα «ψαλιδάκι» κάνοντας όμως φάουλ στον Σπόραρ.



Η πρώτη φορά που η Σλοβενία πέρασε τη μεσαία γραμμή στην επανάληψη ήταν στο 63', με τον Τσέριν να δοκιμάζει ένα μακρινό σουτ με το αριστερό το οποίο ήταν απελπιστικά άστοχο.



Δώδεκα λεπτά μετά ο Ράις είχε πατήσει στην περιοχή των Βαλκάνιων, όμως το σουτ του ήταν αρκετά άστοχο και δεν ανησύχησε καθόλου τον Όμπλακ.

Ο χρόνος κυλούσε και το άγχος μεγάλωνε, καθώς κρίνονταν τα πάντα στο φινάλε της κρίσιμης αναμέτρησης που διεξαγόταν στην Κολωνία.



Όλοι έμοιαζαν να βολεύονται με τη «λευκή» ισοπαλία, ωστόσο στο 92' έπειτα από ωραία συνεργασία ο Πάλμερ βρέθηκε σε καλή θέση μέσα δεξιά στην περιοχή, αλλά το πλασέ του δεν δυσκόλεψε τον Όμπλακ.



Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση, καθώς δεν έμελλε να αλλάξει το παραμικρό μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τουρπέν και το 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών κι αμφότερες οι ομάδες πέρασαν στους «16» του Euro.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέι, Τρίπιερ (84' Αλεξάντερ-Άρνολντ), Ράις, Γκάλαχερ (46' Μέινου), Φόντεν (89' Γκόρντον), Σάκα (71' Πάλμερ), Μπέλινγκχαμ, Κέιν

Σλοβενία (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Καρνίτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπιγιόλ, Γιάνζα (91' Μπάλκοβετς), Στογιάνοβιτς, Τσέριν, Έλσνικ, Μλάκαρ (86' Στάνκοβιτς), Σέσκο (75' Ίλιτσιτς), Σπόραρ (86' Τσέλαρ)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες