2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Λυών-Ολυμπιακός 2-0: Δεν έφτανε η προσπάθεια στη Γαλλία (video)

Λυών-Ολυμπιακός 2-0: Δεν έφτανε η προσπάθεια στη Γαλλία (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
26/9/2024 23:54
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με από τη Λυών στη Γαλλία για την πρώτη αγωνιστική της League Phase του Γιουρόπα Λιγκ και ξεκίνησε με το... αριστερό τις φετινές του υποχρεώσεις στην Ευρώπη.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν αρκετά απέναντι στους «γκον» οι οποίοι όμως πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και πέτυχαν τελικά δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο με τους Τσερκί (65') και Μπενχράμα (71') ενώ είχαν και δοκάρι.

Από την άλλη οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ «άγγιξαν» το γκολ με τον Γιάρεμτσουκ, ο Τζολάκης βρέθηκε σε καλή μέρα και με τις αποκρούσεις του κρατούσε όρθιο τον Ολυμπιακό αλλά στο τέλος οι Γάλλοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν την προσοχή τους στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο την Κυριακή (29/9) ενώ έπειτα θα υποδεχτούν και την Μπράγκα για τη δεύτερη αγωνιστική ενώ η Λυών θα ταξιδέψει στη Σκωτία για να αντιμετωπίσει τη Ρέιντζερς.

Άντεξε στην πίεση ο Ολυμπιακός

H Λυών ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και έδειξε διάθεση να επιτεθεί από το ξεκίνημα. Είχε έτσι την πρώτη της τελική στο 4', με τον Λακαζέτ να βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και να κάνει το σουτ το οποίο όμως έφυγε άουτ.



Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να κρατήσει την μπάλα στα πρώτα λεπτά και βρισκόταν σε θέση άμυνας προσπαθώντας να ισορροπήσει τον ρυθμό. Δεν έφτιαχνε όμως κάποια ευκαιρία, αντίθετα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που στο 22' είχαν νέα τελική με τον Νουαμά να σουτάρει από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και τον Τζολάκη να μπλοκάρει σταθερά.

Η Λυών συνέχιζε να επιτίθεται, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να παίξει ψηλά άμυνα και να κερδίσει μπάλες χωρίς ιδιαίτερη όμως επιτυχία. Οι Γάλλοι στο 26' βγήκαν και πάλι από τα δεξιά με τον Τολισό να αναγκάζει τον Τζολάκη σε μία μεγάλη απόκρουση με τα πόδια διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.



Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν για πρώτη φορά στην αναμέτρηση στο 32', όταν ο Μάτιτς γύρισε λάθος την μπάλα προς τα πίσω ο Έσε πάσαρε για τον Ροντινέι και αυτός έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια έπιασε το σουτ με το αριστερό, με τον Περί να διώχνει εντυπωσιακά.



Η Λυών βγήκε και πάλι γρήγορα μπροστά αλλά οι παίκτες του Ολυμπιακού σε δύο περιπτώσεις με τρομερές επεμβάσεις δεν επέτρεψαν να φτάσει η μπάλα προς την εστία του Τζολάκη ενώ στο 44' ο Έλληνας κίπερ απέκρουσε με το σώμα του το δυνατό σουτ του Λακαζέτ σχεδόν από τη γραμμή του άουτ.



Ένα εξάλεπτο του «έσβησε» τις ελπίδες

Οι Γάλλοι ήταν αυτοί που έψαξαν με το «καλημέρα» το γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν πολύ κοντά στο να το πετύχουν, όταν ο Λακαζέτ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στον Πιρόλα και να χτυπάει στο δεξί δοκάρι του Τζολάκη.



O Ολυμπιακός όμως απάντησε άμεσα κι έχασε κι αυτός μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει στο 50'. Ο Ορτέγκα σέντραρε από τα αριστερά με τον Γιάρεμτσουκ να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και με πλασέ να της δίνει πορεία προς την εστία, με τον Περί όμως να αντιδράει σωτήρια και να διώχνει.



Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό και στην επανάληψη, οι «γκον» από μία στατική φάση βρήκε κι άλλη ευκαιρία στο 58' με τον Τολισό να σημαδεύει με κεφαλιά όμως την αγκαλιά του Τζολάκη.

Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ όμως δεν πτοήθηκαν και στην αμέσως επόμενη φάση ο Ροντινέι βρήκε με ωραία σέντρα τον Ελ Κααμπί μέσα στην περιοχή αλλά ο τελευταίος δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα και την έστειλε άουτ.



H μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη και έτσι στο 64' ο Τολισό βρέθηκε μόνος τους και αφύλαχτος μέσα στη μικρή περιοχή, με τον Τζολάκη όμως να του κλείνει έγκαιρα το χώρο και να πραγματοποιεί μία τρομερή απόκρουση.



Ένα λεπτά μετά ωστόσο και μετά από πίεση στην άμυνα η Λυών άνοιξε το σκορ. Ο Τσερκί έκανε ωραία προσπάθεια μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ με το δεξί, με τον Τζολάκη αυτή τη φορά να μην μπορεί να αντιδράσει.



Mετά το γκολ ο Μεντιλίμπαρ άλλαξε το σύστημα βγάζοντας τον 3ο στόπερ και περνώντας τους Γουίλιαν και Στάμενιτς στο γήπεδο. Στο 70' μάλιστα ο Κωστούλας με υπέροχο ψαλιδάκι πήγε να πετύχει ένα τρομερό γκολ, με την μπάλα να βρίσκει στην πάνω πλευρά των διχτυών της εστίας του Περί.

Οι Γάλλοι όμως έφυγαν πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Ζάχα έβγαλε στον κενό χώρο τον Μπενράχμα και αυτός με σουτ νίκησε τον Τζολάκη «γράφοντας» το 2-0 για την ομάδα του.



Από εκεί και έπειτα η Λυών ήθελε να ελέγξει τον ρυθμό, ο Ολυμπιακός μείωσε με ένα αυτογκόλ του Τσαλέτα-Τσαρ στο 88' αλλά το τέρμα ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ του Γούιλιαν που έκανε τη σέντρα στη φάση.



Στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων οι δύο ομάδες δεν είχαν λόγο να πιέσουν, με την τελευταία ευκαιρία να ανήκει στους γηπεδούχους όταν ο Μπενράχμα με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα άουτ.

Λυών (Πιέρ Σαζ): Περί, Μέιτλαντ-Νάιλς, Μάτα, Τσάλετα-Τσαρ, Ταλιαφίκο, Μάτιτς (67' Τέσμαν), Τολισό, Τσέρκι (68' Μπενράχμα), Νουαμά (81' Ντιαβαρά), Φοφανά (67' Ζάχα), Λακαζέτ (75' Mικαουτάτζε)

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Πιρόλα (68' Στάμενιτς), Κάρμο, Ρέτσος (83' Ντόη), Ροντινέι, Ορτέγκα, Έσε, Ντάνι Γκαρθία (68' Γουίλιαν), Τσικίνιο (83' Βέλντε), Γιάρεμτσουκ (60' Κωστούλας), Ελ Κααμπί

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες