Με το Over στη Στοκχόλμη
ΓΙΟΥΡΓΚΟΡΝΤΕΝ
Η Γιουργκόρντεν πετούσε… φωτιές στην επίθεση και διέλυσε εκτός έδρας την ΑΪΚ Στοκχόλμης με 4-2 στο ντέρμπι, σε ένα παιχνίδι στο οποίο σκόραρε τρία γκολ στο πρώτο μέρος και διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμά της σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.
Μπήκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 10' από τον Φίντελ. Στο 16’ έκανε και το 0-2 με κεφαλιά του Τένχο μέσα από την περιοχή. Η ΑΪΚ μείωσε σε 1-2 στο 22’, ωστόσο στο 45+2 η Γιουργκόρντεν έκανε και το 1-3 με πολύ όμορφη κεφαλιά του Μαρκές, έπειτα από εκτέλεση φάουλ. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Στοκχόλμης μείωσε σε 2-3 στο 64’ και έδωσε νέο ενδιαφέρον στη συνάντηση, όμως στο 86ο λεπτό έγινε και το 2-4 με τον Χέγκλαντ που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη, αναρριχήθηκε στην 5η θέση της κατάταξης με 13 βαθμούς (4-1-2) και δείχνει να βρίσκει ρυθμό και σταθερότητα για να συνεχίσει τις… υψηλές πτήσεις. Απέχει έξι βαθμούς από την πρωτοπόρο Σίριους, την οποία υποδέχεται απόψε με στόχο να την υποχρεώσει στην πρώτη της ήττα στη σεζόν.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν είναι διαθέσιμοι ο τερματοφύλακας Νίλσον (-) και ο σημαντικός εξτρέμ Ζούγκελι (4 συμ. / 4 γκολ). Πλησιάζει η επιστροφή του εξτρέμ Χάαραλα (-). Από εκεί και πέρα άπαντες παρόντες για το παιχνίδι με τη Σίριους.
ΣΙΡΙΟΥΣ
Η πρωτοπόρα Σίριους συνεχίζει να εντυπωσιάζει καθώς επικράτησε με 2-0 εντός έδρας της Έργκριτε σε ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν η απόλυτη κυρίαρχος από την αρχή μέχρι το τέλος.
Η πρωτοπόρος της βαθμολογίας άνοιξε το σκορ στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Μπιερκέμπο να τρυπώνει μέσα στην περιοχή και με πλάγιο σουτ να βρίσκει την απέναντι γωνία για το 1-0. Έχασε ευκαιρία η Έργκριτε στο 42’, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι αυτή που είχε τον έλεγχο του ρυθμού ήταν η Σίριους. Στο 70' σπατάλησε μεγάλη στιγμή για να διπλασιάσει το προβάδισμα της, τα κατάφερε όμως τρία λεπτά αργότερα με το δεύτερο γκολ του Μπιερκέμπο.
Συνεχίζει να είναι πρώτη στη βαθμολογία με 19 πόντους (6-1-0) παραμένοντας δίχως ήττα και με μόλις μία απώλεια έπειτα από επτά αγωνιστικές. Βρίσκεται στο +2 από τη 2η Έλφσμποργκ με αγώνα λιγότερο.
Αγωνιστικά Νέα: Νέο πρόβλημα είναι αυτό του κάπτεν/δεξιού μπακ Κάστενγκρεν (6/1), ο οποίος τιμωρήθηκε αλλά η ομάδα έχει ασκήσει έφεση. Χτύπησε στο προηγούμενο ο δεξιός μπακ-χαφ Πέρσον (6/ 2 ασίστ) και δίνεται αμφίβολος για το σημειρνό. Εκτός από την αναμέτρηση είναι ο δεξιός εξτρέμ Μίλεσκογκ (-) που δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει.
Εκτίμηση
Είναι από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της αγωνιστικής, κυρίως λόγω της εικόνας και της φόρμας των δύο ομάδων. Η Γιουργκόρντεν παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατή στην έδρα της και βρίσκει ρυθμό μπροστά στο κοινό της, όμως αμυντικά αφήνει κενά και δέχεται σχετικά εύκολα γκολ. Από την άλλη, η Σίριους παραμένει αήττητη στις πρώτες αγωνιστικές και δείχνει ιδιαίτερα παραγωγική επιθετικά. Με δεδομένο ότι και η προϊστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων οδηγεί συχνά σε παιχνίδια με αρκετά γκολ, η επιλογή του Over μοιάζει λογική.
Nobet