Το παρελθόν ευνοεί την Μπόρνμουθ
ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ
Άγχωσε την γηπεδούχο Τότεναμ με καλή άμυνα, χτύπησε στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε την πρώτη νίκη (2-0) στη σεζόν. Οι κραδασμοί από την επιθετικότητα των «Spurs» δεν ήταν τόσο ισχυροί στο πρώτο μέρος απορροφήθηκαν σχετικά εύκολα από τη συνολική ανασταλτική λειτουργία αλλά και τον τερματοφύλακα Χόρνιτσεκ. Στο δεύτερο, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 62’ με τον Ελάνγκα, γκολ απολύτως καθοριστικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Οι Λονδρέζοι επηρεάστηκαν, έκαναν αμυντικά λάθη που εκμεταλλεύτηκε με την ταχύτητα των παικτών της και «κλείδωσε» το τρίποντο» με ένα ακόμη γκολ από τον Γουίσα στο 72’.
«Ήταν ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν δεχτήκαμε γκολ κάτι που είναι πολύ σημαντικό, δείξαμε θάρρος επιθετικά και αφοσίωση στο πλάνο μας. Νικήσαμε δίκαια και φυσικά είμαι υπερήφανος για την ομάδα» είπε ο πανευτυχής Ματίας Γιάσλε.Στο φινάλε των μεταγραφών ο επιθετικός Βολτεμάντε που είχε χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα αρκετό καιρό πριν, δόθηκε δανεικός για έναν χρόνο στη Γιουβέντους. Στη θέση του αποκτήθηκε ο 21χρονος Βέλγος Ματίας Φερνάντες – Πάρδο από τη Λιλ έναντι 52 εκατ. λιρών. Δεν ξέρει τι σημαίνει νίκη στις οκτώ τελευταίες αναμετρήσεις με την Μπόρνμουθ όπου έφερε πέντε ισοπαλίες και τρείς ήττες. Τελευταία νίκη το καλοκαίρι του 2020 με 4-1.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν προέκυψαν νεότερα προβλήματα. Παραμένουν εκτός ο επιθετικός Οσούλα, ο αμυντικός χαφ Ζοέλιντον, ο δεξιός μπακ Λιβραμέντο, ο δεξιός μπακ ή στόπερ Μπερν. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο δεξιός μπακ Λιβραμέντο με τις πιθανότητες να είναι εναντίον του.
ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ
Απώλεσε την ευκαιρία που της παρουσιάστηκε να πάρει την πρώτη νίκη στη σεζόν καθώς δέχτηκε το γκολ στις καθυστερήσεις στο 1-1 κόντρα στην Έβερτον. Η κατοχή της μπάλας της ανήκε στο πρώτο μέρος αλλά περισσότερες ήταν οι φάσεις που έγιναν στην δική της περιοχή. Πέτυχε πάντως το γκολ λίγο πριν από το τέλος του 45ντάλεπτου (41’) χάρη στην ταχύτητα και την οξυδέρκεια του Εβανίλσον που έδωσε την ασίστ στον Σκοτ ο οποίος δεν λάθεψε εντός μεγάλης περιοχής με σουτ στη γωνία. Στο δεύτερο που ήταν καλύτερη και περιόρισε τους κινδύνους στην δική της περιοχή, ήρθε ένα αμυντικό λάθος με τη μπάλα να στρώνεται στον Ταρκόφσκι και αυτός σαν καλός αμυντικός που είνα,ι με σουτ που θύμιζε περισσότερο απομάκρυνση σκόραρε στο 90+1’.
«Αξιολογώντας την συνολική απόδοση δεν μπορώ παρά να πω πως ήταν καλή. Θέλαμε πολύ να χαρίσουμε τη νίκη στους οπαδούς μας αλλά και πάλι δεν συνέβη από μια κακή συγκυρία. Δεν μπορώ ωστόσο να μείνω στο γκολ της ισοφάρισης διότι είδα πολύ περισσότερα θετικά στο παιχνίδι μας» είπε ο Μάρκο Ρόζε. Οι «Cherries» πάντως κατάφεραν να διατηρήσουν το αήττητο στο Βαϊτάλιτι, φτάνοντας πλέον τα 10 συνεχόμενα ματς που είναι ρεκόρ συλλόγου σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Έχουν ανοίξει το σκορ και στα δύο προηγούμενα ματς αλλά νίκη ακόμη δεν πήραν.
Αγωνιστικά Νέα: Χωρίς νεότερα προβλήματα η προετοιμασία της Μπόρνμουθ για το σημερινό ματς. Παραμένουν εκτός ο δεξιός μπακ Αραούχο, ο επιθετικός Ελ Κρουπί, ο μέσος Αντλί, ο στόπερ Μιλοσάβλιεβιτς άπαντες τραυματίες και χωρίς συμμετοχές φέτος.
Εκτίμηση
Υψηλό ηθικό έχουν οι παίκτες της Νιουκάστλ μετά τη νίκη επί της Τότεναμ. Ταχύτητα στην επίθεση, πίεση σε υψηλά στάνταρ είναι στοιχεία που την φέρνουν σε θέση φαβορί όμως ας μην ξεχνάμε πως η Μπόρνμουθ έχασε τρείς βαθμούς στις καθυστερήσεις των δύο αγώνων της όταν ηττήθηκε από τη Σίτι 2-1 και ισοφαρίστηκε από την Έβερτον. Με αποφασιστικότητα και την προϊστορία να την ευνοεί μπορεί να μην χάσει. Χ2 και Goal.
Η Νιούκαστλ σαφώς βελτιωμένη από το περσινό χάλι και η Μπορνμουθ καλή μεν κάτι της λείπει δε. 1