Απαντά η Νιουκάστλ
ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ
Θύμισε μετά από καιρό την εξαιρετική ομάδα του 2025 στην πρώτη αναμέτρηση με τη Φιορεντίνα. Δίκαιη νίκη με 3-0 στο Σέλχαρστ Παρκ που της δίνει το δικαίωμα να ονειρεύεται την συμμετοχή της στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ. Επέστρεψε στα γκολ ο Ματετά (24’ πέναλτι) τα άλλα δύο πέτυχαν ο Μίτσελ (31’) και ο Σαρ (90’). Ήταν από τις ομάδες που είχε ανάγκη την διακοπή των 20 ημερών, αποφορτίστηκε από άγχος, εσωστρέφεια και τραυματισμούς στοιχεία που ήταν εμφανή στα προηγούμενα ματς όπως στο τελευταίο για την Πρέμιερ Λιγκ.
Αυτή 👇 η προσφορά* αξίζει σήμερα
Έφερε 0-0 με την Λιντς που έπαιζε με 10 παίκτες από τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και λίγο νωρίτερα είχε απωλέσει πέναλτι. Στο τέλος έμεινε μάλλον ικανοποιημένη άλλωστε δεν είχε ούτε μία τελική εντός εστίας. Δυσκολεύεται εμφανώς στο σκοράρισμα, δεν έχει παίκτες που θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στο ένας εναντίον ενός, ότι καταφέρνει συνήθως έρχεται από στημένες φάσεις. Για του λόγου το αληθές έχει πανηγυρίσει μόλις 14 γκολ σε 15 αγώνες πρωταθλήματος στο Σέλχαρστ Παρκ, μόνο η Νότιγχαμ Φόρεστ έχει λιγότερα. Δεν κινδυνεύει έχοντας αέρα 10 πόντων από τη γραμμή του υποβιβασμού, άλλους τόσους θέλει για να βρεθεί στα Ευρωπαϊκά εισιτήρια.Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο αναπληρωματικός επιθετικός Νκέτια (12/2) και ο μέσος Ντουκουρέ που δεν έχει αγωνιστεί στην τρέχουσα περίοδο. Αμφίβολος ο ενίοτε βασικός επιθετικός Γκεσάν (6/1). Ο ενίοτε βασικός επιθετικός Ματετά (24/8) ενδέχεται να μείνει εκτός για λόγους ξεκούρασης.
ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ
Ο ορισμός της αστάθειας είναι η φετινή Νιουκάστλ. Αποδείχτηκε στο πέρασμα της σεζόν πως δεν έχει το απαιτούμενο βάθος στο έμψυχο δυναμικό για να τα βγάλει πέρα στις απαιτητικές διοργανώσεις. Μέσα σε 12 μόνο ημέρες πήγε από τον παράδεισο στην κόλαση. Το 1-1 στην υποδοχή τη Μπαρτσελόνα με εξαιρετική εμφάνιση και το 1-0 στο Λονδίνο επί της Τσέλσι, διαδέχτηκαν ο διασυρμός στη Βαρκελώνη (7-2) και η ήττα-μαχαιριά από την μισητή Σάντερλαντ στο Σεντ Τζέιμς Παρκ με 2-1. Δεύτερη ήττα από τις «μαύρες γάτες» μετά το 0-1 του πρώτου γύρου. Μπήκε δυναμικά προηγήθηκε με τον Γκόρντον στο 10’ στο δεύτερο μέρος κατέρρευσε χάνοντας με δύο γκολ στο 57’ και στο 90’.
Έχοντας μείνει εκτός πλέον σε Ευρωώπη και FA Cup η περσινή κάτοχος του Λιγκ Καπ θα προσπαθήσει να σώσει τη χρονιά διεκδικώντας ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στη 12η θέση πλέον απέχει επτά βαθμούς από την (5η) Λίβερπουλ. Κυριαρχεί η ισοπαλία την τελευταία δεκαετία στα ματς με τους «αετούς» στο Λονδίνο. Εμφανίστηκε έξι φορές, τρείς φορές επικράτησαν οι γηπεδούχοι, μοναδική νίκη το Νοέμβριο του 2020 με 2-0. Συνολικά πάντως έχει χάσει μόνο ένα από τα εννέα τελευταία ματς έχοντας τέσσερις νίκες και άλλα τόσα Χ διατηρώντας ανέπαφη την εστία της στα έξι από αυτά.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο σημαντικός κεντρικός χαφ Γκιμαράες (23/9), ο βασικός κεντρικός αμυντικός Σχαρ (16/0), ο αναπληρωματικός αμυντικός Κραφτ (1/0). Αμφίβολος ο βασικός κεντρικός αμυντικός Μπότμαν (18/1), υπέρ του οι πιθανότητες.. Επιστρέφει ο συνήθως βασικός δεξιός χαφ Μάιλι (19/1).
Εκτίμηση
Οι αναμετρήσεις της Πάλας στο Λονδίνο σπάνια ξεφεύγουν σε σκορ. Σκοράρει εκτός η Νιουκάστλ που έρχεται από την ήττα κόντρασ τη μισητή Σάντερλαντ. Καθοριστικό αυτό το ματς για τη συνέχεια, πιστεύω πως θα τα δώσει όλα για τη νίκη, στα υπέρ της η απουσία επιπρόσθετων αγώνων πέραν του πρωταθλήματος και η θετική προϊστορία. Διπλό.
2