2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ισπανία-Γερμανία 2-1 (παρ.): Ο «λυτρωτής» Μερίνο χάρισε στο 120' την πρόκριση στους «Φούριος Ρόχας»! (video)

Ισπανία-Γερμανία 2-1 (παρ.): Ο «λυτρωτής» Μερίνο χάρισε στο 120' την πρόκριση στους «Φούριος Ρόχας»! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
5/7/2024 21:41
Η Ισπανία επικράτησε με 2-1 στην παράταση (1-1 κ.δ.) της Γερμανίας για τα προημιτελικά του Euro 2024 χάρη σε μία τρομερή κεφαλιά του Μερίνο και πήρε την πρόκριση για τoυς «4» της διοργάνωσης.

Ο μέσος της Σοσιεδάδ ήταν ο ήρωας της αναμέτρησης, με τον Όλμο να είναι βέβαια ο καλύτερος παίκτης με ένα γκολ και μία ασίστ.

Οι «Φούριος Ρόχας» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, προηγήθηκαν δίκαια με τον Όλμο στο 51' αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν άλλο τέρμα. Η Γερμανία από ένα σημείο και μετά έγινε πιο επιθετική, πίεσε αρκετά και στο 89' ο Βιρτς με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την αναμέτρηση στην παράταση.Στον έξτρα χρόνο η Γερμανία είχε ευκαιρίες και ζήτησε και ένα πέναλτι για χέρι του Κουκουρέγια μέσα στην περιοχή, έφυγε όμως απογοητευμένη από το γήπεδο μετά τον αποκλεισμό της.

Από την άλλη η Ισπανία πανηγύρισε έντονα το γκολ του Μερίνο και περιμένει να μάθει ποια εκ των Πορτογαλία ή Γαλλία θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό. Ωστόσο οι «Φούριος Ρόχας» είδαν τον Πέδρι να αποχωρεί τραυματίας, ενώ θα έχουν άλλες τρεις απουσίες λόγω τιμωριών.

Φάουλ, ένταση και όλα στο μηδέν

H Ισπανία ήταν η πρώτη ομάδα που απείλησε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού αλλά το σουτ του Πέδρι κατέληξε στην αγκαλιά του Νόιερ.

Το παιχνίδι είχε ένταση από το ξεκίνημα του, με τους Γερμανούς να κάνουν δυνατά φάουλ και τον Πέδρι να αποχωρεί τραυματίας μόλις στο 8'.

Οι Ισπανοί ήταν σαφώς πιο κινητικοί και είχαν άλλη μία καλή στιγμή στο 15' όταν ο Γιαμάλ εκτέλεσε ένα φάουλ από καλή θέση όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Νόιερ. Δύο λεπτά μετά μάλιστα ο Ρουίθ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή αλλά η προσπάθεια του δεν βρήκε στόχο.

Η Γερμανία προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να ρίξει τον ρυθμό και στο 21' είχε την πρώτη της καλή στιγμή. Ο Κίμιχ βγήκε ωραία από τα δεξιά κι έκανε τη σέντρα, ο Χάβερτς πήρε την κεφαλιά όμως δεν ανησύχησε τον Σιμόν που μπλόκαρε εύκολα.



Οι «φούριος ρόχας» απάντησαν με ένα μακρινό σουτ του Λαπόρτ στο 23' με τον Νόιερ όμως να μην αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Η Γερμανία έψαχνε κυρίως να επιτεθεί από τα δεξιά της, στο 35' όμως ο Ρούντιγκερ με μία βαθιά μπαλιά βρήκε τον Χάβερτς έξω από την περιοχή, αυτός κατέβασε ωραία την μπάλα αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Σιμόν.

Ένα λάθος του Χάβερτς στο χώρο του κέντρου στο 39' έδωσε την ευκαιρία στον Όλμπ να φύγει στην αντεπίθεση και να κάνει το σουτ όμως και πάλι ο Νόιερ είχε σωστή αντίδραση.

Το προβάδισμα η Ισπανία, «έσωσε» τη Γερμανία ο Βιρς

Oι Ισπανοί ήταν αυτοί που έχασαν τεράστια ευκαιρία με το ξεκίνημα της επανάληψης όταν ο Μοράτα υποδέχθηκε την μπάλα με πλάτη μέσα στην περιοχή, γύρισε ωραία έχοντας την πίεση από τον Τα αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Η ανωτερότητα της Ισπανίας φάνηκε στο 52' με τον Όλμο να ανοίγει το σκορ. Ο Μοράτα έβγαλε στον Γιαμάλ στα δεξιά αυτός ανέβηκε ωραία και μπήκε στην περιοχή, έσπασε την μπάλα για τον Όλμο κι αυτός με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Νόιερ για το 1-0.



H Γερμανία θέλησε να απαντήσει αμέσως και η αναμέτρηση απέκτησε γρήγορο ρυθμό. Ο Νάγκελζμαν προχώρησε άμεσα σε αλλαγές κάνοντας την ομάδα του πιο επιθετική. Ο Άντριχ στο 69' είχε ένα καλό σουτ το οποίο απομάκρυνε ο Άντριχ αλλά η φάση θα εξεταζόταν σίγουρα αν η μπάλα έμπαινε στα δίχτυα καθώς ο Φίλκρουγκ στο ξεκίνημα ήταν εκτεθειμένος.

Στο 77' όμως η «μάνσαφτ» έφυγαν ωραία στην αντεπίθεση, ο Βιρτζ σέντραρε συρτά για τον Φίλγκρουγκ μέσα στην περιοχή με τον επιθετικό της Ντόρτουντ να βρίσκει πέφτωντας την μπάλα και να τη στέλνει στο δοκάρι.



Στο 82' μάλιστα ο Χάβερτς πήγε να εκμεταλλευτεί το μεγάλο λάθος του Σιμόν και να πετύχει ένα φανταστικό γκολ από μακρινή θέση όμως το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.



Στα τελευταία λεπτά οι Γερμανοί έπαιζαν στο δεύτερο μισό του γηπέδου, πίεσαν και στο 89' έφτασαν στην ισοφάριση. O Mίτελσταντ έκανε τη σέντρα, ο Κίμιχ πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή με την μπάλα να στρώνεται στον Βιρτς ο οποίος με ωραίο σουτ την έστειλε πρώτα στο δοκάρι κι έπειτα στα δίχτυα του Σιμόν.



Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τη Γερμανία να ψάχνει και δεύτερο γκολ αλλά το παιχνίδι να οδηγείται εν τέλει στην παράταση.

Παράπονα από τη Γερμανία, «ήρωας» Μερίνο για την Ισπανία

Στην παράταση οι δύο ομάδες ήταν σαφώς πιο προσεκτικές, με την Ισπανία βέβαια να ανακτά τον έλεγχο σε σχέση με το τέλος της κανονικής διάρκειας. Η πρώτη καλή στιγμή στην παράταση ήρθε στο 104' όταν ο Ογιαρθάμπαλ δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο.



Η αντίδραση των Γερμανών ήταν άμεση και λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους της παράτασης ο Βιρτς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι του Σιμόν.



Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης η Γερμανία βρέθηκε στην επίθεση, ο Μουσιάλα έκανε το σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Κουκουρέγια, τον διαιτητή όμως να δείχνει «παίζεται» και τον VAR να συμφωνεί με τον μη καταλογισμό πέναλτι στη φάση.



Οι δύο ομάδες όσο περνούσε η ώρα σκεφτόντουσαν τη διαδικασία των πέναλτι, όμως στο 118' η Γερμανία «άγγιξε» το γκολ με τον Φίλκρουγκ να παίρνει μία δύσκολη κεφαλιά μέσα στην περιοχή και να αναγκάζει τον Σιμόν σε μία εντυπωσιακή απόκρουση.



Στο 120' όμως η Ισπανία ήταν αυτή που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και μαζί και την πρόκριση στα ημιτελικά. Ο Όλμο με ωραία σέντρα μέσα στην περιοχή βρήκε τον Μερίνο ο οποίος με κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Νόιερ και «πάγωσε» τους Γερμανούς στις κερκίδες.



Στις καθυστερήσεις η Γερμανία πίεσε για την ισοφάριση και θα μπορούσε να τη βρει αλλά η κεφαλιά του Φίλκρουγκ έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Σιμόν. Η Ισπανία προσπάθησε να κρατήσει το προβάδισμα της, ο Καρβαχάλ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και οι «Φούριος Ρόχας» πήραν μία τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά!

glomex:

Ισπανία (Λουίς Nτε Λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ (46' Νάτσο), Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Ρουίθ (102' Χοσέλου), Πέδρι (8' Ντάνι Όλμο), Γιαμάλ (63' Φεράν Τόρες), Γουίλιαμς (80' Ογιαρθάμπαλ), Μοράτα (80' Μερίνο)

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελζμαν):Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ,Τα (80' Μίλερ), Ράουμ (57' Mίτελσταντ), Τσαν (46' Άντριχ), Κρόος, Γκουντογάν (57' Φίλκρουγκ), Μουσιάλα, Σανέ (46' Βιρτζ), Χάβερτς (91' Άντον)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες